Tænk skævt - hver dag

På dette kursus lærer du at sætte kreativ tænkning i system, så du fortsat udvikler dig som reporter, redaktionssekretær, freelancer eller SoMe-dirigent. Bliv inspireret af Mads Kastrup, Jacob Kvist og andre af mediebranchens skæve tænkere.

Alle typer af medier har brug for den originale idé – og gerne i en fart. Det gælder både den mindste lokalredaktion, den store landdækkende avis, den selvstændige freelancer, magasin-journalisten og forlagsbranchen.

Evnen til at tænke stoffet skævt, nyt, legende, måske provokerende, og frem for alt originalt, er for de fleste ikke medfødt. Men kreativ tænkning er noget, der kan læres.

På dette kursus lærer du at sætte kreativ tænkning i system, så du fortsat udvikler dig som reporter, redaktionssekretær, freelancer eller SoMe-dirigent.

På kurset lærer du, at:

  • tænke anderledes
  • blive bevidst om idé-processer, som kan føre til nytænkning
  • tænke i andre fortælle-måder, der passer til historien
  • anvende disse processer dagligt
  • få en sjovere hverdag i verdens bedste fag
  • blive en endnu bedre kollega i et godt team
  • bruge enkle metoder til at skabe originale idéer

Kurset er relevant for journalister, reportere og redaktionssekretærer, som brænder for at finde nye vinkler på velkendte stofområder.

Konkrete øvelser og inspiration fra krøllede hjerner
På kurset skal vi lave skrive-eksperimenter, få hurtig feedback og træne kollegial idéudvikling og sparring. Kurset kombinerer workshop-øvelser med virksomhedsbesøg hos nogle af Danmarks skævt tænkende medie- og forlagsvirksomheder.

På kurset møder du:

Torben Schou
Reporter på DR-Nyheder, som i sin daglige reportage har gjort en dyd ud af finde en ny vinkling på ofte traditionelle historier. Torben Schou er samtidig en rutineret underviser på kurser i bl.a. TV storytelling i Danmark og andre nordiske lande.

Mads Kastrup
Du skal tale skæve vinkler med en debattør, som i 24 år skrev på Berlingske Tidende i en sådan grad, at en læser skrev om ham: "Mads Kastrup og hans udgydelser! Kan vi ikke blive fri for dem!” Kastrup svarede, at ”Jeg gyder, fordi jeg får penge for det. Og fordi nogen skal gøre det. Nok mest fordi jeg får penge for det. Hvilket til gengæld skyldes, at I derude læser det”. Det foregår nu i Ekstra Bladet, hvor han fortsat evner at vende vinklen 180 grader, løfte blikket og dreje tænkningen.

Jakob Kvist og Mikael Bertelsen
På et uformelt kaffemøde i Radio24syvs kantine møder du ArtPeoples kreative direktør Jakob Kvist og radiodirektør Mikael Bertelsen, Radio24sv. Jakob Kvist , som arbejder med at finde den originale idé, som kan holde helt det næste år, når en ny bog skal lanceres – og kampen for at finde den rette platform til den gode fortælling, uanset om det er Stig Tøftings selvbiografi eller Thomas Rathsacks fogedforbudte »Jæger – i krig med eliten«, som skal lanceres. Mikael Bertelsen er kendt som original tv-vært i programmer som "Den 11. time" og forsætter sin originale tankegang på Radio24syv.

Claus Christensen
Chefredaktør Claus Christensen på Danmarks systemkritiske filmmagasin EKKO fortæller om udfordringen med at tænke originalt og tidløst på så traditionelt stof som film-premieren – og om frygtløsheden, når branchen vil have ham afsat.

Rene Fredensborg
Journalist René Fredensborg er kaldt en ”løs kanon” i det danske kulturmiljø, hvor han er frisk til at bruge uskrevne regler for sine reportager. Han tager på kurset udgangspunkt i sin sparring og idéudvikling på EKKO med filmredaktøren for at finde den nye vinkel.

Anders Lange
Kursusleder ved DMJX, tidligere reporter på Jyllands-Posten, Aarhus Stiftstidende, Herning Folkeblad samt ikke mindst Ugens Rapport. Siden 2007 underviser og kursusleder på DMJX.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

 

På kurset møder du

Anders Lange

Har siden 2007 undervist på og planlagt kurser for DMJX i ind- og udland og kommer fx lige fra et kursus om nye medier i New York. Har før det arbejdet som kulturreporter med særlig fokus på film, teater og rytmisk musik.
Profil

Torben Schou

Journalist på Tv-avisen. Over 20 års erfaring bl.a. som journalist, vært og kommentator,inden for sport, nyheder og magasiner. Har rejst jorden rundt som reporter på dokumentarprogrammet Sporløs. Har senest tilrettelagt serien ”Verdens vildeste…” fra bl.a. Maldiverne, Dubai og Sydafrika.
Profil

Mads Kastrup

Journalist på Ekstra Bladet og før det, 24 år på Berlingske Tidende.
Profil

Claus Christensen

Chefredaktør på Danmarks systemkritiske filmmagasin EKKO
Profil

René Fredensborg

René Fredensborg er journalist, radiovært og forfatter. Ansat på Radio24Syv, som en drivende kraft bag kulturprogrammet AK24syv. Tidligere ansat på Nyhedsavisen og har skrevet freelance for Dagbladet Information, Euroman og Filmmagasinet Ekko.
Profil

Jakob Kvist

Jakob Kvist er en dansk forlagsdirektør, journalist og forfatter. Har som journalist arbejdet på Det Fri Aktuelt, DR, Ekstra Bladet og Berlingske Tidende. Har skrevet bøgerne Ambassadøren (om Michael Laudrup), Khader.dk – sammenførte erindringer og Møllehave – et liv har fem akter. I 2002 grundlagde han forlaget People'sPress, som han nu er kreativ direktør for. Har stået bag Jægerbogen, Den Hemmelige Socialdemokrat og 7 år i PET.
Profil

 

”Tænk skævt – hver dag” 18.-20. januar 2017

Foreløbigt program (Forbehold for ændringer – start og sluttidspunkt ligger dog fast):

 

Onsdag 18. januar 2017

DMJX Emdrup Lokale A2.44

10:00 Morgenbrød, kaffe, start og intro ved Anders Lange, kursusleder, DMJX.

10:15 Hvordan opstår den gode idé? Medbring om muligt din skæveste historie og del din erfaring om dens opståen og tilblivelse. Hver deltager forbereder oplæg på max 5 minutter.

11:00  Vær bevidst om din idéfase. Ved Anders Lange.

            Oplæg, workshop, diskussion. Vær bevidst om den kreative fase.

12:30 Frokost

13:15 Kort opvarmning til åben modus ved Thomas Bjerg. DMJX

13:30: Hvordan kan vi sætte en fast struktur på det at tænke skævt?

            Workshop og oplæg. Ved Anders Lange.

            Forberede spørgsmål til torsdagen: Hvad vil vi gerne vide?

14:30 (ca)Kaffe og kage    

16:00 Slut for dag 1

 

Torsdag 19. januar 2017:

09:45 Vi mødes på adressen:

            Filmmagasinet EKKO, Wildersgade 32, 2. sal

            1408 København K.

            Chefredaktør Claus Christensen er kendt for at være både kontroversiel og original i sit valg af vinkler på film-stoffet.

            Journalist Rene Fredensborg er kendt som en løs kanon i kulturmiljøet. Med udgangspunkt i deres egen hverdag, taler de ud fra temaet: Hvordan tænker du skævt i forudsigeligt stof, når din historie først skal publiceres om 4-6 uger. Den samme tankegang kan være gavnlig for hverdagsjournalister.

12:00 Vi går til frokost:

12:30 Frokost i København. DMJX er vært.

14:30 Radio24syv og Art People – kantinen.

            Vester Farimagsgade 41, 1606 København V

            Uformelt virksomhedsbesøg. Vi møder to utraditionelle tænkere,    (Bemærk at begge stiller sig kvit og frit til rådighed for Tænk Skævt-gruppen midt i deres travle hverdag.)

            Mikael Bertelsen, kanalchef for Radio 24. På Radio 24syv er et dagligt tema at være enten elendig eller super - men aldrig kedelig. Jakob Kvist, kreativ direktør på ArtPeople/People’s Press, har          ansvaret for at Peoples Press løbende er med til at sætte dagsordenen i lange formater og med meget lange deadlines

16:30 Slut for i dag

Fredag 20. januar 2017:

DMJX, Campus København, Emdrupvej 72, 2400 København NV

Lokale A2.44

9:00:   Opsamling på torsdagen.

            Hvilken inspiration tager vi med hjem?

            Workshop og gruppediskussion

10:00 Skæve vinkler og andre fortælleteknikker på TV. Torben Schou, DR-TV, giver eksempler fra sin hverdag som TV-reporter. Han er desuden underviser på DMJX-kurset: TV-storytelling med Torben Schou.

12:00-13:00 Frokost

13:00-14:30 Lokale A2.44

            Mads Kastrup, opinionsredaktør på Ekstrabladet.

            Hvordan kan vi ”flytte historien”. Det vil sige ændre perspektivet på en given sag, aktualitet osv. Det er det, Mads Kastrup altid forsøger med al journalistik. Uanset om det er kommentarvirke, feature eller interviews.

14:45: Opsamling

15:30: Tak for denne gang.

 

 

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram