Nye medier i Holland: Inddrag brugerne

Tag med på studierejse til Holland og lær af de mest interessante og nytænkende hollandske mediehuse. Hent inspiration til, hvordan du kan inddrage og engagere dine brugerne via bl.a. crowdsourcing og community-udvikling.

Holland førende på brugerinddragelse
Ide sidste 4-5 år har nye mediehuse i Holland vist, at tulipan-landet er blandt de europæiske lande med mest udvikling og nytænkning inden for medier og journalistik. Især når det gælder brugerinddragelse er hollænderne gået forrest, mens man andre steder i Europa, blandt andet i Danmark, først nu er ved at se potentialet i denne dimension i journalistikken.

Kom med indenfor i de mest nytænkende mediehuse

De Correspondent
Mediehuset har taget de store overskrifter, siden de i 2013 blev lanceret og slog verdensrekord ved i løbet af blot en uge at rejse en startkapital på over en million Euro via crowdfunding. I dag har De Correspondent over 52.000 digitale abonnenter. Blandt andre danske Zetland er krafitigt inspireret af modellen, hvor læserne i høj grad ses som medlemmer af et fællesskab frem for som kunder i en mediebutik.

Ilvy Njiokiktjien
Den prisbelønnede fotograf fortæller, hvordan hun udvikler og finansierer sine multimediaprojekter via crowdfunding

Blendle
Har skabt store overskrifter i medieverdenen med en betalingsmodel a la musikkens Spotify og filmens Netflix.

RNV Media 
NGO der især hjælper unge i lande, hvor demokrati og ytringsfrihed har svære kår. RNV Media skaber journalistikken direkte til sociale medier og kommunikerer direkte med unge fra mange forskellige kulturer på især Twitter.

Hvem bør deltage i kurset?
Journalister og redaktører med interesse for medieudvikling og nye betalingsmodeller i mediebranchen.

På kurset får du:

 • indblik i hvordan de mest interessante og nytænkende hollandske mediehuse arbejder og agerer
 • indblik i hvordan du med crowdfunding kan få finansieret din journalistik 
 • inspiration til selv at udvikle et netværk af ambassadører for dit projekt
 • fyldt kufferten med nye idéer til hvordan du kan samarbejde og udvikle med nuværende og potentielle brugere

Hvem bør deltage i kurset? 
Journalister, kommunikatører og redaktører, som ønsker at udvikle brugerinddragelse og samspillet med brugerne i det hele taget.

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset former sig som en række studiebesøg, hvor der samtidig vil være fælles workshops ved indledningen og afslutningen af kurset. Indledningsvis vil de hollandske mediehuse og programmet blive grundigt gennemgået.

Også ved afslutningen af kurset vil der være en workshop, hvor vi vil dele erfaringer og udveksle ideer til, hvordan de hollandske metoder kan anvendes hjemme i egen organisation. Vi skal bo midt i hjertet af Amsterdam, på det lille og intime hotel Tulip Inn International Centre.

Bemærk: en del af undervisningen foregår på engelsk

Prisen omfatter
Transport tur/retur fra Danmark og overnatning på hotel med morgenmad. 

På kurset møder du

Annelise Mølvig

Freelancejournalist og underviser. Har over 25 års erfaring i medieverdenen og har blandt andet været ansvarshavende redaktør på fagbladet Journalisten.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Paneldebat. Rektor kigger ned i bordet og Lisbeth Knudsen sender mig et skeptisk blik. Det er ikke det fedeste emne at debattere om. En forkortelse af praktikperioden er utvivlsomt en forringelse af vores uddannelse. Tak til alle jer, der kom, og til dem, som fulgte med på FB live. Nu må næste skridt være et høringssvar til ministeriet. Vi giver ikke op så let😊 i #KaJ #dsr #journalist #nejtilforkortepraktikken #tøvenkendebestyrelse #overenskomstforhandlinger #snart #journaliststuderende #dmjx 📸 foto: Alex Ladime
 • Great session today with 3 danish typedesigner Ole Søndergaard, Henrik Brikvig and Morten Rostgaard Olsen from Fontpartners, talking about there latest realese of Copenhagens new font "FB København". Is interesting to see how they came up with the idea and the story. #fontdesign #type #fontpartners #typography #typeface #typespire #typenerd #typefoundry #dmjx #process #lecture #typematters #typeface #letter #talking #drawingletters #copenhagen #københavn #danmark #typographie #typeoftheday #font #typedesigner #meeting #greatday #legends
 • I aften står den på Hint med nogle fra klassen. Eller det vil sige, jeg står på en skammel og tager billeder af de andre, der spiller hint 🎲 #DMJX #DMJXminuge @mrevereth
 • Tribute to motion designer Robert Abel. #motiondesign #dmjx #id1619
 • This is what it looks like when you rearrange Stars in space👆⭐️ #tbt #stopmotion #stars #space #animation #sand #lighttable #dmjx
 • Hvem har ansvaret!? #rygersvin #dmjx #sigsif #yesjesper #rydopefterdig #rygningdræber
 • Sådan samler du et påskeæg #nevertoolate #tbt #eastern #dmjx #slikpåden #chokolade #fuckit
 • Farvel til Texas, farvel til New Orleans, farvel til Kentucky og de gamle never greens never greens. Farvel til #dmjx. Frederik har i dag fået et håndtryk og at vide, at han kan kalde sig journalist uden at lyve af en underviser i #bunkeren - men det har han nu kunnet længe. #stadigbareslemdreng #mitlivminem8s #denimaddicted #lillebror #smagerdetdrenge #modelpæn #diskotekslysten #strygerstilen #frokosttid #gainsequalchange #bigswolbrah