Privat og professionel på Facebook - find balancen

Hvordan undgår du at rode fødselsdagshilsner og familiebilleder sammen med dine faglige budskaber? Lær hvordan du holder rene linjer mellem din professionelle fremtræden og dit private liv på Facebook.

Hvad er dit privatliv og dit professionelle liv på Facebook? 
For mediefolk er det svært at komme uden om en personlig tilstedeværelse på Facebook.

Men den personlige brug af Facebook repræsenterer samtidig et dilemma for mange:

Hvordan undgår man en rodet sammenblanding af det, som er privat-personligt, og det som kolleger og professionelle bekendtskaber gerne må følge med i?

Nogen har behov for en sikker personlig fremtræden, hvor der er styr på, hvad hvem kan se, og hvor profilen udadtil mest bruges som visitkort og kontaktmulighed.

Andre ser muligheder i at opbygge relationer og omdømme igennem en markant tilstedeværelse i sociale medier. Kurset spænder over begge scenarier.

Få styr på private og professionelle på Facebook
Facebook giver faktisk den enkelte bruger gode muligheder for at holde privat indhold tæt ind til kroppen, men det er de færreste, der kan overskue tjenestens myriader af indstillinger og funktioner.
På dette kursus får du et bedre kendskab til Facebooks funktioner og betingelser, så du både kan beskytte dig selv og samtidig lukke op for interaktion med forskellige målgrupper - uden at dykke dybt ned i nørdland.

På kurset arbejder vi med en niveaudelt tilstedeværelse på Facebook for den enkelte. Det er din personlige Facebook-profil, der er i fokus, kurset handler IKKE om Facebook-sider.

Få en simpel guide, som du kan bruge i din hverdag
På kurset får du udleveret en guide til alle nødvendige funktioner og overvejelser. Guiden er udviklet til kurset, og den er ikke teknisk og kræver ikke teknisk forståelse.
Med guiden i hånden får du muligheden for at blive frontløber på Facebook og inspirere og hjælpe kolleger og arbejdsrelationer til en mere udbytterig brug af sociale medier.

På kurset lærer du at:

 • gennemskue præcis hvem der kan se hvad af dit indhold og din færden på Facebook.
   
 • kontrollere og styre synligheden af din egen historik på Facebook.
   
 • målrette opslag og indhold til forskellige, adskilte målgrupper.
   
 • indrette din profil og din startside, så den fremstår professionelt og tilpasset dit behov.
   
 • “træne” dit newsfeed til at give dig mere af det indhold, du har brug og mindre af det, du er træt af.
   
 • administrere dine relationer, dvs. venner og følgere, så der er helt styr på, hvad de får adgang til af dit indhold og dine aktiviteter. 
   
 • forstå og dermed bedre udnytte Facebooks algoritme for spredning af indhold.

Hvem bør deltage i kurset?
Kurset henvender sig bredt til mediemennesker, både journalister, freelancere, kommunikatører og PR-folk. Fællesbetegnelsen er, at du befinder dig i en situation, hvor du kan drage nytte af en optimeret tilstedeværelse på sociale medier.

Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen vil være et mix af instruktive oplæg og hands-on-øvelser. Undervisningen følger en guide, som udleveres til kursisterne ved kursusstart.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

 

På kurset møder du

Kristian Strøbech

Journalist og faglig leder for nye medier på journalistuddannelsen. Har igennem de senere år ledet og deltaget i en lang række udviklingsprojekter med omdrejningspunkt i professionel brug af sociale medier.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Der er ikke meget at gøre, Otto får alles opmærksomhed. @simonskippz #DMJXminuge #dmjx #dmjxphoto
 • Aarhus åbner året som Kulturhovedstad på samme måde som Star Wars 1 sluttede, og lighederne er slående! Jeg er vild med det! Hurra for kultur og hurra for Aarhus! 🎈
•
#UndskyldMargrethe #deresmajestæt #aarhus2017 #starwars #starwarsreference #aarhus #europeancapitalofculture #DMJX #hurra
 • Er det kun mig, der bliver lidt søvnig af sådan en tåget dag? @simonskippz #dmjxphoto #DMJX #DMJXminuge
 • #handmade #underwear #lingeri #ærbar #photography #dmjx
 • #handmade #underwear #lingeri #ærbar #photography #dmjx
 • Så er der bestilt #æblejuice til #eksamenslæsning - Når nu man alligevel ikke må omtale sig selv som #troværdig #dmjx #trinenebel #some #århus
 • Endnu et throwback - et portræt af min kære far i de tidlige morgentimer. Skudt med mit yndlingskamera, #rolleiflex. @simonskippz #DMJXminuge #dmjx #dmjxphoto
 • I aften afholdes der Danmarks Mesterskabet i Poetry Slam 2017 i Stakladen! 🎤
En duel mellem 10 af landets allerbedste slammere 🗣 Hver har vundet turneringer i Aalborg, Aarhus, København og Odense for at kvalificere sig til mesterskabet!
Glæd dig til en dyst på ord, på poesi og fremførelse!/Vi ses i aften! .
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #viadk #aams #eaaadk #frivilligtarbejde #mitaarhus #aarhus