Lær at lave lydfortællinger

Kom med på podcast-bølgen. Lær at fortælle i scener og forløb - med lyden som medfortæller.

Podcasts hitter
Audio er hipt igen. Nogle taler endda om en ny guldalder for radio med de store fortællingers genkomst. Med et par hovedtelefoner og en podcast, kan gå- løbe- eller cykelturen tages med en fascinerende historie i ørerne.

I Danmark har blandt andre Third Ear været med til at fremme kendskabet til og glæden ved lydfortællinger. 25% af radiolytningen på Radio24syv sker i form af podcasts. Og mediehuse som Politiken er begyndt at tilbyde podcast-produkter.

Ud over at der er mange potentielt interesserede brugere derude, kan lydmediet noget særligt. Det kan formidle stemninger og give modtageren mere følelsesmæssige oplevelser via nærværende historier.

Du har måske mest brugt det skrevne ord eller video til at formidle dine budskaber med, men nu er det tid til at komme med på podcast-bølgen.

Lær at lave medrivende lydfortællinger
På dette kursus lærer du at producere gnistrende, nærværende, autentiske historier med mennesker i centrum.

Altså ikke kun timelange fortællinger, men også historier ned til få minutters varighed.

Det centrale er, at lytteren tages med gennem et forløb eller historie, der både kan være lang og kort.

På kurset lærer du, at:

 • interviewe scener frem
 • fortælle historier i spændstige forløb
 • skrive til øret og den indre billedskærm
 • arbejde med lyd som forgrund og baggrund
 • bruge lyd som medfortæller

Du lærer desuden den smule teknik, der er nødvendig for at opnå et godt resultat.

Hvem bør deltage i kurset?
Journalister og kommunikatører, som hidtil ikke har fortalt historier i lyd - men har lyst til at lære det.

Hvordan foregår undervisningen?

 1. De to første dage introducerer dig til podcasts og lydfortællinger, du lærer grundlæggende om historiefortælling med lyd og udvikler din egen idé til en lydfortælling.
   
 2. Når vi mødes anden gang, har du været ude og researche og indhente dit råmateriale i form af lyd. Vi hjælper dig med at skærpe din fortælling og redigere materialet.
   
 3. På tredje samling vil vi samle trådene, dele erfaringer og se på, hvordan du kan anvende lydfortællinger og podcasts fremover, eventuelt som en del af en forretningsmodel.

Prisen omfatter
Prisen inkluderer forplejning på undervisningsdagene.

Underviserne fortæller om kurset:

På kurset møder du

Lea Thau

Bor til dagligt i USA er blevet et stort navn med sine enestående lydfortællinger, senest serien ”Strangers”, hvor hun formår at få “almindelige mennesker” til at fortælle deres historier på måder, der styrer sikkert uden om mere traditionelle former for skæbnefortællinger.

Profil

Annette Holm

Lektor, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, er en af de mest erfarne undervisere, du kan få, når det kommer til at lære journalistik med lyd.

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Har lige haft føste skriftanalyse time med "Font Master Flex" Henrik Birkvig ;) @daniellyksbo #dmjx #dmjxminuge #skriftanalyse #henrikbirkvig #danmarksmedieogjournalisthøjskole #typematters
 • Kyiv #reportage #dmjx #dmjxphoto #ukrain #kyiv
 • "Nu kommer I til at se dagens mærkeligste overspringshandling," sagde Simon før han begyndte at lave et nyt hul i sit bælte med en steakkniv #dmjx #journolife #panikdag #praktik #lædertype #overspringshandling
 • Searching for Pleasure by Sophia Juliane Lydolph 
@sophialydolph 
#dmjxphoto #dmjx #visualproject #diary #stars #personalproject #selfportrait
 • Pictures from our trip to Kyiv coming up the next couple of days. #kyiv #ukrain #dmjxphoto #dmjx #reportage
 • Danish in the heart #photography #portrait #magazine #newproject #new #project #whatisdanish #denmark #danish #love #caring #special #light #dmjx #dmjx16
 • Danish in the heart #magazine #photography #newproject #new #project #whatisdanish #denmark #danish #family #loving #love #caring #special #light #fog #writing #Botticelli #daughter #botticellisdaughters #mother #grandmother #threegenerations #dmjx #dmjx16
 • Spejder efter en praktikplads - min hjemmeside hedder forresten jacobsejer.dk #dmjx #panikdag #dkmedier