Nye medier i Holland: Inddrag brugerne

Tag med på studierejse til Holland og lær af de mest interessante og nytænkende hollandske mediehuse. Hent inspiration til, hvordan du kan inddrage og engagere dine brugerne via bl.a. crowdsourcing og community-udvikling.

Holland førende på brugerinddragelse
Ide sidste 4-5 år har nye mediehuse i Holland vist, at tulipan-landet er blandt de europæiske lande med mest udvikling og nytænkning inden for medier og journalistik. Især når det gælder brugerinddragelse er hollænderne gået forrest, mens man andre steder i Europa, blandt andet i Danmark, først nu er ved at se potentialet i denne dimension i journalistikken.

Kom med indenfor i de mest nytænkende mediehuse

De Correspondent
Mediehuset har taget de store overskrifter, siden de i 2013 blev lanceret og slog verdensrekord ved i løbet af blot en uge at rejse en startkapital på over en million Euro via crowdfunding. I dag har De Correspondent over 52.000 digitale abonnenter. Blandt andre danske Zetland er krafitigt inspireret af modellen, hvor læserne i høj grad ses som medlemmer af et fællesskab frem for som kunder i en mediebutik.

Ilvy Njiokiktjien
Den prisbelønnede fotograf fortæller, hvordan hun udvikler og finansierer sine multimediaprojekter via crowdfunding

Blendle
Har skabt store overskrifter i medieverdenen med en betalingsmodel a la musikkens Spotify og filmens Netflix.

RNV Media 
NGO der især hjælper unge i lande, hvor demokrati og ytringsfrihed har svære kår. RNV Media skaber journalistikken direkte til sociale medier og kommunikerer direkte med unge fra mange forskellige kulturer på især Twitter.

Hvem bør deltage i kurset?
Journalister og redaktører med interesse for medieudvikling og nye betalingsmodeller i mediebranchen.

På kurset får du:

 • indblik i hvordan de mest interessante og nytænkende hollandske mediehuse arbejder og agerer
 • indblik i hvordan du med crowdfunding kan få finansieret din journalistik 
 • inspiration til selv at udvikle et netværk af ambassadører for dit projekt
 • fyldt kufferten med nye idéer til hvordan du kan samarbejde og udvikle med nuværende og potentielle brugere

Hvem bør deltage i kurset? 
Journalister, kommunikatører og redaktører, som ønsker at udvikle brugerinddragelse og samspillet med brugerne i det hele taget.

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset former sig som en række studiebesøg, hvor der samtidig vil være fælles workshops ved indledningen og afslutningen af kurset. Indledningsvis vil de hollandske mediehuse og programmet blive grundigt gennemgået.

Også ved afslutningen af kurset vil der være en workshop, hvor vi vil dele erfaringer og udveksle ideer til, hvordan de hollandske metoder kan anvendes hjemme i egen organisation. Vi skal bo midt i hjertet af Amsterdam, på det lille og intime hotel Tulip Inn International Centre.

Bemærk: en del af undervisningen foregår på engelsk

 

Prisen omfatter
Transport tur/retur fra Danmark og overnatning på hotel med morgenmad. 

På kurset møder du

Annelise Mølvig

Freelancejournalist og underviser. Har over 25 års erfaring i medieverdenen og har blandt andet været ansvarshavende redaktør på fagbladet Journalisten.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Fallen.
 • Southern badlands with @sophievoisin #makeportraits #fujix100 #6x7 #badlands #comagoesborderline #dmjx
 • Beautiful Emma (@emmaheythunbo ) #photography #portrait #mixedmedia #art #dmjx #copenhagen #tunhaj
 • Visitor.
 • Hurra! Det er lørdag! 🎉
#KONFETTI #LØRDAG #PHOTOSHOOT #DMJX
 • Vi starter en god aften med god mad. Hvis nogen skulle spørge, så er Arnth kokken. Masterchef #dmjx #denfjerdestatsmagt #masterchef #arnthleverer
 • London, baby 😏 De første tre-fire semestre var jeg med i bestyrelsen i @hejfrakaj. Udover at lære en masse om den branche jeg skal ud i, så lærte jeg også en masse cool mennesker at kende fra forskellige uddannelser gennem @mediestuderende. I den her weekend er jeg taget til London sammen med @ppstorgaard (journalist), hvor vi er mødtes med @laulefholm (TVM) til en pint. Søndag skal vi se Amerikansk Fodbold, når Arizona Cardinals og Los Angeles Rams spiller. 🏈😎 Fagforeninger og fagligt arbejde er cirka ligeså kedeligt, som det lyder - men sammenholdet er noget helt særligt ✌️😋 #dmjx #dmjxminuge @danielhjepsen
 • Officially done with the EU workshop today 🙏🏻 thankful we had this great journalist as a teacher! This is the sencond time our class gave the teacher a thank-you gift 🎁 🍫 #workshopwhichI'vesctuallyliked #easygoingteacher #dmjx #exhangestudents #internationals