Markedsføring & Salg

Skab et solidt strategisk grundlag for at markedsføre og sælge produkter, ydelser og holdninger.

Hvordan vil du skaffe nye kunder og sælge mere?
Du skal sælge et produkt eller en ydelse. Men hvem skal du henvende dig til? Hvad skal du sige til dem? Hvordan skaber du så meget tillid til dig og dit produkt, at de vil købe det af dig?

Det er de samme udfordringer, du står overfor, hvis du skal sælge holdninger, som skal ændre folks adfærd: Der er ingenting, som sælger sig selv i en verden med stor og stigende konkurrence og bevidste kunder.

Hvis du vil markedsføre og sælge effektivt, kræver det, at du har indgående kendskab til markedet, dine konkurrenter og opdateret viden om kunderne.

Strategisk markedsføring og praktiske salgskompetencer
På dette kursus lærer du at udvikle et solidt grundlag for effektive markedsføringsstrategier af medie- og kommunikationsprodukter og -ydelser i bredeste forstand. Dvs. alt fra annonceplads over grafisk design til webløsninger. Både online og offline.

Du får desuden styrket dine evner til at sælge. Du lærer at forberede salgsmøder og analysere dine kunders behov, så du har stærke kort på hånden, når du skal i dialog med dine kunder.

På dette kursus lærer du at:

 • identificere nye forretningsområder og målgrupper
 • forstå dine kunders reelle behov
 • udvikle attraktive produkter og serviceydelser
 • forberede og gennemføre møder med kunder

Kurset henvender sig til dig som:

 • arbejder med markedsføring og salg til daglig, der vil have et teoretisk fundament og nogle konkrete værktøjer, så du kan blive endnu bedre til det, du gør i forvejen. Du er måske mediekonsulent, salgs- og marketingassistent eller fundraiser.
   
 • vil udvide dine kompetencer, så du kan tage større ansvar for markedsføring og salg af produkter og services din virksomhed. Du er måske PR- og kommunikationsansvarlig, projektleder, projektkoordinator, presseansvarlig eller mediegrafiker.
   
 • er selvstændig eller iværksætter som skal markedsføre og sælge dine egne produkter og services (fordi der ikke er andre til det). Du er fx freelance journalist, tekstforfatter, grafisk designer.

Kurset giver dig en lang række praktiske værktøjer og tjeklister, som du kan bruge i dit daglige arbejde.

Markedsstrategi
Du lærer grundlæggende markedsføring, der sætter dig i stand til at fokusere på det, der giver værdiskabelse for kunderne og dermed din virksomhed det største udbytte og den bedste markedsposition.

 • Markedsforståelse – Forstå hvilket marked du agerer i, hvem der er dine konkurrenter og hvilken pris du kan forvente at få for dit produkt eller ydelse.
   
 • Kundesegmentering – Kom tættere på dine målgruppers både rationelle og emotionelle motiver og behov. Opdag de skjulte potentialer bag den traditionelle målgruppeopdeling efter køn, alder, geografi og uddannelse.
   
 • Produktudvikling – Skab unikke produkter der har værdi for dine kunder. Lær at udvikle differentierede produkter eller ydelser til forskellige kundesegmenter.

Salgsteknikker og kundeforståelse
Du lærer at sætte dig ind i dine kunders behov og skabe den tillid der er nødvendig, for at du kan sælge dit produkt eller ydelse.

 • Forberedelse af kundemøder – Lav dit hjemmearbejde. Saml informationer og forbered dig på indvendinger og mulige modargumenter.
   
 • Gennemførelse af kundemøder - Tag styrepinden og stil de rigtige spørgsmål. Lyt efter så du kan give de bedste løsningsforslag og anbefalinger.

På kurset møder du

Michael Starbæk Jeppesen

Kommerciel direktør hos Reto-Moto, der ejer og driver MMO spillet Heroes & Generals. Tidligere har Michael en fortid hos DKT A/S, Tivoli A/S, TV2 Danmark, flere af landets største reklamebureauer og egen konsulentvirksomhed indenfor forretningsudvikling.
Profil

Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem oplæg, øvelser, workshop, selvstudie og projektarbejde.

Undervisningen er meget praktisk anlagt, og du løser opgaver mellem undervisningsgangene, enten i grupper eller individuelt.

Noget af undervisningen kan foregå via vores e-learningssystem, hvor du også får vejledning og feedback.

Program
Vi sender det nøjagtige program til dig ca. 2 uger før kursusstart.

Litteratur
Pensum er på dansk og udgør i alt ca. 300-400 sider.

Eksamen
Du afleverer et praktisk produkt, der sammen med en skriftlig opgave og en mundtlig prøve, udgør en kombinationsprøve. Du bliver bedømt individuelt ud fra de tre samlede elementer med ekstern censur efter 7-trinsskalaen. Læs mere om eksamen.

Forudsætninger
Modulet forudsætter at du behersker programmer som eksempelvis: Key Note, Word, Excel, Powerpoint og Acrobat XPro. 

Prisen omfatter
Prisen dækker undervisning, vejledning, eksamen samt forplejning på undervisningsdagene. Du skal derudover påregne udgifter til bøger og materialer.

Niveau
Kurset er kompetencegivende på akademiniveau. Overblik over niveauerne i det danske uddannelsessystem

Omfang
Kurset har et omfang på 10 ECTS. Læs mere om ECTS

Adgangskrav
For at blive optaget på kurset skal du mindst have:

 • en gymnasial uddannelse eller en relevant erhvervsuddannelse eller en relevant grunduddannelse for voksne (GVU).
 • 2 års relevant erhvervserfaring efter eller sideløbende med din uddannelse.

Opfylder du ikke adgangskravene? Sådan søger du om dispensation

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • To dages hårdt arbejde og en helt bunke artikler i sagen om en bortvist topchef i Aarhus Kommune #jpaarhus #jp #newspaper #news #avis #papiravis #journalistik #prakkerliv #journolife #journalist #journalism #work #fun #aarhus #dmjx #jyllandsposten #medier #aarhuskommune
 • Presset stemning i boksen. Magnus har fået en Mammut T-shirt. Det har jeg ikke. I protest har jeg taget min Monte Carlo T-shirt på under aftenens udsendelse 👊🏼
Hvis I vil have fingrene i en limited edition Mammut T-shirt, så husk at lyt med hver onsdag mellem 18-19 👌🏼🎈
Podcasten er på Mixcloud - den er go'!
#mammut #genlüd #radio #dmjx #montecarlo #drp3 #dr3 #journalist #mitaarhus #aarhus
 • // FRIENDS' GO-TO // Der er en stærk tendens til at opdele højskolen i Emdrup i "de kreative" og "de andre" (som MPL er en del af), men helt tabt bag en vogn er vi altså ikke. 
Rent faktisk har vi brugt rigtigt meget tid på konceptudvikling, og én af gangene skulle vi skabe en hjemmeside, vi (og andre) syntes, der manglede i the World Wide Web. Jeg mente, der manglede et site, der lader dig finde inspiration til spisesteder i dit netværk, og derfor lavede jeg Friends' Go-To. Her kan du gå ind på et stort interaktivt kort og se, hvor dine venner anbefaler dig at spise henne. Du bestemmer helt selv, hvilke venner du kunne tænke dig at få anbefalinger fra, og du kan også vælge at følge forskellige bloggere og personligheder. Derudover skulle der være et samarbejde med Sweetdeal, så man kan se om stedet, der er anbefalet, har et tilbud på sig i øjeblikket. Derudover får de så også annoncepladser.

På billederne ser du prototyperne, jeg endte med at designe. Jeg ved godt, det er tydeligt at se, at jeg ikke er InDesign-uddannet, men stadig... det er jo bare en prototype #navnetkunnemanmåskeogsåhavearbejdetmed #menstadig #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
 • 2 ugers opgaveskrivning endelig færdig 🙏🏼🙏🏼 er rigtig tilfreds med resultatet 😍
#dmjx #forprøve #kvote2 #twoweeks #hardwork #brainstorm #mindmap #drawings #photoediting #lovingtheresult #finallydone #crossingfingers 🤞🏻
 • Man smiler lidt, når en af de ældste former for kommunikation ankommer mens man er i praktik. Et håndskrevet brev simpelthen! #kommunikationshistorie #dmjx #prakkerliv #kommunikation
 • //BANGS// I formiddags har jeg været til frisør og fået klippet og farvet lokkerne til søndagens barnedåb, hvor jeg skal være gudmor 🙊

De fleksible tider er en del af det at være MPL'er på 4. semester - især hvis man som mig har valgt at tage valgfag på CBS. Vi er den første årgang MPL'ere, der ikke får mulighed for at vælge valgfag på skolen, og derfor har nogle af os søgt mod CBS, hvor vi selv kunne få lov til at forme semesteret. Jeg studerer bl.a. management in cultural projects, processes and organisations og cultural entrepreneurship, så helt frit for kultur og kreativitet er det ikke - heldigvis!#bareroligjegharikkefarvetdetgrønt #jegharbareværetlidtfriskifiltervalget #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
 • Are you free this saturday? Then join when we are going to Kalø and Ebeltoft- Two cozy places near Aarhus! It's 300 kroner, and you can find the event on Facebook: "Trip to Kalø and Ebeltoft" 👊🚌 .
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #eaaadk #frivilligtarbejde
 • An old drawing brought back to life with animations and colors. What do you think of the new version? 
#cellanimation #framebyframe #motiongraphic #animation #motiondesign #drawing #handgun #paintandstick #adobe #aftereffects #2d #mgcollective @motiongraphics_collective #dmjx #interactivedesign #rasmotion