Visa pour L'image - international fotofestival

Kom til verdens største internationale festival for fotojournalistik i Perpignan og oplev nogle af de bedste fotojournalister fortælle og fremvise deres arbejde.

Foto: Christian Mikkelsen

Ny viden og inspiration til fotojournalistikken
Den internationale fotofestival Visa pour l’Image er pakket med inspiration og ny viden til alle, der arbejder med fotojournalistik. Festivaludbuddet er dog ganske overvældende, og det kan være svært at overskue, hvad man skal vælge at opleve.

På denne tur har vi har samlet et program, som præsenterer det bedste fra festivalen. Aktiviteterne veksler mellem udvalgte foredrag, udstillinger, prisfester og spændende møder med nogle af verdens bedste fotografer. Som deltager får du inspiration, ny viden og et udvidet netværk.

Tætpakket program
Festivalen har meget at byde på og vi vil have mest muligt ud af dagene, så forbered dig på pakkede dage med mange store oplevelser.

Vi begynder hver dag kl. 09.00 og slutter, når det sidste billede vises på storskærmen omkring midnat.

Vi besøger alle udstillingerne - nogle gennemgår vi sammen med fotograferne, og vi deltager i udvalgte foredrag, som Visa pour l’Image arrangerer. Om aftenen deltager vi i udendørs screeninger og prisoverrækkelser. Hver aften har sine egne temaer.

Foto: Visa Pour L'Image

På denne studietur får du:

 • et solidt indtryk af, hvor fotojournalistikken er lige nu
 • en fornemmelse for, hvad der gør et billede godt
 • en evne til at udvælge de rigtige billeder
 • indblik i de bedste fotojournalisters storytelling gennem deres projekter
 • ny inspiration om kulturer, problemer og verdener, du ikke vidste eksisterede
 • mulighed for at møde 3-4000 billedfolk fra cirka 60 forskellige lande
 • inspiration til nye måder at arbejde på

Kurset er for fotojournalister, pressefotografer, billedredaktører, grafikere: Alle, der arbejder professionelt med foto.

På denne studietur får du en kurateret oplevelse af festivalen, hvor vi har udvalgt de mest spændede foredrag og screenings og skaffet adgang til møder med nogle af verdens bedste fotografer.

Som deltager skal du skiftevis lytte og lære, spørge og diskutere.

Du får mulighed for at møde fotograferne bag udstillingerne, og tale med dem om, hvordan de researcher, finder de rigtige situationer og hvad de synes, der er et godt billede.

Du møder folk, der næsten dagligt risikerer at blive dræbt, og du møder dem, der forlader familie og hjem for i måneds- eller årevis at leve sig ind i et område og dokumentere det.

Vi vil hele tiden undervejs reflektere og samle op på oplevelserne i rejsegruppen.

Foto: Visa Pour L'Image

Prisen omfatter
Transport tur/retur fra Danmark og overnatning på hotel med morgenmad. 

Kurset har støtte fra Pressens Uddannelsesfond

Prisen på kurset er  14.800 kr, når du / din arbejdsgiver har fået støtten retur. 

Tidligere kursister om kurset:

“Visa pour l'Image-kurset er en fantastisk mulighed for at møde verdensklasse-fotojournalister og tale direkte med dem om deres arbejde. Det er et uvurderligt kursus som inspirationskilde for fotografer, journalister, billederedaktører, og andre, der arbejder med fotojournalistik og dokumentarer. ”

- Jasmina Nielsen, Billedredaktør, Bonnier Publications

“DMJX´s efteruddanelse i Perpignan er en inspirerende blanding af årets ypperligste fotojournalistik og faglige diskussioner. Tilsat de to suveræne kursusledere samt kollegial-hygge kommer man hjem med fornyet lys-t og mod på nye vinkler til dagligdagens opgaver”

- Martin Sørensen, Pressefotograf på North Media, Københavnske lokalaviser

“Turen til Perpignan gav en større forståelse for det, der bedst fortælles med billeder og det, der bedst fortælles med ord. Efter kurset udvælger jeg billeder til mine artikler med større sans for at lade det gode billede tale for sig selv. De informationer, der måske "mangler" i det gode billede, må jeg skrive i min artikel eller i billedteksten.”

- Allan Vinding Sørensen, journalist, Nordjyske Medier

På kurset møder du

Mads Greve

Lektor på fotojournalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Profil

Annelise Mølvig

Freelancejournalist, underviser og deltids-kommunikationsmedarbejder for Pressenævnet. Har over 25 års erfaring i medieverdenen og har blandt andet været ansvarshavende redaktør på fagbladet Journalisten.

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • To dages hårdt arbejde og en helt bunke artikler i sagen om en bortvist topchef i Aarhus Kommune #jpaarhus #jp #newspaper #news #avis #papiravis #journalistik #prakkerliv #journolife #journalist #journalism #work #fun #aarhus #dmjx #jyllandsposten #medier #aarhuskommune
 • Presset stemning i boksen. Magnus har fået en Mammut T-shirt. Det har jeg ikke. I protest har jeg taget min Monte Carlo T-shirt på under aftenens udsendelse 👊🏼
Hvis I vil have fingrene i en limited edition Mammut T-shirt, så husk at lyt med hver onsdag mellem 18-19 👌🏼🎈
Podcasten er på Mixcloud - den er go'!
#mammut #genlüd #radio #dmjx #montecarlo #drp3 #dr3 #journalist #mitaarhus #aarhus
 • // FRIENDS' GO-TO // Der er en stærk tendens til at opdele højskolen i Emdrup i "de kreative" og "de andre" (som MPL er en del af), men helt tabt bag en vogn er vi altså ikke. 
Rent faktisk har vi brugt rigtigt meget tid på konceptudvikling, og én af gangene skulle vi skabe en hjemmeside, vi (og andre) syntes, der manglede i the World Wide Web. Jeg mente, der manglede et site, der lader dig finde inspiration til spisesteder i dit netværk, og derfor lavede jeg Friends' Go-To. Her kan du gå ind på et stort interaktivt kort og se, hvor dine venner anbefaler dig at spise henne. Du bestemmer helt selv, hvilke venner du kunne tænke dig at få anbefalinger fra, og du kan også vælge at følge forskellige bloggere og personligheder. Derudover skulle der være et samarbejde med Sweetdeal, så man kan se om stedet, der er anbefalet, har et tilbud på sig i øjeblikket. Derudover får de så også annoncepladser.

På billederne ser du prototyperne, jeg endte med at designe. Jeg ved godt, det er tydeligt at se, at jeg ikke er InDesign-uddannet, men stadig... det er jo bare en prototype #navnetkunnemanmåskeogsåhavearbejdetmed #menstadig #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
 • 2 ugers opgaveskrivning endelig færdig 🙏🏼🙏🏼 er rigtig tilfreds med resultatet 😍
#dmjx #forprøve #kvote2 #twoweeks #hardwork #brainstorm #mindmap #drawings #photoediting #lovingtheresult #finallydone #crossingfingers 🤞🏻
 • Man smiler lidt, når en af de ældste former for kommunikation ankommer mens man er i praktik. Et håndskrevet brev simpelthen! #kommunikationshistorie #dmjx #prakkerliv #kommunikation
 • //BANGS// I formiddags har jeg været til frisør og fået klippet og farvet lokkerne til søndagens barnedåb, hvor jeg skal være gudmor 🙊

De fleksible tider er en del af det at være MPL'er på 4. semester - især hvis man som mig har valgt at tage valgfag på CBS. Vi er den første årgang MPL'ere, der ikke får mulighed for at vælge valgfag på skolen, og derfor har nogle af os søgt mod CBS, hvor vi selv kunne få lov til at forme semesteret. Jeg studerer bl.a. management in cultural projects, processes and organisations og cultural entrepreneurship, så helt frit for kultur og kreativitet er det ikke - heldigvis!#bareroligjegharikkefarvetdetgrønt #jegharbareværetlidtfriskifiltervalget #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
 • Are you free this saturday? Then join when we are going to Kalø and Ebeltoft- Two cozy places near Aarhus! It's 300 kroner, and you can find the event on Facebook: "Trip to Kalø and Ebeltoft" 👊🚌 .
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #eaaadk #frivilligtarbejde
 • An old drawing brought back to life with animations and colors. What do you think of the new version? 
#cellanimation #framebyframe #motiongraphic #animation #motiondesign #drawing #handgun #paintandstick #adobe #aftereffects #2d #mgcollective @motiongraphics_collective #dmjx #interactivedesign #rasmotion