Sådan tjekker du digitalt indhold

Med dette superaktuelle kursus vil eksperten Paul Bradshaw give dig de bedste teknikker og værktøjer til at verificere, om information, fotos og video-materiale er, hvad det giver sig ud for at være.

Verificér dine online-informationer
De kolossale mængder af brugergenereret indhold, der bliver delt på nettet, giver medierne nye muligheder for at finde materiale til dækning af breaking news. Men udviklingen kræver samtidig, at journalister skærper deres opmærksomhed på, om materialet er autentisk eller falsk. 

Verifikation af informationer har altid været en vigtig journalistisk opgave. Det nye er, at du som nyhedsjournalist nu ofte har store mængder indhold til rådighed, publiceret på sociale medier af bl.a. øjenvidner til større begivenheder. Mange af disse kilder kender du som journalist ikke på forhånd.

Få metoderne her og lær at bruge dem
På kurset lærer du metoder og værktøjer til at undersøge, om information, fotos og video-materiale er, hvad det giver sig ud for at være. Og du lærer at indarbejde metoderne som en naturlig del af dit arbejde som nyhedsjournalist. 

Naturligvis skal journalister ikke bruge tid til at tjekke alle former for indhold lige grundigt. Men når de indre alarmklokker ringer, og man som journalist tænker: ”Det er næsten for godt til at være sandt!” Så er det ofte en god idé at undersøge nærmere, om indholdet faktisk er for godt til at være sandt.

På kurset lærer du, at:

 • finde  den oprindelige kilde til det digitale indhold 
 • finde ud af kildens baggrund og troværdighed, herunder ”social historik”
 • undersøge, om indholdet er redigeret undervejs i forløbet
 • bruge nye, digitale værktøjer til at tjekke oprindelsen af fotos og videoer

Hvem bør deltage i kurset?
Journalister og andre der arbejder med nettet som research-område

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset vil være et inspirerende og dynamisk mix af korte oplæg, øvelser og diskussioner. 

Bemærk: Al undervisning og diskussion foregår på engelsk.

På kurset møder du

Paul Bradshaw

Leder af online journalism-programmet på Birmingham City University og visiting professor på City University London. Udgiver af Online Journalism Handbook og talrige andre  publikationer. Blogger fast på Online Journalism Blog og har løst talrige konsulent-opgaver i mediehuse som BBC, The Guardian og Schibsted. 

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Paneldebat. Rektor kigger ned i bordet og Lisbeth Knudsen sender mig et skeptisk blik. Det er ikke det fedeste emne at debattere om. En forkortelse af praktikperioden er utvivlsomt en forringelse af vores uddannelse. Tak til alle jer, der kom, og til dem, som fulgte med på FB live. Nu må næste skridt være et høringssvar til ministeriet. Vi giver ikke op så let😊 i #KaJ #dsr #journalist #nejtilforkortepraktikken #tøvenkendebestyrelse #overenskomstforhandlinger #snart #journaliststuderende #dmjx 📸 foto: Alex Ladime
 • Great session today with 3 danish typedesigner Ole Søndergaard, Henrik Brikvig and Morten Rostgaard Olsen from Fontpartners, talking about there latest realese of Copenhagens new font "FB København". Is interesting to see how they came up with the idea and the story. #fontdesign #type #fontpartners #typography #typeface #typespire #typenerd #typefoundry #dmjx #process #lecture #typematters #typeface #letter #talking #drawingletters #copenhagen #københavn #danmark #typographie #typeoftheday #font #typedesigner #meeting #greatday #legends
 • I aften står den på Hint med nogle fra klassen. Eller det vil sige, jeg står på en skammel og tager billeder af de andre, der spiller hint 🎲 #DMJX #DMJXminuge @mrevereth
 • Tribute to motion designer Robert Abel. #motiondesign #dmjx #id1619
 • This is what it looks like when you rearrange Stars in space👆⭐️ #tbt #stopmotion #stars #space #animation #sand #lighttable #dmjx
 • Hvem har ansvaret!? #rygersvin #dmjx #sigsif #yesjesper #rydopefterdig #rygningdræber
 • Sådan samler du et påskeæg #nevertoolate #tbt #eastern #dmjx #slikpåden #chokolade #fuckit
 • Farvel til Texas, farvel til New Orleans, farvel til Kentucky og de gamle never greens never greens. Farvel til #dmjx. Frederik har i dag fået et håndtryk og at vide, at han kan kalde sig journalist uden at lyve af en underviser i #bunkeren - men det har han nu kunnet længe. #stadigbareslemdreng #mitlivminem8s #denimaddicted #lillebror #smagerdetdrenge #modelpæn #diskotekslysten #strygerstilen #frokosttid #gainsequalchange #bigswolbrah