Innovation - fra brugerbehov til færdigt koncept

Brug dine journalistiske og kommunikative kompetencer i arbejdet med innovation. På dette kursus bliver du i stand til at planlægge og gennemføre kreative løsninger, der tager udgangspunkt i brugernes behov.

Journalister og kommunikationsfolk er gode til at udvikle nyt
Der er mange kreative derude, men som journalist eller kommunikatør kan du noget særligt. Din evne til at lytte og til at skaffe og formidle information, giver dig et godt afsæt for at udvikle nyt i tæt samspil med brugere og samarbejdspartnere.

På dette kursus lærer du at omsætte dine journalistiske og kommunikative kompetencer i arbejdet med innovation. Du bliver i stand til at planlægge og gennemføre kreative løsninger der tager udgangspunkt i brugernes behov.

Fra brugerbehov til færdigt koncept
Kurset er tilrettelagt, så vi følger innovationsprocessens forskellige faser fra identifikation af brugernes/kundernes behov over idéudvikling og -kvalificering til udvikling af et koncept for det nye produkt.

Kursets 3 seminarer har hvert sit fokus:

 1. seminar: Innovation, journalistiske kompetencer, projektstyring og brugerinddragelse.
 2. seminar: Kreativ tænkning, idéudvikling og -kvalificering
 3. seminar: Koncept, visualisering og pitch

Brug dine færdigheder på en ny måde
Vi har alle forskellige styrker og svagheder, når det handler om at tænke nyt. På kurset undersøger vi, hvordan deltagernes journalistiske og kommunikative kompetencer kan bruges som en styrke i kreativ tænkning og i innovative processer.

Undersøg brugernes behov
Om nye produkter bliver en succes afhænger fuldt ud af brugernes vurdering. Det er derfor vigtigt, at vi fra starten undersøger, om vores ideer giver mening for målgruppen.

På kurset arbejder du med at inddrage brugerne i hele processen fra behovsafdækning til færdigt koncept. På første seminar bliver du præsenteret for forskellige former for brugerinddragelse, og du vil selv afprøve nogle af dem i udvikling af dit eget koncept.

Kreativ idéudvikling
På kursets andet seminar arbejder vi med metoder til idéudvikling. Kurset bygger på principper for, hvordan vi tænker og arbejder kreativt. Du får indblik i principper og teorier bag metoder til idégenerering, -udvikling og -vurdering. Men det primære fokus er på, hvordan kreativ tænkning kan omsættes i deltagernes egen praksis. Teorier bruges til at forstå egen og andres praksis.

Gør din idé konkret og sælg den
Når vi kommer til tredje seminar er du - med sparring fra medstuderende og undervisere - nået så langt i din proces, at du kan begynde at konkretisere dit koncept. Vi arbejder med visualisering og prototyper som hjælpemidler til at virkeliggøre din idé.

Endelig skal vi arbejde med at pitche ideer. Enhver idé får først for alvor værdi, når den kan sælges til andre. Derfor bliver du klædt på til at pitche, som også vil være en del af den afsluttende eksamen.

På kurset møder du

Koordinerer og gennemfører interne udviklingsprojekter i medieorganisationer, offentlige organisationer og private virksomheder.

Annegrete Skovbjerg

Planlægger og underviser på en række kurser, bl.a. diplomkurserne ”Video i virksomhedens kommunikation”, ”Video til nettet”, ”Smartphone som journalistisk værktøj”, ”Mobilvideo” og ”Innovation – fra brugerbehov til færdigt koncept”.

Profil

Torben Nielsen

Underviser i fler- og tværmedialitet, mobiljournalistik og projektledelse

Profil

Undervisningsform
Deltagerne kommer til kurset med en udfordring/et problem eller en idé til løsning af et erkendt behov. Udfordringen eller ideen bliver afsæt for dit gennemgående projekt på kurset.

Undervisningen er tilrettelagt med korte oplæg, hvor teori, begreber og redskaber præsenteres. Teorien omsættes i praksis gennem øvelser, der efterfølgende diskuteres i forhold til deltagernes egne projekter.

Vi lægger vægt på, at det lærte på kurset overføres til din praksis. Gennem omhyggelig erfaringsopsamling udvikler du din evne til at bruge metoder og redskaber.

Som forberedelse vil der være læsning af en række tekster og arbejde med et selvvalgt projekt – gerne fra egen organisation.

Eksamen
Mundtlig eksamen på baggrund af afleveret konceptbeskrivelse og refleksionsrapport over proces, metoder og begreber. Eksamen foregår som en pitch.

Prisen omfatter
Prisen dækker undervisning, vejleding, eksamen samt forplejning på undervisningsdagene. Du skal derudover påregne udgifter til bøger og materialer.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud. Læs mere om regler for framelding.

Undervisningssted

1. seminar:
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Olof Palmes Allé 11
8200 Aarhus N.

2. seminar:
Ideon Science Park
Scheelevägen 17
223 70 Lund
Sverige

3. seminar:
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 København NV.

Niveau
Kurset er kompetencegivende på diplomniveau. Overblik over niveauerne i det danske uddannelsessystem

Omfang
Kurset har et omfang på 10 ECTS. Læs mere om ECTS

Adgangskrav
For at blive optaget på kurset skal du mindst have:

 • en relevant kort videregående uddannelse
 • 2 års relevant erhvervserfaring efter din uddannelse.

Opfylder du ikke adgangskravene? Sådan søger du om dispensation

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Sidste eksamen i halvandet år er herved afsluttet med et 12 tal og vi er flyvende!!!! Nu har vi sagt farvel til Emdrup og er klar til at starte livet som praktikanter og det hele bliver bare pisse fedt altså!! 👏🏼😍@idaskriversange 
#dmjx#tvm#tvproduction#byebye#school#hello#internship#love
 • Kyoto er nu heller ikke så ringe endda 😍🇯🇵✌ #dmjx #kyoto #japan #loveit #prakkerliv #takandrea #takdr #drdj
 • Went to a 🐎-race as a rich guy.
Came home like a poor guy.
.
.
.
.
.
.
. 
#hkbu #hongkong #exchangestudent #exchangelife #dmjx #studyabroad
 • Being...
 • Stills from my video portrait of @jstilling of @siamese_band - video up on Facebook (link in bio)
.
.
.
.
#rock #cinematographer #cinematography #stills #drums #music #musician #moody #photo #videography #passion #project #dmjx
 • Singapore 2018, #singapore #portrait #photography #dmjx
 • Mumbai and the pleasure of drinking tea on the road by the drama that is life. #TeaCupTales
 • Koncentrationen var høj på en af byens bedste sushirestauranter. Vi stod i kø i over en time og det var heldigvis ventetiden værd ✌🇯🇵 #instatakeover #dmjx #praktikidr #studietur #tokyo #japan #takandrea #hejfraandrea