Service menu

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole rykker tættere på Katrinebjerg

Inden for kort tid igangsætter Danmarks Medie- og Journalisthøjskole prækvalificeringen til den konkurrence, der i 2018 skal udmønte sig i en ny uddannelsesinstitution på Katrinebjerg. Den nuværende ejendom, Bunkeren, overtages af et konsortium fra Domis Ejendomme A/S-koncernen

Hvordan ser fremtidens uddannelses- og udviklingsinstitution for mediesektoren ud?

Det er det spørgsmål, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole snart beder om svar på. Og et af svarene vil gå fra tanker til tegninger til spadestik og slutteligt – i 2018 – til det nye domicil for højskolens uddannelses-, kursus- og forskningsaktiviteter i Aarhus, der kommer til at ligge på Katrinebjerg.

- Allerede i april regner vi med at igangsætte prækvalificeringen, så vi inden sommerferien kan udskrive en totalentreprisekonkurrence for et mindre antal konsortier, der kommer med hvert deres bud. Vi håber at kunne gå i gang med det valgte projekt inden udgangen af 2015, fortæller Jens Otto Kjær Hansen, rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Højskolen har siden 1973 har haft hjemme på Olof Palmes Allé i det nordlige Aarhus – i den ejendom, der af flere årtiers studerende er bedst kendt som Bunkeren – men selv om der er mange historier og mange følelser bundet til bygningen, glæder Jens Otto Kjær Hansen sig til at flytte videre.

- Bunkeren er bygget til en anden tid, hvor uddannelse foregik på en anden måde, og hvor vi kun uddannede journalister. I dag har vi uddannelser her i Aarhus og København, der dækker hele mediesektoren fra reklame til journalistik og fra trykte medier til interaktivitet, og det stiller bare nogle andre krav, konstaterer han og fortsætter:

- Vi glæder os til at flytte i noget nyt, som oven i købet ligger tættere på centrum og hele universitetsmiljøet, og vi glæder os til at se buddene på et byggeri, der matcher vores ønsker og krav til fremtidens udviklingscenter for mediebranchen.

Bunkeren overtages af Domis
Når Danmarks Medie- og Journalisthøjskole flytter fra den nuværende ejendom bliver de 30.000 kvadratmeter grund overtaget af et konsortium fra Domis Ejendomme A/S-koncernen.

Domis har de seneste år stået bag eller været med i projekter som Åhusene ved Brabrandstien, Pakhusene på havnen i Aarhus, Karolinegården i mejeriforeningens gamle bygning i Frederiks Allé og Lighthouse i/på Aarhus Ø.

Præcist, hvordan området på Olof Palmes Allé skal anvendes, ligger endnu ikke fast.

- Vi vil bruge tiden frem til overtagelsen til at undersøge mulighederne for en alternativ anvendelse af ejendommen og grunden, fortæller administrerende direktør og medejer i Domis-koncernen, Lars-Erik Larsen, og fortsætter:

- Det samlede byomdannelsesprojekt kommer til at ligge med et letbanestop på den ene side, den nye supercykelsti på den anden side og midt på ”vidensaksen”  fra universitetshospitalet til Aarhus Ø. Det gør det naturligt at tænke i boliger, men der er mange muligheder, og vi har ikke lagt os fast på noget.


Ønskes yderligere oplysninger kan følgende kontaktes:

•    Jens Otto Kjær Hansen, rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, telefon 20 14 12 66
•    Lars-Erik Larsen, administrerende direktør og medejer af Domis Ejendomme A/S-koncernen, telefon 50 40 43 80
 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Mød Carlo og Helena. Det italienske/svenske ægtepar er gået fra Toscana sammen med deres æsler. Og i går ramte de udkanten af Aarhus på deres vej til Sverige. 
De har kun brugt 500 euro, siden de forlod Italiens grænser. De banker nemlig på dørene på tilfældige gårde, når det er tid til sove for natten. Og sover helst samme sted som æslerne. Jeg fulgte dem en eftermiddag og aften i deres jagt efter ly for natten.
De bød endda på aftensmad. 
#dmjx #journalistik #denmark #reportage #journalist #aarhus
  • Portrait of Bue, My classmate and photo-buddy this week 📷
  • Skinhead inspired photo series 5/5 #skinhead #mirror #blackandwhite #tattoo #bald #copenhagen #dmjx
  • Portraits from my class this week
  • InDesign uge på skolen ✌🏻️ #dmjx #gd #grafiskdesign #indesign #danmarksmedieogjournalisthøjskole
  • Portrait of Silas @silasstaal #portrait #photography #blackandwhite #dmjx
  • Spread from magazine layout #layout #indesign #typography #graphic #design #dmjx
  • De nye TVM'ere er ved at lægge sidste hånd på deres "håndværks-film", som er afslutning på deres første forløb. Jeg har assisteret den kære TVM- og FK-lære,  Svenne Friis, som her udleverer kamera til den lykkelige @marieallerslev Foto: @christinahanson #DMJX #DMJXminuge @bygballer