Service menu

50 DMJX-fotojournalister på international fotofestival

Lumix Festivallen i Hannover kunne med en journalistisk stramning godt kaldes DMJX-festivallen. 50 af årets deltagere har tilknytning til Fotojournalistuddannelsen, som ansatte, nuværende, tidligere eller kommende studerende. De satte et markant præg på festivallen.


En af højskolens udstillingscontainere på Lumix Festival. Foto: Søren Pagter
 

Den 5. Lumix Festival løb af stabelen i Hannover fra den 15. til den 19. juni.

Festivallen har etableret sig som en af Europas vigtigste fotofestivaller, og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har gennem årene markeret sig som en vigtig deltager.

I år vandt højskolens studerende ganske vist ingen af de eftertragtede priser.
Men både Fotojournalistuddannelsens to undervisere, Søren Pagter og Mads Greve, og en lang række nuværende, kommende og tidligere studerende fra hele verden satte deres præg på festivallen.

Fire DMJX-projekter var på forhånd blevet udvalgt blandt flere en 1000 indsendte fra 85 forskellige lande til at blive udstillet og vist på festivalen – sammen med 76 andre projekter.

Mads Greve, Søren Pagter og en gruppe på seks studerende var desuden inviteret til festivalen for at deltage i et internationalt møde med fotojournaliststuderende og undervisere fra andre internationalt markante fotoskoler.
Her fik de studerende - som alle netop havde afsluttet deres BA-projekt - mulighed for at få feedback på deres arbejde fra underviserne fra de deltagende skoler.

God reklame
For at tiltrække endnu flere studerende fra udlandet havde Fotojournalistuddannelsen desuden lejet en udstillingscontainer, hvor to markante studieprojekter blev vist frem for at gøre ekstra reklame for skolen. De to udstillere, Tor Birk Trads og Nanna Navntoft, var begge inviteret med på festivallen.

Udover de inviterede studerende deltog en lang række tidligere, nuværende og kommende DMJX-fotojournalister i festivalen på egen hånd i festivallen, som har etableret sig som et samlingspunkt for unge fotojournalister.

Det lykkedes at samle omkring 30 ud af de 50 deltagere til et fælles drone-foto.


Dronefoto


Søren Pagter sad desuden i bedømmelsesudvalget og stod også for uddelingen af priser. Derudover var både han og Mads Greve booket til seancer, hvor de gav feed back på de øvrige deltageres fotos og portfolios.

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Croquis drawing session 1 minute #croquis #drawing #illustration #doodle #sketch #dmjx #
  • AI-concepts
_
#dmjxkk #dmjx #machinelearning #artificialintelligence #ai #technology
  • Exhausted
_
#dmjx #dmjxkk
  • Reflecting 
_
#learningbyreflection #learning #reflection #dmjxkk #dmjx
  • Reflecting on the past experience using reflection cards
_
#dmjx #dmjxkk #reflection #learning #learningbyreflection
  • AI-concept
_
#technology #dmjx #dmjxkk #artificialintelligence #machinelearning
  • AI-concepts
_
#machinelearning #artificialintelligence #dmjxkk #dmjx #technology
  • AI-concepts
_
#technology #dmjx #dmjxkk #artificialintelligence #machinelearning