Svært at skrive let

Verden vil have korte, letlæselige tekster. Men det er svært at skrive lidt og let. Det kan hurtigt blive for overfladisk. På kurset lærer du at fatte dig korthed blandt andet gennem øvelser, der skærper pennen, sænker lix-tallet og sparer på blækket. Og du lærer at skrive til målgrupper.

Derfor skal du tage kurset
Der bruges korte, lette tekster overalt. I magasiner, på sociale medier og websites og i reklamer.

På kurset lærer du at skrive kort og let uden, at det bliver indholdsløst. At formidle komplekse sammenhænge med få ord. Og at du selvfølgelig kan sparke humor, overskud og substans ind i en skarp, kort tekst på 600 tegn inklusive mellemrum. Eller i en endnu kortere Facebook-opdatering.

Du lærer også at skrive på baggrund af viden om modtagernes behov, præferencer, medieforbrug, brugssituation og humør. Kun på den måde får du dine modtagere til at lytte til dig, og engagere sig i dit budskab.

Du lærer at:

  • skrive korte tekster, der både er lette at læse og forstå.
  • kommunikere på baggrund af indsigt i modtagerne.
  • omskrive tekster og for eksempel sænke lixtallet.
  • udvikle og skærpe din personlige skrivestil.

Kurset er for dig
Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder som journalist eller kommunikatør, og som vil have skærpet pennen for at blive bedre til at skrive lette, korte, målrettede tekster, blandt andet til sociale medier.

Sådan foregår undervisningen
Undervisningen er praktisk og primært bygget op omkring skrive- og redigeringsøvelser. Du kommer blandt andet til at versionere pressemeddelelser, redigere og forbedre andres tekster og skrive i en lang række korte formater fra både trykte, digitale og sociale medier.

Derudover bliver du præsenteret for en masse gode (og dårlige) eksempler på ”lette” tekster.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Eller

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Olof Palmes Allé 11
8200 Aarhus N

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag. 

 

På kurset møder du

Dennis Christiansen

Dennis Christiansen, ansvarshavende redaktør på Universitetsavisen, Københavns Universitet. Tidligere magasinredaktør og konceptudvikler hos Cowi og redaktør på Dansk Journalistforbunds Magasin K.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram