Visa pour L'image - international fotofestival

Kom til verdens største internationale festival for fotojournalistik i Perpignan og oplev nogle af de bedste fotojournalister fortælle og fremvise deres arbejde.

Foto: Christian Mikkelsen

Ny viden og inspiration til fotojournalistikken
Den internationale fotofestival Visa pour l’Image er pakket med inspiration og ny viden til alle, der arbejder med fotojournalistik. Festivaludbuddet er dog ganske overvældende, og det kan være svært at overskue, hvad man skal vælge at opleve.

På denne tur har vi har samlet et program, som præsenterer det bedste fra festivalen. Aktiviteterne veksler mellem udvalgte foredrag, udstillinger, prisfester og spændende møder med nogle af verdens bedste fotografer. Som deltager får du inspiration, ny viden og et udvidet netværk.

Tætpakket program
Festivalen har meget at byde på og vi vil have mest muligt ud af dagene, så forbered dig på pakkede dage med mange store oplevelser.

Vi begynder hver dag kl. 09.00 og slutter, når det sidste billede vises på storskærmen omkring midnat.

Vi besøger alle udstillingerne - nogle gennemgår vi sammen med fotograferne, og vi deltager i udvalgte foredrag, som Visa pour l’Image arrangerer. Om aftenen deltager vi i udendørs screeninger og prisoverrækkelser. Hver aften har sine egne temaer.

Foto: Visa Pour L'Image

På denne studietur får du:

 • et solidt indtryk af, hvor fotojournalistikken er lige nu
 • en fornemmelse for, hvad der gør et billede godt
 • en evne til at udvælge de rigtige billeder
 • indblik i de bedste fotojournalisters storytelling gennem deres projekter
 • ny inspiration om kulturer, problemer og verdener, du ikke vidste eksisterede
 • mulighed for at møde 3-4000 billedfolk fra cirka 60 forskellige lande
 • inspiration til nye måder at arbejde på

Kurset er for fotojournalister, pressefotografer, billedredaktører, grafikere: Alle, der arbejder professionelt med foto.

På denne studietur får du en kurateret oplevelse af festivalen, hvor vi har udvalgt de mest spændede foredrag og screenings og skaffet adgang til møder med nogle af verdens bedste fotografer.

Som deltager skal du skiftevis lytte og lære, spørge og diskutere.

Du får mulighed for at møde fotograferne bag udstillingerne, og tale med dem om, hvordan de researcher, finder de rigtige situationer og hvad de synes, der er et godt billede.

Du møder folk, der næsten dagligt risikerer at blive dræbt, og du møder dem, der forlader familie og hjem for i måneds- eller årevis at leve sig ind i et område og dokumentere det.

Vi vil hele tiden undervejs reflektere og samle op på oplevelserne i rejsegruppen.

Foto: Visa Pour L'Image

Prisen omfatter
Transport tur/retur fra Danmark og overnatning på hotel med morgenmad. 

Kurset har støtte fra Pressens Uddannelsesfond

Prisen på kurset er  14.800 kr, når du / din arbejdsgiver har fået støtten retur. 

Tidligere kursister om kurset:

“Visa pour l'Image-kurset er en fantastisk mulighed for at møde verdensklasse-fotojournalister og tale direkte med dem om deres arbejde. Det er et uvurderligt kursus som inspirationskilde for fotografer, journalister, billederedaktører, og andre, der arbejder med fotojournalistik og dokumentarer. ”

- Jasmina Nielsen, Billedredaktør, Bonnier Publications

“DMJX´s efteruddanelse i Perpignan er en inspirerende blanding af årets ypperligste fotojournalistik og faglige diskussioner. Tilsat de to suveræne kursusledere samt kollegial-hygge kommer man hjem med fornyet lys-t og mod på nye vinkler til dagligdagens opgaver”

- Martin Sørensen, Pressefotograf på North Media, Københavnske lokalaviser

“Turen til Perpignan gav en større forståelse for det, der bedst fortælles med billeder og det, der bedst fortælles med ord. Efter kurset udvælger jeg billeder til mine artikler med større sans for at lade det gode billede tale for sig selv. De informationer, der måske "mangler" i det gode billede, må jeg skrive i min artikel eller i billedteksten.”

- Allan Vinding Sørensen, journalist, Nordjyske Medier

På kurset møder du

Mads Greve

Lektor på fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Profil

Annelise Mølvig

Freelancejournalist, underviser og deltids-kommunikationsmedarbejder for Pressenævnet. Har over 25 års erfaring i medieverdenen og har blandt andet været ansvarshavende redaktør på fagbladet Journalisten.

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • 4 days to Life Exposed, our 25 years anniversary exhibition.

At the exhibition you can see Crazy About Food by Nanna Navntoft, @silleveilmark and @benjaminnorskov

Visit us on the 2nd of June at 4pm, GASVÆRKSGRUNDEN, Sionsgade 5, 2100 København Ø.

#dmjx, #dmjxphoto, #dmjxphoto25, #cpf_2017, #cph2017 #photocity, #copenhagenphotofestival2017, #photography, #exhibitions, #photoexhibition, #tellstories, #visualjournalists, #photojournalism #documentaryphotography,
 • Intro til en mini doku serie jeg lavede om @flodband som blev sendt på tv Aarhus. Måske jeg snart skulle få klippet en version til nettet? #flod #band #lifeontheroad #venner #tour #germany #music #throwback #oldstuff #dmjx #tvm #tv
 • Har ikke set denne skønhed i årevis - men i lørdags ramlede vi heldigvis sammen til Kravlingprisen! #longlostlove #lindalinda #højskolemus #mellemamerikacrew #dmjx #danmarksmedieogjournalisthøjskole #kravling
 • Sunny Beirut. #beirut #photojournalism #photooftheday #documentaryphotography #lebanon #sunnydays #catsofinstagram #dmjx #dmjxphoto
 • 7 x Blixen 📚 #bookcover #karenblixen #dmjx #graphicdesign #photoshop
 • Photo series in progress for @arteistmagazine ! @randihage ❤️ #collage #handcrafted #wicked #fashion #magazine #dmjx
 • Pokalfinalen 2017
 • #Repost @cpf_2017
・・・
Copenhagen Photo Festival is coming up, so we will be presenting selected works from Photo City 1/6 – 11/6 2017 ⠀
⠀
Besides photographs there will also be videos shown as part of the Danish School of Media and Journalism anniversary exhibition “life Exposed” ⠀
⠀
“Alone Together” is a project by Riina Rinne (FIN) ⠀
⠀
In Hipposkylä in Tampere, Finland, 98% of the residents live alone. Behind the windows of the small apartments, one can find similar stories of old men who have lost their families and suffer from alcoholism. In the heart of the residential area there is the community house Hippostupa, which offers a place for these men to be together and get support. For some of the men the workers and visitors of Hippostupa are the closest family they have left. Soon this family may be torn apart due to the reconstruction of the Hipposkylä area. ⠀
⠀
#dmjx #photocity #cpf_201#cpf2017 7 #photography #exhibitions #copenhagenphotofestival2017⠀