Service menu

Bag om bag om Fagfestivalen

Fagfestivalen i Odense blev dækket tæt af 30 studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Men hvilket indtryk sidder branchens unge talenter egentlig tilbage med efter halvandet døgn sammen med de mere garvede (kommende) kolleger?
 

Præsenter din kreativitet from Christina Gaarde Hansen on Vimeo.
Christina Gaarde Hansen fremhæver foredraget om kreativitet ved DMJX-lektor Clare McNally som et af de bedste


- Min første tanke er “Ananas i egen juice”. Det er virkelig specifikt og nørdet, og …

30 studerende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole sørgede søndag og mandag for, at deltagerne i Fagfestivalen i Odense – Europas største mediefestival, der samlede 1.200 journalister og andet godtfolk fra mediebranchen – kunne (og kan) læse, høre og se, hvad de måtte have glemt, overset eller bortprioriteret.

Samt for at de, der ikke var taget til Odense, fik spandefulde af gode grunde til at ærgre sig, når de fulgte begivenheden på fagfestival.dk.

Men hvordan var det egentlig at bevæge sig foran og bagved kulisserne på Europas største mediefestival? Hvordan var det at være arbejde, når de garvede (kommende) kolleger holdt fri? Hvordan var det at interviewe interviewerne?

Eller kort sagt: Hvilke indtryk tager man med sig hjem fra Fagfestivalen, når man kun har trådt de første skridt i en forhåbentlig lang karriere i mediebranchen?

- …det er helt vildt fedt, at man kan gå i dybden med det man brænder for, afslutter Christina Gaarde Hansen den sætning, hun startede før skribenten bag denne artikel følte et behov for at skabe en baggrund.

Alle vil snakke med en
Christina Gaarde Hansen er 3. semester-studerende på højskolens uddannelse i TV og Medieproduktion. Eller TVM som det kaldes i daglig tale.

Sammen med sine medstuderende fra TVM producerede hun eksempelvis tv-indslag fra oplæg og interviews med såvel talere som deltagere i Fagfestivalen, mens de studerende fra journalistuddannelsen fokuserede på det skrevne medie.

Det gjaldt for eksempel Rikke Baltzer, der går på 2. semester.

- Jeg vidst ikke helt, hvad jeg skulle forvente af Fagfestivalen, men jeg er kun blevet positivt overrasket. Der er en sindssyg fed atmosfære, fortæller hun og noterer en væsentlig forskel i forhold til hverdagen som studerende:

- Alle vil snakke med en. Folk kan sætte sin ind i ens situation som studerende. Der er selvfølgelig nogle, der har lidt travlt, som eksempelvis transportministeren, men der er ingen, der ikke har lyst til at stille op.

En enorm tæt branche
Med 30 studerende summede Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles redaktionslokale på Fagfestivalen den slags liv, der kun skabes af gode historier, fælles ambitioner og 4,2 kilo lakridskonfekt af den billige slags.

Ansvaret for at samle trådene i det ønskede mønster lå i hænderne på tre redaktører fra 7. semester på journalistuddannelsen. En af dem var Theis Stenholt Engmann, der i sagens natur er en af de studerende, der har været mindst ude af redaktionslokalet.

Af samme grund kræver det en lille tænkepause, før han kommer med sit bud på, hvilket indtryk, Fagfestivalen efterlader hos ham:

- Jeg sidder tilbage med et indtryk af en enormt tæt branche. Folk kender hinanden, og man får virkelig oplevelsen af en enorm tæthed.

De bedste indlæg
Som deltager i Fagfestivalen kunne man vælge mellem mere end 80 forskellige programpunkter. Som studerende var der andre førsteprioriteter, men der var også tid til at søge lidt viden uden over hands on-erfaringerne.

De tre studerendes vurdering af, hvad der var det bedste indlæg, understreger bredden i såvel programmet, mediebrancherne og højskolens uddannelser.

- Jeg har ikke nået at høre et helt foredrag, men blandt de dele af foredrag, jeg hørte, var de bedste Ben Garvin (Pressefotograf med nye virkemidler) og Clare McNally (Sådan præsenterer du din kreativitet), siger Christina Gaarde Hansen, mens Theis Stenholt Engmann fik mulighed for at dyrke glæden ved fortællende journalistik og longreads:

- Det bedste var de to programpunkter fra Foreningen for Nordisk Nonfiktion. Både foredraget søndag (Journalistiske fortællinger: Fremtidens format?) og workshoppen mandag  (Journalistiske fortællinger: Individuel coaching).

Rikke Baltzer fremhæver et indlæg, hvor en af hendes undervisere fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole – og en af de ansvarlige for de studerendes deltagelse på Fagfestivalen – lektor Jan Dyberg spillede en aktiv rolle.

- Live-interview bag kulissen med transportminister Magnus Heunicke, Rasmus Jønsson, Kurt Strand og Jan Dyberg var utroligt lærerigt og sindssygt fedt, lyder vurderingen.

Læs de studerendes mange vinkler på Fagfestivalen

og se eksempelvis det afsluttende indslag her


 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • 2nd picture from an school assignment where we had to use one lamp to create different kind of light. Here's a soft frontal light. Again, hanna, my classmate, is working it. YASSSS! #dmjx #geisha #jasko #fashion #model #girl  #photography #kimono #blue
  • I dag har været en atypisk men også ret TVM-relevant dag. Har kørt Nordjylland tyndt for interviewe politikere, embedsfolk og borgere i forbindelse med en ny tværkommunal aftale. Det lyder tørt men undgik de obligatoriske kaffebrygning- og person-arbejder-ved-tastatur-optagelser💪🏼 @bygballer #dmjx #dmjxminuge
  • Why doodle on paper? #penol777 #inkmaster #dmjx #doodle #boredcreative
  • Skinhead inspired photo series 1/5 #skinhead #child #hardcore #copenhagen #dmjx
  • 😎😎 #glitter #glam #sunglasses #dmjx #boy #blonde #blue #sunglassesinside
  • På den igen ❤️🎥 #tilrettelæggerliv #tvm #dmjx #filmmaking #filmphotography #filmmaker #filmproduction
  • School assignment, create a direct and hard light using one lamp. Ihave the hottest classmates ever. #modelbutnotamodel #dmjx  #fashion #geisha #werk #jasko
  • School project going well📚📸
#portrait #girl #cloak #shadow #photography #flash #canon #dmjx