Sådan tjekker du digitalt indhold

Med dette superaktuelle kursus vil eksperten Paul Bradshaw give dig de bedste teknikker og værktøjer til at verificere, om information, fotos og video-materiale er, hvad det giver sig ud for at være.

Verificér dine online-informationer
De kolossale mængder af brugergenereret indhold, der bliver delt på nettet, giver medierne nye muligheder for at finde materiale til dækning af breaking news. Men udviklingen kræver samtidig, at journalister skærper deres opmærksomhed på, om materialet er autentisk eller falsk. 

Verifikation af informationer har altid været en vigtig journalistisk opgave. Det nye er, at du som nyhedsjournalist nu ofte har store mængder indhold til rådighed, publiceret på sociale medier af bl.a. øjenvidner til større begivenheder. Mange af disse kilder kender du som journalist ikke på forhånd.

Få metoderne her og lær at bruge dem
På kurset lærer du metoder og værktøjer til at undersøge, om information, fotos og video-materiale er, hvad det giver sig ud for at være. Og du lærer at indarbejde metoderne som en naturlig del af dit arbejde som nyhedsjournalist. 

Naturligvis skal journalister ikke bruge tid til at tjekke alle former for indhold lige grundigt. Men når de indre alarmklokker ringer, og man som journalist tænker: ”Det er næsten for godt til at være sandt!” Så er det ofte en god idé at undersøge nærmere, om indholdet faktisk er for godt til at være sandt.

På kurset lærer du, at:

 • finde  den oprindelige kilde til det digitale indhold 
 • finde ud af kildens baggrund og troværdighed, herunder ”social historik”
 • undersøge, om indholdet er redigeret undervejs i forløbet
 • bruge nye, digitale værktøjer til at tjekke oprindelsen af fotos og videoer

Hvem bør deltage i kurset?
Journalister og andre der arbejder med nettet som research-område

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset vil være et inspirerende og dynamisk mix af korte oplæg, øvelser og diskussioner. 

Bemærk: Al undervisning og diskussion foregår på engelsk.

På kurset møder du

Paul Bradshaw

Leder af online journalism-programmet på Birmingham City University og visiting professor på City University London. Udgiver af Online Journalism Handbook og talrige andre  publikationer. Blogger fast på Online Journalism Blog og har løst talrige konsulent-opgaver i mediehuse som BBC, The Guardian og Schibsted. 

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Hello! I’m @mariebentzon and I’m a third term student. I’ll be sharing my series about a traditional icelandic family living on the northwestern coast of Iceland. In the middle of an inlet and the municipality Skagafjordur three generations of farmers are living side by side on the farm Sydri-Hofdalir. All of them has a strong connection to their homeland and all with dreams of maintaining the local society and the traditions of Iceland. #dmjxphoto #dmjx
 • Together or apart? #dmjx #project #conceptualillustration #community #some #streaming #illustrator #illustration #illustagram #illustratorsofinstagram #illustrationoftheday #illustrationart #illustrate #simplelines #artistic #artist #artwork #artoftheday #artgram #graphic #graphicdesign #blackandwhite #drawing #sketch #conceptualart #illustrationnow #illustratorlife
 • @sebastiantthorsted 
Det er ikke kun fotograf, man kan ende ud som efter en bachelor på fotografisk kommunikation. Den her weekend stod på photoshoot/editorial film for mærket Escada i Berlin. En lang arbejdsdag (morgen), der varede lige knap 8 timer, hvor jeg fik muligheden for at være art director. Spændende spændende, vil jeg selv have lov at sige.

I dag har stået på location-scouting til vores nye projekt om innovation og arkitektur, hvor jeg har valgt at arbejde ud fra hvad der sker før arkitektur bliver til. Hvis i følger med i min story, kan i se lidt fra Carlsberg byen, der er mit hovedfokus med alle de nye byggerier. 
Knus, 
Seb

#dmjx #dmjxminuge
 • Farvelade smagsprøver #muslingesmag #dmjx #colourful #graphicdesign
 • Så blev det 12. December – halvvejs til jul! Dagens værk er: Evgeny Makarov:⠀
Dennc, Buka u Tons, 1999. Silver Gelatin Print, 40 x 40 cm, Ed. 3/20. Han dimitterede fra den internationale linje på Danmarks Journalisthøjskole i 2014. I 2015 var han valgt til 2015 Joop Swart Masterclass af World Press Photo. Han er bosat i Hamburg, hvor han arbejder som freelancer for nationale og internationale udgivelser. Vores julekalender er bygget op omkring vores nuværende udstilling Ex Cathedra. Uden at det står til diskussion, udstiller Tom Christoffersen et udvalg af, hvad han mener, god kunst er. ”Ex cathedra” bruges for at udtrykke at en udtalelse siges med stor autoritet eller opfattes som belærende, og at der ikke gives mulighed for diskussion, indsigelse eller kritik oprindelig kun vedr. særlige udtalelser fremsat af paven i overensstemmelse med det katolske dogme om pavens ufejlbarlighed. #EvgenyMakarov #dmjxphoto #dmjx #worldpressphoto
 • Ikke mere fitness og Fie. Nu laver vi bæredygtige videoer med fake konfetti for UNDP 🙅🏼🎥🎬 #taktilmig #tvm11 #dmjx #wuhu
 • Eleven.
We call it the Editor's Slump. 
#fromcairotoaarhus 
#erasmus
#aarhus 
#dmjx
 • Josephine📸 .
.
.
.
.
.
.
#portrait #canonphotography #canon #photography #photograph #model #dmjx #portraits #85mm #fineart #beauty #canonshoot #fashion #photoshoot #photo #profoto