Workshop i løsningsorienteret journalistik

Den konstante strøm af hastigt produceret indhold, kan gøre mediebrugerne helt handlingslammede. Lær at producere en ny form for journalistik, der ikke bare fascinerer og underholder med konflikter, men peger på løsninger og handlemuligheder.

Derfor skal du tage kurset
Vi er udsat for et sandt bombardement af nyheder hvert sekund i døgnet – fra alle mulige kilder.

Det er et sandt kaos, som fører til apati, politikerlede, frygt og afmagt.

Undersøgelser viser at mediebrugerne (særligt de unge) vender sig bort fra den traditionelle nyhedsmølle og efterspørger deltagelse, engagement, handlekraft og ejerskab.

Journalistikken skal selvfølgelig fortsat være kritisk, men den bør også påtage sig en ny rolle i demokratiets tjeneste. Enkelte medier har eksperimenteret med formen i nogle få år. Blandt dem er Albertslund Posten, eksempelvis i 2013 med serien "Stop Brandene", der fulgte efter en lang stribe påsatte brande i området. Billedet oven for er taget af journalist Finn Due Larsen, Albertslund Posten. 

På dette kursus lærer du at lave løsningsorienteret journalistik, som anviser udveje og muligheder, så borgerne bliver handlekraftige, tager ansvar og går i dialog med hinanden om at finde løsninger på fælles udfordringer.

Du lærer at:

 • forstå hvad vil det sige at arbejde løsningsorienteret.
   
 • udvælge hvilke ideer og historier, der er velegnede til løsningsorienteret journalistik.
   
 • sikre at journalistikken er nyttig og anvendelig for brugerne. Du får bl.a. en introduktion af elementerne i Design Thinking.
   
 • undersøge de vigtigste problemfelter og sikre at alle centrale interessenter bliver hørt.
   
 • interviewe, så interviewpersonen tænker i muligheder og løsninger.
   
 • anvende de mest effektive fortælle-modeller til problemløsende journalistik.
   
 • lede andre problemløsende aktiviteter, for eksempel borgermøder.

Kurset er for dig
Dette kursus er særlig tilrettelagt for journalister, redaktører og udviklingschefer, der ønsker at bedrive en journalistik, der ikke bare bryder gennem mediestøjen, men også engagerer brugerne i demokratiet.

Sådan foregår undervisningen
Undervisningen er en kombination af korte oplæg, mange øvelser og diskussioner om journalistikkens målsætninger og metoder.

Nogle af de dygtigste journalister på området giver dig konkrete redskaber til løsningsorienteret journalistik.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Olof Palmes Allé 11
8200 Aarhus N

Det indgår i prisen
Frokost + kaffe, kage og frugt i pauserne.

 

På kurset møder du

Maaike Goslinga

International Editor på den hollandske medlemsdrevne online-platform De Correspondent. Tidligere freelance-journalist. Har ansvar for samarbejde med journalister over hele verden. Tidligere medudvikler af whistleblower-platforme som PubLeaks og AfriLEAKS.
Profil

Nina Fasciaux

Fransk Journalist og medstifter af Solutions Journalism Network. Arbejder selv med løsningsbaseret journalistik rundt om i verden og holder oplæg og underviser på konferencer og workshops.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Vi bor ret pænt. Bloggeragtigt. Ses 👋🏼
#KAF #MAC #DMJX
 • Første fag på fjerde semester er afsluttet på kæmpe opturs vis med GODTFOLK 🍺🤘🏿 #pubcrawl #nørrebro #onsdagshots #studielivetsglæder #vaflertilaftensmad #tværfagligeksamen 🇩🇰🇩🇰#innovationx #dmjx #mediehøjskolen #gruppe29 👐🏿#konfettikanon 🎉 #hejogfarvel #sesifredagsbarenvenner 💙
 • Bare kald mig Klokkeblomst 🎉🏆👏 Sidste undervisning på #dmjx - en eksamen i Innovation og kreativ kommunikation - endte med en titel for "Bedste innovative løsning", og som præmie fik jeg Klokkeblomst - jeg tror, det er et kompliment 😎🎉 Nu kun en praktikeksamen og bachelor, så er jeg færdig 😁😁 #fuckapps #forlækkertiluni
 • Make love not war 🌸 
#dmjx #photoshoot
 • Back to the 60's ✌️
#dmjx #photoproject #hippie #photography #watercolor
 • Portrait of Prince #portrait #copenhagen #minimalism #fashion #dmjx #photographic #communication
 • Portrait of Prince #portrait #copenhagen #minimalism #fashion #dmjx #photographic #communication
 • Det er fredag, og vi har lige overstået eksamen #friyay
#friday #weekend #piger #dmjx #hergårdetgodt #aarhus #mitaarhus