Tænk skævt - hver dag

På dette kursus lærer du at sætte kreativ tænkning i system, så du fortsat udvikler dig som reporter, redaktionssekretær, freelancer eller SoMe-dirigent. Bliv inspireret af Mads Kastrup, Jacob Kvist og andre af mediebranchens skæve tænkere.

Alle typer af medier har brug for den originale idé – og gerne i en fart. Det gælder både den mindste lokalredaktion, den store landdækkende avis, den selvstændige freelancer, magasin-journalisten og forlagsbranchen.

Evnen til at tænke stoffet skævt, nyt, legende, måske provokerende, og frem for alt originalt, er for de fleste ikke medfødt. Men kreativ tænkning er noget, der kan læres.

På dette kursus lærer du at sætte kreativ tænkning i system, så du fortsat udvikler dig som reporter, redaktionssekretær, freelancer eller SoMe-dirigent.

På kurset lærer du, at:

 • tænke anderledes
 • blive bevidst om idé-processer, som kan føre til nytænkning
 • tænke i andre fortælle-måder, der passer til historien
 • anvende disse processer dagligt
 • få en sjovere hverdag i verdens bedste fag
 • blive en endnu bedre kollega i et godt team
 • bruge enkle metoder til at skabe originale idéer

Kurset er relevant for journalister, reportere og redaktionssekretærer, som brænder for at finde nye vinkler på velkendte stofområder.

Konkrete øvelser og inspiration fra krøllede hjerner
På kurset skal vi lave skrive-eksperimenter, få hurtig feedback og træne kollegial idéudvikling og sparring. Kurset kombinerer workshop-øvelser med virksomhedsbesøg hos nogle af Danmarks skævt tænkende medie- og forlagsvirksomheder.

På kurset møder du Torben Schou
Reporter på DR-Nyheder, som i sin daglige reportage har gjort en dyd ud af finde en ny vinkling på ofte traditionelle historier. Torben Schou er samtidig en rutineret underviser på kurser i bl.a. TV storytelling i Danmark og andre nordiske lande.

Mads Kastrup
Du skal tale skæve vinkler med en debattør, som i 24 år skrev på Berlingske Tidende i en sådan grad, at en læser skrev om ham: "Mads Kastrup og hans udgydelser! Kan vi ikke blive fri for dem!” Kastrup svarede, at ”Jeg gyder, fordi jeg får penge for det. Og fordi nogen skal gøre det. Nok mest fordi jeg får penge for det. Hvilket til gengæld skyldes, at I derude læser det”. Det foregår nu i Ekstra Bladet, hvor han fortsat evner at vende vinklen 180 grader, løfte blikket og dreje tænkningen.

Jakob Kvist
På ArtPeople møder du kreativ direktør Jakob Kvist, som arbejder med at finde den originale idé, som kan holde helt det næste år, når en ny bog skal lanceres – og kampen for at finde den rette platform til den gode fortælling, uanset om det er Stig Tøftings selvbiografi eller Thomas Rathsacks fogedforbudte »Jæger – i krig med eliten«, som skal lanceres.

Claus Christensen
Chefredaktør Claus Christensen på Danmarks systemkritiske filmmagasin EKKO fortæller om udfordringen med at tænke originalt og tidløst på så traditionelt stof som film-premieren – og om frygtløsheden, når branchen vil have ham afsat.

Rene Fredensborg
Journalist René Fredensborg er kaldt en ”løs kanon” i det danske kulturmiljø, hvor han er frisk til at bruge uskrevne regler for sine reportager. Han tager på kurset udgangspunkt i sin sparring og idéudvikling på EKKO med filmredaktøren for at finde den nye vinkel.

Anders Lange
Kursusleder ved DMJX, tidligere reporter på Jyllands-Posten, Aarhus Stiftstidende, Herning Folkeblad samt ikke mindst Ugens Rapport. Siden 2007 underviser og kursusleder på DMJX.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

 

På kurset møder du

Anders Lange

Har siden 2007 undervist på og planlagt kurser for DMJX i ind- og udland og kommer fx lige fra et kursus om nye medier i New York. Har før det arbejdet som kulturreporter med særlig fokus på film, teater og rytmisk musik.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Back home again to the editing. 
#onassignment #finland #roadtrip #dmjx #dmjxphoto #photooftheday #documentary #latergram
 • Tusind 💋 til hende her #sågod og #sådejlig ❤️ #eksamen #dmjx #hvaderstatistik 🆘
 • DAY 1 📍
#praktikmesse #soitbegins #internship #media #journalism #school #studentlife #dmjx #denmark #vscocam #whitagram
 • Q&A and interview with Michael Krona from Malmø university on online radicalization 
_
#dmjxkk #dmjx #research #data #diggingdeep
 • Mit liv som #journalistpraktikant har bragt mig på forsiden af en bog! #wtf #imonabook #prakker #dmjx #seges
 • Stort fremmøde af journaliststuderende i dag ved bordene for @jyllandsposten og @finansdk på praktikmessen, DMJX. Spændende eftermiddag med masser af spørgelyst og engagement #dkmedier #dmjx #panikdag #sdujour #rucjour
 • Virkelig kogt efter en koncentreret dag på praktikmessen på DMJX 🤓🙏🏻 #praktik#dmjx#journalist#panikdag#panikdag2016#tagmigipraktik#please
 • Becoming 🌊 | #dmjx #blackandwhite #backlight