Service menu

Dimission: Første kommunikatører er flyveklar

Højskolens allerførste 36 kommunikatører kunne i dag lade sig fejre sammen med 65 nye journalister og 7 nye fotojournalister, da der var dimission på DR Aarhus


Kun 24 af de 36 nye, eftertragtede kommunikatører kunne være til stede ved dimissionen. Over halvdelen har allerede fået job.

Tekst Dan Hansen
Foto Kasper Løftgaard


Kommunikationsuddannelsen er den første nye uddannelse, som er skabt efter fusionen til Danmarks Medie- og Journalisthøjskole – og som udklækker bachelorer i både Aarhus og København.

Det første hold af kommunikatører, som startede i Aarhus i 2011, har i de sidste par uger haft de afsluttende eksamener. Og allerede inden deres sidste eksamen havde flere end halvdelen af de 36 nye Professionsbachelorer i Kommunikation skrevet under på en kontrakt med en arbejdsplads.

Torsdag eftermiddag kunne de – sammen med 65 nye journalister og 7 nye fotojournalister - lade sig fejre ved dimissionen, som foregik på DR i Aarhus.

Årets dimissions-taler var direktør i DR Danmark, Anne-Marie Dohm, som tidligere var rektor på Journalisthøjskolen – og stod i spidsen for at etablere Kommunikationsuddannelsen.

Må ikke kopiere det gamle
Anne-Marie Dohm roste Danmarks Medie- og Journalisthøjskole for at være leveringsdygtig af et konstant flow af talenter til hele mediebranchen.

En stor del af hendes tale omhandlede den massive teknologiske udvikling og de store forandringer i medieforbruget, som har præget branchen, særligt gennem de seneste 5 år.
En udvikling, som har skabt en efterspørgsel på journalister og kommunikatører, som tænker og arbejder i nye baner.- Alt det nye er blevet skabt af nogle andre end os gamle i branchen. I forstår at bruge og dele indhold på helt nye måder, og skal med den viden skabe rammerne for fremtidens medieudvikling.

- I må for Guds skyld ikke kopiere os gamle. I må gerne tage ved lære. Men vi har brug for skøre og skæve hoveder, der tænker nyt, stiller krav til os, og som kæmper til sidste blodsdråbe, for det de tænder på og brænder for.

- Vores branche står over for et udskilningsløb, hvor dem der ikke tænker som entreprenører vil blive udskiftet med dem, der vil forandre. Hvis I vil være med til det, kan I se frem til et spændende liv i en spændende branche, sagde Anne-Marie Dohm.

Håber kommunikatører vil få samme fodfæste som journalister
Også rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Jens Otto Kjær Hansen, reflekterede i sin tale over den eksplosive udvikling i kommunikationssamfundet – og de udfordringer, som en uddannelsesinstitution, som uddanner til medie- og kommunikationsbranchen står over for. Særligt henvendt til de nye Professionsbachelorer i Kommunikation sagde han:

- Den måde som både kommunikationsbranchen og –samfundet udvikler sig på viser, at vi tænkte rigtigt i at uddanne en ny type kommunikatører. Verden udvikler sig dog i så hastigt et tempo, at vi sjældent kan ramme branchernes behov 100 procent. Det ville kræve, at vi lavede vores studieordninger om hvert halve år. Derfor har vi udstyret jer med grundlæggende kompetencer og værktøjer, som gør at I til enhver tid kan navigere i den verden, I kommer ud i.

- Jeg håber, I vil få samme fodfæste i samfundet, som journalister fra højskolen har fået. Det er der al mulig grund til at tro, også fordi kommunikatørens rolle og indflydelse i disse år vokser. Før var kommunikation noget, der var med til at understøtte produkter og startegier. I dag er kommunikationen fra start af bygget ind i selve produktets fundament, sagde Jens Otto Kjær Hansen.
Priser for ekstraordinær journalistik, foto og kommunikation
Inden overrækkelser af eksamensbeviser og reception for dimittenderne og deres pårørende var et af dimissionens højdepunkter på programmet. Uddeling af legater og branchepriser til studerende, som har lavet et særligt produkt eller ydet en ekstraordinær indsats.

Den del var vokset i år, hvor der blev uddelt 3 legater til de første kommunikatører. I alt blev 9 priser uddelt:

Scanpix' fotojournalistiske pris modtog Dennis Lehmann for BA-projektet Upernavik og andre fortællinger – om et stykke Grønland, hvor den oprindelige fangerkultur eksisterer side om side med den moderne fiskeindustri. Legatet blev uddelt af leder af Fotojournalistuddannelsen, Søren Pagter.
DJ Kommunikation uddelte et rejselegat til kommunikationsbachelor Lars Thyregod, som havde lavet BA-projektet om elektronikvirksomheden Tridane. Lars Thyregod blev under uddelingen rost for at have gjort en forskel i kampen for gode praktikforhold for den nye kommunikationsuddannelse. Legatet blev uddelt af formand for DJ Kommunikation, Per Roholt, som også er medlem af Journalistforbundets hovedbestyrelse.
Direktør Uffe Lyngaae fra Publico Kommunikation uddelte Public Relations Branchens rejselegat. Det gik til Kommunikationsuddannelsens Kasper Tangsig og Mia Kjær Vejrum, som lavede BA-projekt med fokus på, hvordan Spies kan udnytte kunde-loyalitet i deres forretningsstrategi.

DR Nyheders pris for Årets Kritiske og Konstruktive BA-projekt blev tildelt
Jennifer Vivi Jensen og Torben Ørgaard Kloster fra Journalistuddannelsen for webprojektet "Multitasking eller indlæring". Legatet blev uddelt af redaktionschef Peter Faurholdt-Löffvall, DR Nyheder.

Jyllands-Postens Mindelegat tilfaldt Søren Berggreen Toft (tv.) og Mads Staghøj fra Journalistuddannelsen for BA-projektet "Tiden er kommet". Et ifølge uddeler, lektor Gitte Luk, sublimt longread, der gør læseren klogere på etnicitet og de 30 millioner kurderes statsløse identitet.

E. N. Ritzaus Mindelegat blev i år uddelt hele fire gange. Legaterne gives primært som anerkendelse til dimittender, der har gjort en særlig indsats for faget, højskolen og/eller sine medstuderende i løbet af studietiden.

De første to mindelegater blev tildelt Casper Grud Nielsen og Stine Bagger Vium (fraværende) fra Kommunikationsuddannelsen. Uddannelsesleder Merete Østergaard, som stod for uddelingen roste Casper Grud Nielsen for at holde underviserne til ilden ved at være irriterende på den gode måde, mens Stine Bagger Vium blev fremhævet for sin evne til at bevæge sig smidigt mellem det abstrakte til det konkrete.

Lektor på Journalistuddannelsen, Jan Dyberg, uddelte det tredje E. N. Ritzaus Mindelegat, som tilfaldt Lars Jung haslev og Stephen Kastberg Haar (fraværende).
De fik det for deres BA-webprojekt udenalkohol.dk - et tema- og oplysningssite om alkoholens bagside, henvendt til de 30.000 danskere mellem 18 og 30 år, som drikker for meget. Jan Dyberg havde medbragt et par dåseøl, som blev brugt i præsentationen - og til at skåle i efterfølgende.

Dagens sidste legat – også et E. N. Ritzaus Mindelegat tilfaldt Christopher Bering Baden fra Journalistuddannelsen. Det blev uddelt af rektor Jens Otto Kjær Hansen, som roste modtagerens ekstraordinære og kompetente engagement i De Studerendes Råd og som studenterrepræsentant i højskolens bestyrelse. Ligeledes blev hans handlekraft i forbindelse med en alvorlig personulykke på en rustur fremhævet.


Christopher Bering Baden, modtager af E. N. Ritzaus Mindelegat, fanget i selfie-tagning med prisuddeler/rektor Jens Otto Kjær Hansen

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Photobooth fun 📸 #brussels #belgium #photo #photobooth #fun #friends #dmjx #blackwhite #travel #journolife
  • Team Trump er klar til den traditionsrige Barsport på @dmjx
#dmjx #dmjxrus #makedmjxgreatagain
  • #denmark #danemark #dinamarca #aarhus #DMJX #aarhus2017 #visitaarhus #aarhusguide  #explore #guide #instatraveling #igersdenmark #igersaarhus #kirstenkkester #storytelling #travel #traveling #travelgram #cold #night #solitude #silence #ig_captures #master_shots #livefolk #streetphotography #streetphoto #follow #followme #photooftheday
  • favorit sted 🌴 #dmjx #oldskool
  • Friday on top #dmjx #design #graphic #illustration #sketch #croquis #drawing
  • magasinlayout 🍿💯 #dmjx #yndlingsopgave
  • Journalistspire 📽👍 #dmjx
  • ⚪️⚫️#portrait #beautiful @nathalieprieme #swing #london #zebrastripes #canon #dmjx