Service menu

Ambitiøst samarbejde med Aarhus Universitetshospital skal sikre bedre patientinformation

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har vundet projektbevilling til at udvikle en app til fremtidens digitale dialog med patienter. Projektet har et enormt økonomisk potentiale

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole skal være med til at sikre patienter i Region Midtjylland forbedret og digital dialog. Det er en realitet efter at højskolen netop har vundet en projektkonkurrence og 200.000 kroner fra Region Midtjyllands nye innovationspulje More.Creative.

Ansøgningen blev sendt i fællesskab med Aarhus Universitetshospital, design- og softwarevirksomheden, Redia og MedTech Innovation Center, som arbejder for at fremme vækst i regionen.

Sammen skal de fire parter nu byde ind med kreative og innovative løsninger på projektet ”Patientindkaldelse – fra papir til app”.

En elektronisk ”hjælper”
Projektet skal udtænke metoder og løsninger, der kan leve op til hospitalets krav om at kommunikere med patienter, som lever i en digitaliseret og mobil livsverden.

Målet er at udvikle den første prototype på en mobil applikation, der skaber overblik over materialet i en patientindkaldelse, og som følger patienten på vej i perioden frem til den planlagte undersøgelse/behandling. Indbygget i app’en skal tænkes en række hjælpefunktioner, som eksempelvis sikrer den rette faste, gør det nemt at udfylde skemaer og i det hele taget fungerer som en elektronisk “hjælper”, der bidrager til, at man gør det helt rigtige i forhold til den behandling man modtager.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er projektleder og bindeled mellem hospitalet og de kreative samarbejdspartnere. Desuden skal højskolen bidrage med ekspertise i målrettet kommunikation gennem klart og troværdigt sprog.

Udviklingschef Steen K. Rasmussen fra højskolens sekretariat for forskning, viden og Innovation ser store perspektiver i samarbejdet

- Løsningerne kan potentielt skabe store effektivitetsforøgelser i behandlingssystemet, ligesom der ligger et stort potentiale i at udvide til andre områder end patientindkaldelser og til andre offentlige sektorer, som ligesom sundhedssektoren skal være i digital dialog med borgerne fra 2015, siger han.

Se projektbeskrivelsen


Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Croquis drawing session 1 minute #croquis #drawing #illustration #doodle #sketch #dmjx #
  • AI-concepts
_
#dmjxkk #dmjx #machinelearning #artificialintelligence #ai #technology
  • Exhausted
_
#dmjx #dmjxkk
  • Reflecting 
_
#learningbyreflection #learning #reflection #dmjxkk #dmjx
  • Reflecting on the past experience using reflection cards
_
#dmjx #dmjxkk #reflection #learning #learningbyreflection
  • AI-concept
_
#technology #dmjx #dmjxkk #artificialintelligence #machinelearning
  • AI-concepts
_
#machinelearning #artificialintelligence #dmjxkk #dmjx #technology
  • AI-concepts
_
#technology #dmjx #dmjxkk #artificialintelligence #machinelearning