Reportagen

Bliv endnu bedre til at bruge reportagens virkemidler i journalistik og kommunikation på alle medieplatforme.

Bliv inspireret til at lave reportage på nye måder
Reportagens virkemidler benyttes dagligt i nyhedsjournalistik, kommunikation, portrætter og fortællende journalistik på alle medieplatforme, men alt for få rendyrker reportagens enkle, fascinerende metoder.

På kurset går vi tilbage til rødderne og systematiserer de virkemidler, der er udviklet af reportagejournalistikkens bedste skribenter.

Vi dykker ned i blændende, ældgamle reportager og helt nye knopskydninger indenfor reportageteknik.

Vi læser og diskuterer de litterære former, der har skabt reportagejournalistikken, ligesom vi udfordrer vores faste forestillinger ved indspark fra beslægtede metoder, eksempelvis de glemte "reportagemalere", tegnet reportage, dygtige reportagefotografer og mundtlig fortælleteknik.

På kurset lærer du, at:

 • observere med alle sanser
 • skrive bedre scener
 • skabe spænding og små fortælleforløb, der strammer dine reportager op
 • skrive med overskud og vinkle skarpt
 • dosere de sproglige virkemidler præcist
 • finde og udvikle din egen fortællerstemme

Hvem bør deltage i kurset?
Journalister, redaktører og kommunikationsfolk. Undervisningen retter sig primært mod skrivende, men kurset kan også bruges af tv-, radio- og tværmediale reportere.

Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen foregår som korte oplæg med mange eksempler, der følges op af workshops, hvor du skriver selv. Du lærer om virkemidlerne, prøver dem af og diskuterer dem i klassen.

Mellem de to kursusblokke skal du lave en reportage, der ideelt set kan bruges i dit hjemmedie - og en, der absolut ikke kan...

På kurset møder du

Jakob Fälling

Freelancejournalist og forfatter, cand.scient.soc. Mere end 10 års erfaring med undervisning på DMJX i kreativ skrivning, portræt, feature og fortællende journalistik. Udgiver fiktion og nonfiktion på Gyldendal.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • "Three women having a break between games."
#dmjxphoto #dmjx 
Thanks for watching! 🏁 Follow my work at @emmalinehs
 • Kommunikationsuddannelsen på #DMJX åbner en masse forskellige døre til fremtiden. #mindthegap #prakkerliv #london
 • Første dag med bachelorprojektet er gået, og jeg er spændt på at se, hvordan fremtiden ser ud, når den sidste eksamen er afleveret og studielivet er slut 😄 #school #working #work #workspace #lastexam #exam #almost #done #dmjx #journalist #excited #apple #macbookpro #plants #vsco #vscocam #instadaily #instagood #instamoments #photooftheday #picoftheday
 • Er du gået død i kartoflerne? Så har vi heldigvis et par opskrifter, der forhåbentligt kan inspirere dig til at spise mere af den billige knold! 🥔👌 link i bio! .
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #eaaadk #frivilligtarbejde
 • "Each player has their own personal arrangement, which makes them feel lucky. But for most of them, 'Banko' isn't about winning money - it's a feeling of community and a rush of adrenaline" #dmjx #dmjxphoto @emmalinehs
 • Er lidt i tvivl, om jeg må sige "godmorgen", nu hvor klokken er halv tolv, og det kun er morgen for mig, fordi jeg har sovet længe i dag. "Godformiddag" er nok mere passende. I hvert fald hej og velkommen til denne uges takeover, hvor det er det mig, Cecilie Børch, I skal høre fortælle om livet som en MPL'er på 4. semester - for helt ærligt, der er jo ingen af jer, der ved, hvad vi laver. Vi skal også røre ved en smule studenter"politik", for som just afgået formand for De Studerendes Råd Øst gennem 1,5 år OG som nyt bestyrelsesmedlem i DMJX's bestyrelse kommer vi vist ikke uden om det. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang! #jegvarforudseendeogtogetbilledeigårhvorforåretstadigvisteansigt #modsatidag #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
 • Emmasvej. #home #photo1 #photostories #dmjx #family #denmark🇩🇰
 • M O N D A Y