Sådan tjekker du digitalt indhold

Med dette superaktuelle kursus vil eksperten Paul Bradshaw give dig de bedste teknikker og værktøjer til at verificere, om information, fotos og video-materiale er, hvad det giver sig ud for at være.

Verificér dine online-informationer
De kolossale mængder af brugergenereret indhold, der bliver delt på nettet, giver medierne nye muligheder for at finde materiale til dækning af breaking news. Men udviklingen kræver samtidig, at journalister skærper deres opmærksomhed på, om materialet er autentisk eller falsk. 

Verifikation af informationer har altid været en vigtig journalistisk opgave. Det nye er, at du som nyhedsjournalist nu ofte har store mængder indhold til rådighed, publiceret på sociale medier af bl.a. øjenvidner til større begivenheder. Mange af disse kilder kender du som journalist ikke på forhånd.

Få metoderne her og lær at bruge dem
På kurset lærer du metoder og værktøjer til at undersøge, om information, fotos og video-materiale er, hvad det giver sig ud for at være. Og du lærer at indarbejde metoderne som en naturlig del af dit arbejde som nyhedsjournalist. 

Naturligvis skal journalister ikke bruge tid til at tjekke alle former for indhold lige grundigt. Men når de indre alarmklokker ringer, og man som journalist tænker: ”Det er næsten for godt til at være sandt!” Så er det ofte en god idé at undersøge nærmere, om indholdet faktisk er for godt til at være sandt.

På kurset lærer du, at:

 • finde  den oprindelige kilde til det digitale indhold 
 • finde ud af kildens baggrund og troværdighed, herunder ”social historik”
 • undersøge, om indholdet er redigeret undervejs i forløbet
 • bruge nye, digitale værktøjer til at tjekke oprindelsen af fotos og videoer

Hvem bør deltage i kurset?
Journalister og andre der arbejder med nettet som research-område

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset vil være et inspirerende og dynamisk mix af korte oplæg, øvelser og diskussioner. 

Bemærk: Al undervisning og diskussion foregår på engelsk.

På kurset møder du

Paul Bradshaw

Leder af online journalism-programmet på Birmingham City University og visiting professor på City University London. Udgiver af Online Journalism Handbook og talrige andre  publikationer. Blogger fast på Online Journalism Blog og har løst talrige konsulent-opgaver i mediehuse som BBC, The Guardian og Schibsted. 

Profil

Johanna Wild

Journalist og underviser, Birmingham City University, ekspert i verificering af online-indhold, Media Entrepreneurship Fellow hos Media Lab Bayern. Ambassadør i Tyskland for verificerings-netværket First Draft.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • FRA i dag af kan jeg officielt kalde mig københavner!! 😱#somom #forevigtjyde #skalbareboher #lejlighedihus #sammenmedhamher #ikketræls #nøgler #dmjx #indflytning #vinogpizzafest #startenpåenæra #farvelskønneÅrhusogdejligevenner
 • Circular 17 poster
 • Vi har også en uniform til dig 🎓
#universitetshuen #aalborguniversitet #aalborguniversity
#københavnsuniversitet #copenhagenuniversity
#aarhusuniversitet #aarhusuniversity #syddanskuniversitet
#sdudk #sdustudieliv #roskildeuniversitet #roskildeuniversity
#rucliv #dtudk #kualiv #dmjx #ucsj #ucsjnæstved #ucsjroskilde
#ucsjvordingborg #sygeplejerskeuddannelsen #phmetropol
#ucndk #ucnaalborg #uccliv #mitau #aarhusuni #cphuni
#viadk
 • DMJX Photographic Communications group exhibition is extended to 2. July. 🌞 #photography #dmjx #photographic #communications #art #Copenhagen #lotsoflove
 • I går dimitterede jeg og fik beviset for min bachelor i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Og til efteråret starter jeg på kandidaten på CBS 👩🏼‍🎓💥 #dmjx #seeyouontheotherside #hergårdetfandmestrålende #kommunikandethele
 • Nu Cannes vi altså ikke mere! En uge er gået, og vi har fået tørlagt Cannes for rosé og suget til os af alt, hvad vi har mødt at vanvittigt inspirerende kreativt arbejde, og nogen af verdens sejeste mennesker! 
Nu står den på sommerferie, så en god sommer skal lyde herfra. @baltzeraltzer is over and out! #dmjxminuge #dmjx #hvadlaveroliver
 • Den dag @jennifer_tonndorff mødte @mildenhall, CMO fra Airbnb. @baltzeraltzer #dmjx #dmjxminuge #canneslion2017 #airbnb
 • Entangled in the heat. #DMJX