Sådan bliver det nye EU

Det EU vi kender er i opløsning- ikke mindst efter Brexit. Men hvad betyder det for Danmark? Tag med til Bruxelles, hvor du får styr på, hvor EU bevæger sig hen.

Forandringer i EU får konsekvenser for Danmark
EU skal i 2017 finde nye svar for at forsvare sin eksistensberettigelse. Og det i et år, hvor Marine Le Pen fra det yderste højre kan blive præsident i Frankrig, og hvor tyske Angela Merkel skal forsvare sin kanslerpost.

Uanset hvad der sker, vil det også berøre Danmark. Både økonomisk, politisk og ikke mindst påvirke den danske EU-debat.

For hvor går Danmark hen? Og hvilken betydning får Brexit for danske særinteresser – fx muligheden for en parallelaftale omkring Europol?

EU-stoffet er stadigvæk en udfordring for de fleste redaktionelle medarbejdere.

Tag med til Bruxelles, hvor du får hold på, hvor EU bevæger sig hen.

På kurset får du indblik i:

 • hvad der er på dagsordenen, og hvad vi kan vente af det europæiske samarbejde i de kommende år.
 • hvordan EU fungerer og beslutter samt hvem, der støber kuglerne i Europas hovedstad.
 • hvordan Danmark varetager sine interesser.
 • hvor du finder kilderne - både dem i Bruxelles og dem i Danmark.
 • hvordan Folketingets Europaudvalg arbejder.
 • hvilken betydning Brexit har for EU.
 • De mest centrale institutioner, processer og aktører.

Hvem bør deltage i kurset?
Kurset henvender sig til journalister, redaktionelle medarbejdere og kommunikatører, der har interesse i og arbejder med europæisk og dansk politik.

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset er et videns- og inspirationskursus med oplæg og debat på holdet.

Vi besøger embedsmænd, diplomater og eksperter i Bruxelles og interviewer repræsentanter for Storbritannien.

Desuden vil vi overvære pressemøder og debatter i Europa Kommissionen og Europa Parlamentet og diskutere EU-dækningen i danske medier med udvalgte korrespondenter.

Prisen omfatter
Flyrejse, overnatning og morgenmad er inkluderet i prisen.

 

På kurset møder du

John Frølich

Journalist og lektor i EU-journalistik ved DMJX. Tidl. Kolding Folkeblad, Ritzaus og Danmarks Radio. Fast kursusleder og underviser ved Update og ved Nordisk Journalistkursus. Suppleringsuddannelse i Europastudier ved Aarhus Universitet. Tidl. EU-reporter med basis i Bruxelles.
Profil

Jakob Vinde Larsen

Nyhedsredaktør på udlandsredaktionen, DR Nyheder. Tidligere EU-korrespondent 1994-2000 og 2008-2010. Tidligere freelance i London 2000-2003. Tidligere redaktør på EU-programmet ”Europa eller kaos” på DR2.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Stretch out to work it out 💅 #stretching #graphicdesign #poster #dmjx #typography
 • Praktiklivet handler ikke kun om at arbejde. Husk at nyde omgivelserne :) #prakkerliv #DMJX #londonlife
 • "Three women having a break between games."
#dmjxphoto #dmjx 
Thanks for watching! 🏁 Follow my work at @emmalinehs
 • Kommunikationsuddannelsen på #DMJX åbner en masse forskellige døre til fremtiden. #mindthegap #prakkerliv #london
 • Første dag med bachelorprojektet er gået, og jeg er spændt på at se, hvordan fremtiden ser ud, når den sidste eksamen er afleveret og studielivet er slut 😄 #school #working #work #workspace #lastexam #exam #almost #done #dmjx #journalist #excited #apple #macbookpro #plants #vsco #vscocam #instadaily #instagood #instamoments #photooftheday #picoftheday
 • Er du gået død i kartoflerne? Så har vi heldigvis et par opskrifter, der forhåbentligt kan inspirere dig til at spise mere af den billige knold! 🥔👌 link i bio! .
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #eaaadk #frivilligtarbejde
 • "Each player has their own personal arrangement, which makes them feel lucky. But for most of them, 'Banko' isn't about winning money - it's a feeling of community and a rush of adrenaline" #dmjx #dmjxphoto @emmalinehs
 • Er lidt i tvivl, om jeg må sige "godmorgen", nu hvor klokken er halv tolv, og det kun er morgen for mig, fordi jeg har sovet længe i dag. "Godformiddag" er nok mere passende. I hvert fald hej og velkommen til denne uges takeover, hvor det er det mig, Cecilie Børch, I skal høre fortælle om livet som en MPL'er på 4. semester - for helt ærligt, der er jo ingen af jer, der ved, hvad vi laver. Vi skal også røre ved en smule studenter"politik", for som just afgået formand for De Studerendes Råd Øst gennem 1,5 år OG som nyt bestyrelsesmedlem i DMJX's bestyrelse kommer vi vist ikke uden om det. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang! #jegvarforudseendeogtogetbilledeigårhvorforåretstadigvisteansigt #modsatidag #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch