Service menu

Cv giver adgang til Journalistuddannelsens optagelsesprøve

Hvis man ønsker at gå til optagelsesprøve på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole for at komme ind på Journalistuddannelsen, er det fra i år ikke nok at sende en kvote 2-ansøgning via KOT.
Som et nyt tiltag vil man skulle udfylde et cv for at blive inviteret til at deltage i optagelsesprøven.

Ifølge Solveig Schmidt, som er kvalitetschef på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole - med blandt andet ansvar for optagelse – sker tiltaget for at give højskolen et billede af, hvor mange ansøgere, der deltager. Antallet af ansøgere har været stigende i de senere år, og ansøgertallet har nu nået et punkt, hvor højskolen af rent praktiske årsager har brug for at vide, hvor mange, der møder op, så man kan sikre gode forhold for alle.

Cv’et blev indført ved prøven i 2013 og bruges ved de samtaler, nogle af deltagerne inviteres til efter den skriftlige prøve. Men som noget nyt skal cv’et altså udfyldes på forhånd og bliver på den måde adgangsbillet til den skriftlige prøve.

Sådan vil det foregår i 2014
Der er ansøgningsfrist via KOT den 15. marts. Allerede den 21. marts vil ansøgerne modtage et link per mail til udfyldelse af cv’et. Det fulde cv skal indsendes senest den 28. marts og er adgangsbilletten til optagelsesprøven, som i 2014 foregår den 26. april.

Læs meget mere om optagelse 

Alle kan søge om optag i 2014
Der har i pressen og andre steder været en del skriverier om, at det fremover vil kræve en studentereksamen at søge om optagelse på Journalistuddannelsen. Højskolen arbejder på et forslag om ændrede adgangskrav, men intet er vedtaget endnu, og en evt. ændring vil først træde i kraft efter et varsel på to år.

Solveig Schmidt forventer ikke, at et krav om studentereksamen vil ændre meget ved den enkeltes muligheder for at komme ind eller ved uddannelsens sammensætning af studerende.
I forvejen har stort set alle studerende på journalistuddannelsen en studentereksamen. Og man vil ikke være udelukket fra at søge, selv om man ikke har en studentereksamen.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Photobooth fun 📸 #brussels #belgium #photo #photobooth #fun #friends #dmjx #blackwhite #travel #journolife
  • Team Trump er klar til den traditionsrige Barsport på @dmjx
#dmjx #dmjxrus #makedmjxgreatagain
  • #denmark #danemark #dinamarca #aarhus #DMJX #aarhus2017 #visitaarhus #aarhusguide  #explore #guide #instatraveling #igersdenmark #igersaarhus #kirstenkkester #storytelling #travel #traveling #travelgram #cold #night #solitude #silence #ig_captures #master_shots #livefolk #streetphotography #streetphoto #follow #followme #photooftheday
  • favorit sted 🌴 #dmjx #oldskool
  • Friday on top #dmjx #design #graphic #illustration #sketch #croquis #drawing
  • magasinlayout 🍿💯 #dmjx #yndlingsopgave
  • Journalistspire 📽👍 #dmjx
  • ⚪️⚫️#portrait #beautiful @nathalieprieme #swing #london #zebrastripes #canon #dmjx