Masterclass: Snapchat og Instagram storytelling

Lær fortælleteknik og hvordan du engagerer brugerne på Snapchat og Instagram stories af Erin Brown, Audience Engagement Editor på The New York Times

Hvis du arbejder med Snapchat eller Instagram stories så se her: En af de mest erfarne Snapchat- og Instagram-producere, Erin Brown, The New York Times, kommer til Danmark og underviser i fortælleteknik hos DMJX.

Erin Brown var indtil sommeren 2017 ansat på The Wall Street Journal, og var ansvarlig for mediehusets entré på Snapchat Discover, der er Snapchats sektion for professionelt medieindhold. Foruden Wall Street Journal har også organisationer som Vice, Buzzfeed og CNN en kanal på Snapchat Discover.

Snapchat-historier om teknologi og online banking
Erin Brown har siden starten været hovedansvarlig for Wall Street Journals daglige 8 snaps, der blev til 5 ugentlige stories. Hun har arbejdet sammen med resten af redaktionen om at udvikle historier om for eksempel teknologi eller online banking, så de fungerer på Snapchat. Nu er hun en del af New York Times´ team af social media-eksperter, der hjælper journalisterne med at få deres historier til at fungere på Snapchat og Instagram

Desuden udvikler hun selv historier fra bunden direkte med Snapchat for øje. Eksempelvis producerede Erin Brown sidste år en længere serie om konsekvenser af narko-misbrug. Via Snapchat fik hun kontakt til misbrugere og pårørende til misbrugere og var i stand til at afdække de uhyggelige konsekvenser af langvarigt misbrug.

Fortælleteknik med afsæt i best practises
Vi kalder kurset her en ”masterclass”, fordi Erin Brown vil tage afsæt i best practises fra de seneste års arbejde med Snapchat og senest også Instagram stories og præsentere og diskutere fortælleteknikker og metoder.

Markant i ”stories” er dels, at det visuelle - fotos, grafik og video - er så centrale elementer. Og dels at der er et overraskende element i udviklingen af historierne, i takt med at de udvikler sig. Hvordan man idéudvikler, planlægger og producerer disse elementer er naturligvis centralt for, hvordan  historierne i sidste virker på brugerne.

Centralt i kurset er disse emner

  • Fortælleteknik: Hvad virker og hvad virker ikke på Snapchat og Instagram stories?
  • Idéudvikling og planlægning af stories
  • Produktion og workflow
  • Målsætning og data på Snapchat og Instagram
  • Hvordan engagerer man et ungt og anderledes publikum på Snapchat?

Sådan foregår kurset
Erin Brown vil tage afsæt i stories produceret til Wall Street Journals Snapchat-kanal og præsentere overvejelser om fortælleteknik og interaktion med brugerne ud fra disse eksempler. Der vil desuden blive rig lejlighed til at diskutere teknikker og metoder. Tag meget gerne egne stories med til evt. gennemgang og diskussion.

Underviser
Erin Brown er multimedia journalist og Audience Engagement Editor på The New York Times. Erin Brown har selv produceret talrige Snapchat-dokumentarer, har rapporteret fra krigszoner på Instagram og dækket det amerikanske valg på mobile platforme. Hun har en master i journalistik fra New York University´s Studio 20-program målrettet mod nye medier og digital innovation.

Læs også
What The Wall Street Journal has learned from Snapchat Discover

Det indgår i prisen
Frokost + formiddags- og eftermiddagskaffe/kage.

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

 

På kurset møder du

Erin Brown

Multimedia journalist og Audience Engagement and Emerging Media Editor for The Wall Street Journal. Erin Brown har selv produceret talrige Snapchat-dokumentarer, har rapporteret fra krigszoner på Instagram og dækket det amerikanske valg på mobile platforme. Hun har en master i journalistik fra New York University´s Studio 20-program målrettet mod nye medier og digital innovation.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram