Mobile storytelling - til tablet og mobil

Tag med på Poynter-kursus i Florida og lær hvordan dine brugere anvender mobile medier og hvad det betyder for, hvordan du skal udvikle journalistisk indhold til tablets og smartphones.

Mobile medier i eksplosiv udvikling
Brugen af mobile medier som tablets og smartphones udgør hurtigt men sikkert en stadig større del af det samlede mediebrug. Det betyder, at alle, som udgiver journalistik og kommunikation, må forholde sig til disse nye brugsmønstre – og i virkeligheden en radikalt anderledes måde at bruge medier på.

En del mediehuse har nu samlet grupper af journalister, designere og programmører, der skal være med til at udvikle det journalistiske indhold, der fungerer i mobile brugssituationer.

Er du en af dem, der vil være med til at drive udviklingen fremad, er dette kurset, der giver dig den viden og det overblik, du har brug for.

Danmark ligger helt i forreste linje, når det gælder brugen af mobilen til nyheder og journalistik - og til at gå på nettet i det hele taget. 

Til gengæld er den amerikanske medieverden længere fremme i den omstillingsproces, der skal gøre medieindhold lettere tilgængelig på mobilen. 

Derfor tager vi til USA for at lære af amerikanske eksempler og metode.

Lær at opfylde de mobile brugeres krav
Kurset på The Poynter Institute vil give dig opdateret viden om, hvordan brugerne anvender tablet og mobil i hverdagen, og hvad det betyder for, hvordan journalistik og kommunikation fremover skal udvikles, planlægges og realiseres.

Blandt andet vil brugerne på mobile medier forlange en øget brugsværdi: At man kan gøre noget med informationerne. Enten direkte i selve historien eller i umiddelbar forlængelse af den. 

Hvordan udvikler og tilrettelægger du journalistik for disse ”mikro moments”? 

Det er et af de centrale emner på kurset.

Også integration af sociale medier i journalistikken er et af de centrale temaer. Vi vil på kurset gå i dybden med, hvilke muligheder og udfordringer, det stiller journalistikken overfor. 

På kurset lærer du at: 

 • anvende den seneste viden om navigation, læsning og brug af journalistik på tablets og smartphones
   
 • forstå og analysere de mest interessante og aktuelle eksempler på vellykket mobil journalistik i USA og andre steder
   
 • forstå hvordan forskellige historiemodeller og formater fungerer på mobil og tablets
   
 • skrive og arbejde med videoformater til mobilen
   
 • udvikle og skitsere dit første mobile journalistiske projekt, strategisk og praktisk

Hvem bør deltage i kurset? 
Journalister, kommunikatører, designere og redaktører, som er engageret i udviklingsarbejde i relation til mobilen og mobile brugsmønstre.

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset ruster dig til både at kunne arbejde praktisk og strategisk med udvikling af mobil journalistik. Kurset vil være en vekselvirkning mellem oplæg/debatter og praktisk arbejde med metoder og værktøjer.

En vigtig del af kurset er desuden, at du arbejder med egne ideer og koncepter for mobil journalistik.

Undervisningssted:

The Poynter Institute
St. Petersburg
Florida, USA

Prisen omfatter
Undervisning og oplæg, overnatning på hotel, delvis forplejning og transport tur/retur fra Kastrup Lufthavn til St. Petersburg, Florida.

 

På kurset møder du

Katie Hawkins-Gaar

Digital Innovation faculty, The Poynter Institute. Var indtil 2014 editor på CNN´s iReport, organisationens "global participatory news community". Tidligere var hun producer for multimedia-journalistik på CNN. Katie Hawkins-Gaar er en kendt oplægsholder på bl.a. South by Southwest, Online News Association og Social Media Week.
Profil

Shadi Rahimi

Lead Producer og Social Media Strategist på AJ+. Vandt i 2016 en ONA-award for Digital News Publishing. Hun har arbejdet med digitale medier i mere end 10, blandt andet for The New York Times. Hun er nu Senior Producer på nyheds-teamet, som hun selv har været med til at grundlægge på AJ+, Al Jazeera's online-kanal.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Når man studerer film og tv, ved man at selv den korteste lille video tager lang tid at lave. Der er tit langt imellem sejrene, og det er bl.a. derfor jeg også er meget glad for at tage billeder. Det er så dejligt enkelt at gå til og mindst lige så tilfredsstillende. Jeg finder et godt billede frem til imorgen. #dmjx #dmjxminuge @antonbestle
 • #DMJX #dmjxmpl #København
 • Simon mente, at der manglede julehygge under vores projektskrivning. Nu har vi et fyrfadslys #julehygge #dmjx #aarhus #aarhus
 • Klokken har passeret 10 - og vi må til det #verdensbedstearbejdsplads #dmjx
 • There is no catharsis: I leave with just a small hope to made a first step...The first step towards a reconnection with my father - but at least a better understatement of myself.
@69thidentity @dmjxphoto #dmjx #dmjxphoto #kaliningrad #russia #portrait #indarkness #motionblur #faded #darklabyrinth #theunknown #father #againstthelight #dmjxIGtakeover #visualprojectphoto2 #neveronassignment
 • Vi kan næsten ikke få nok Union ⭐️🇪🇺 #flagfashion #DMJX #BruxellesBøller
 • Jeg kom simpelthen til at smutte en tur forbi en eller anden #årsfest for @dmjx i lørdags. Heldigvis var der masser af balloner 🎈✌🏻️#dmjx #mplslårihjel #mintcombover
 • 1+1=3 ✨ #dmjx #idea #connections #simpsons