Service menu

77 dimittender fejret på Campus Aarhus

Uddelinger af legater og eksamensbeviser samt en tale ved Billed-Bladets chefredaktør udgjorde en stemningsfyldt hors d'oeuvre til dagens dimissionsfest for nye journalister og fotojournalister

Tekst: Dan Hansen
Foto: Sanne Okholm Ravn

 


Der blev både grint, smilet og fældet en lille tåre under dagens dimittendafslutning


Historiefortællingen og nerven i journalistikken er stadig den samme i dag, som for 75 år siden, da Billed-Bladet blev lanceret under sloganet "Alverden for 25 øre". Men ellers er ikke meget det samme, som i 1938, påpegede Billed-Bladets chefredaktør Annemette Krakau, som i dag holdt dimittendtalen for 77 nye journalister og fotojournalister på Campus Aarhus.

- Dét slogan passer så slet ikke til jer i dag. Medieverdenen og udviklingen buldrer derudad. Det går hurtigt i vores branche, og her er aldrig kedeligt. Jeres slogan anno 2013 må være ”Alverden døgnet rundt”.
Dem der skrev ”alverden for 25 øre” havde kun én platform at forholde sig til. Et 32 siders printblad med stort set ingen konkurrence. I har alverdens platforme.
Teknologien betyder, at I kan være på døgnet rundt, og nyhedsdøgnet går hånd i hånd med tablets og smartphones. I forventes at kunne levere alverden til alverden. Når som helst og hvor som helst, sagde hun.

Se hele talen herAnnemette Krakau


4 legater til for særlig indsats
Dimittenderne og deres pårørende var mødt frem til en festlig dag med udlevering af eksamensbeviser og håndtryk. Desuden blev der uddelt legater fra branchen til studerende, som har lavet en ekstraordinært god hovedopgave eller gjort sig særligt positivt bemærket i studietiden.

E. N. Ritzaus Mindelegat blev uddelt til to studerende med vidt forskellig begrundelse

Charlotte Friis Eriksen modtog prisen for sit BA-projekt "Seksualitet og kropsopfattelse hos kvinder efter livmoderhalskræft - et tabu hos patienter og sundhedsfagligt personale".

I en række artikler skildrer hun, hvordan det er at leve med følgerne af sygdommen og beskriver blandt andet, hvordan kvinder, som overlever livsmoderhalskraft kan føle sig udsat for overgreb, der minder om de følelser, voldtægtsofre beskriver.


Lektor Helle Tougaard Andersen kaldte – inden hun overrakte legatet til Charlotte Friis Eriksen – artiklerne for modige, spændende og relevante historier, som efterlader læseren grebet, forundret og forarget.


Mette Schmidt Rasmussen modtog ligeledes E. N. Ritzaus Mindelegat, men med begrundelse i en særlig indsats igennem hele studieperioden, hvor hun blandt andet har kæmpet for at udvikle sig og vist sig entreprenant. "Hun er solid, hun går på med krum hals, hun vil gerne lære. Der er ikke så meget fikumdik med hende. Hun er en dejlig studerende at have på et hold, socialt kompetent, engageret og lydhør", lød det blandt andet i begrundelsen.


Annette Holm uddelte legatet til Mette Schmidt Rasmussen, som var blevet indstillet til prisen af hele tre forskellige undervisere.


Årets Scanpix-pris gik til Marie Hald, som i løbet af studietiden har vundet en lang række priser, herunder Årets Pressefoto.
Hun fik prisen for sit BA-projekt "Magic City", hvori hun portrætterer Miami – tilflugtsstedet for mange befolkningsgrupper, som søger det gode liv.


Det er første gang, at Scanpix uddeler prisen til en af sine egne tidligere praktikanter. Lektor Mads Greve overrakte prisen til Marie Hald.


Et af billederne fra Marie Halds Magic City.

Se hele projektet her
 

DR Nyheders Pris for Årets Kritiske og Konstruktive BA-projekt blev tildelt Anders Borup Sørensen og Mads Sixhøj Pedersen for BA-projektet "Bandeexit" om bandemedlemmer, der ønsker en vej ud af kriminaliteten.
"Artiklerne rejser en væsentlig problemstilling og vil mere end at bryde ned og pege fingre. De gør læseren klogere og peger på løsninger. Præcis som DR har som målsætning at gøre i sin nyhedsformidling", begrundede DR-chef, Jacob Kwon.


Chef for DR's nyhedsproduktion, Jacob Kwon, havde taget turen til Aarhus for at uddele DR’s pris til Anders Borup Sørensen (i den mørke skjorte) og Mads Sixhøj Pedersen.


Hav blik for journalistikkens potentiale
Også rektor Jens Otto Kjær Hansen gav de nye journalister og fotojournalister lykønskninger og ord med på vejen.


- Præstationskravene til journalister er blevet højere. Men I er også bedre rustede end tidligere generationer. Den klassiske journalistik er under pres, men jeg spår journalistikken en stor fremtid, og kan kun opfordrer jer til at have blik for det store potentiale, der ligger i at anvende den på nye måder, sagde Jens Otto Kjær Hansen.


Efter denne mere højtidelige del, som foregik i Frøberts Auditorium, var der reception i højskolens kantine.


Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Skinhead inspired photo series 1/5 #skinhead #child #hardcore #copenhagen #dmjx
  • 😎😎 #glitter #glam #sunglasses #dmjx #boy #blonde #blue #sunglassesinside
  • På den igen ❤️🎥 #tilrettelæggerliv #tvm #dmjx #filmmaking #filmphotography
  • School assignment, create a direct and hard light using one lamp. Ihave the hottest classmates ever. #modelbutnotamodel #dmjx  #fashion #geisha #werk #jasko
  • School project going well📚📸
#portrait #girl #cloak #shadow #photography #flash #canon #dmjx
  • TAKEOVER #eskesenm #swapkidsapp Kids with the flu means working from home. Yes, my home office is messy. I don't care. In fact I don't notice. Too busy making yet another pitch deck. I tried counting how many I have made up till now. 60-70!!! This time for #publico who -together with students from #dmjx - will help SwapKids with an operational plan for our forthcoming PR effort. I really need this. I've got a good handle on the strategic elements of our communication, but no experience executing. And in a bootstrapped startup there is only one to do the dirty work:) #loveit
  • Innocent Nature
  • God vind fremover, @designkmoe og @sabrinaspeiermann. Vi elsker jer. #dmjx