Service menu

At tønden er lidt tom …

Politikerne minder om telefonsvarere, der går i loop. Værternes spørgsmål og afbrydelser bidrager ikke til megen afklaring hjemme i stuerne, skriver sprogforsker, Michael Ejstrup

Af Michael Ejstrup, forskningschef i sprog


”Det kan man ikke komme uden om ... Frihed, Lighed og en masse samdrægtigt præk hørte man ved valget fremført af et mægtigt skæg.  Var det vind, eller var det virk'lig et vældigt æg, som denne høne la'e …”.
Carl Arctander og Ludvig Brandstrup havde virkelig fat i noget, da de i 30’erne skrev ordene.

Er vi overhovedet kommet videre? Ikke meget, vil jeg mene. Hverken Helle T. eller Lars Løkke er bærere af et mægtigt skæg, men megen samdrægtigt præk er tiden stadig fuld af.

Helle. T. lirer den ene udenadslære af efter den anden, hvor vi får at vide, at hun mener, at vi ”skal have en fortsat socialdemokratisk ledet regering”, og at ”vi socialdemokrater vil være de bedste til at lede Danmark”, mens Lars Løkke fortæller, at han ”vil føre en strammere udlændingepolitik”, og at ”det er kørt helt af sporet” og så videre.
Det er nærmest som en telefonsvarer, der går i loop.

Læs flere klummer om valget og valgkampen

Alt mens dette sker, har vi journalisterne på den anden side af bordet, der kører de gamle dogmer af og afbryder politikerne for hver anden sætning med ”du svarer ikke på spørgsmålet”, og ”jeg vil gerne have, at du svarer på spørgsmålet”.

Hvor er det dog forudsigeligt og kedeligt.
Alle mand på pladserne buldrer op som papegøjer i træningslejr.

Kunne man eventuelt forestille sig, at journalisterne prøvede at holde mund og lade politikerne tale ud. Så vi kan høre, at tønderne er tomme. Prøv en gang at lade politikerne tale ud, så vil vi uden tvivl selv hjemme bag skærmene kunne høre, at en del af dem ikke har meget mere end udenadslære og tomme slogans at byde på.
Vend bunden i vejret på tønden, og vis os, hvad den indeholder i stedet for at holde dette papegøjer-i træningslejr-show kørende.

----------------------------

Michael Ejstrup, og en række øvrige ansatte fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, blogger under valgkampen - og stiller sig i øvrigt til rådighed for pressen med ekspertise inden for politik, retorik, økonomi, taktik m.m.
Se listen over højskolens valgeksperter

 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • 2nd picture from an school assignment where we had to use one lamp to create different kind of light. Here's a soft frontal light. Again, hanna, my classmate, is working it. YASSSS! #dmjx #geisha #jasko #fashion #model #girl  #photography #kimono #blue
  • I dag har været en atypisk men også ret TVM-relevant dag. Har kørt Nordjylland tyndt for interviewe politikere, embedsfolk og borgere i forbindelse med en ny tværkommunal aftale. Det lyder tørt men undgik de obligatoriske kaffebrygning- og person-arbejder-ved-tastatur-optagelser💪🏼 @bygballer #dmjx #dmjxminuge
  • Why doodle on paper? #penol777 #inkmaster #dmjx #doodle #boredcreative
  • Skinhead inspired photo series 1/5 #skinhead #child #hardcore #copenhagen #dmjx
  • 😎😎 #glitter #glam #sunglasses #dmjx #boy #blonde #blue #sunglassesinside
  • På den igen ❤️🎥 #tilrettelæggerliv #tvm #dmjx #filmmaking #filmphotography #filmmaker #filmproduction
  • School assignment, create a direct and hard light using one lamp. Ihave the hottest classmates ever. #modelbutnotamodel #dmjx  #fashion #geisha #werk #jasko
  • School project going well📚📸
#portrait #girl #cloak #shadow #photography #flash #canon #dmjx