Interview dig ind bag facaden

Lær at stille de spørgsmål, der får den rigtige fortælling frem. Ikke kun den, der kører på overfladen. På den måde kan du som interviewer skabe portrætter, der gør os klogere – på eget og på andres liv og give os indsigt i en verden, vi ellers ikke kommer i berøring med.

Vi kender dem alle sammen. Portrætterne, hvor det er så tydeligt, at en politiker eller en erhvervsmand gerne vil fremstilles på en bestemt måde.

Og casen, hvor et menneske har fortalt historien så mange gange – til sig selv og andre – at fortællingen er forklaret og kommenteret så mange gange, at den er kommet et godt stykke fra virkeligheden og virker overfladisk.

Og hverken det selvredigerede portræt eller den tilfilede case kan gøre os klogere – på en person og hans eller hendes handlinger. Eller på det problem, som casen ofte skal illustrere.

Men du kan lære at spørge på en måde, så personen fortæller uden barrierer – forklarende og reflekterende. Det kræver blot en interviewer, der er forberedt, lyttende og nærværende. Og som ikke lader sin egen blufærdighed stå i vejen for de spørgsmål, som læsere, lyttere eller seere mangler svar på.

På kurset lærer du at:

 • strukturere dit interview.
   
 • formulere de spørgsmål, der får interviewpersonen til at huske og reflektere.
   
 • fortsætte med at stille spørgsmål – også når du tænker ”nu kommer jeg godt nok tæt på”.

Hvem bør deltage i kurset?
Journalister og kommunikatører, der arbejder med personfortællinger.

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset vil være et mix af oplæg, eksempler, små øvelser og diskussioner.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

På kurset møder du

Gitte Løkkegaard

Tv & radio-journalist og forfatter, studievært i flere år på P1-portrætprogrammet “hos Løkkegaard”, står bag DR2-tema-udsendelserne tilbage til barndommen, har skrevet biografien om Tine Bryld og flere andre bøger

Profil

Marianne Hansen

Fagmedarbejder på Danmarks Medie- og journalisthøjskole.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • TAKEOVER #eskesenm #swapkidsapp Kids with the flu means working from home. Yes, my home office is messy. I don't care. In fact I don't notice. Too busy making yet another pitch deck. I tried counting how many I have made up till now. 60-70!!! This time for #publico who -together with students from #dmjx - will help SwapKids with an operational plan for our forthcoming PR effort. I really need this. I've got a good handle on the strategic elements of our communication, but no experience executing. And in a bootstrapped startup there is only one to do the dirty work:) #loveit
 • Innocent Nature
 • God vind fremover, @designkmoe og @sabrinaspeiermann. Vi elsker jer. #dmjx
 • So silky and shiny
 #shinelikeadiamond #studio #weekday #dmjx #fashion #copenhagen
 • Anastasija 💎 #photooftheday #beauty #woman #portrait #fotografie #thoughtful #expression #dmjx #photography
 • Anastasija 💎 #photooftheday #beauty #woman #portrait #fotografie #thoughtful #expression #dmjx #photography
 • ❣ | #dmjx #blackandwhite #nude #hair #menstrualart
 • Ude i bølgen blå.. Slet ikke så koldt som jeg havde frygtet ! 🐟 Så mangler der "bare" speak til videoen..
#dmjx #swimbikerundk