Innovation - fra brugerbehov til færdigt koncept

Brug dine journalistiske og kommunikative kompetencer i arbejdet med innovation. På dette kursus bliver du i stand til at planlægge og gennemføre kreative løsninger, der tager udgangspunkt i brugernes behov.

Journalister og kommunikationsfolk er gode til at udvikle nyt
Der er mange kreative derude, men som journalist eller kommunikatør kan du noget særligt. Din evne til at lytte og til at skaffe og formidle information, giver dig et godt afsæt for at udvikle nyt i tæt samspil med brugere og samarbejdspartnere.

På dette kursus lærer du at omsætte dine journalistiske og kommunikative kompetencer i arbejdet med innovation. Du bliver i stand til at planlægge og gennemføre kreative løsninger der tager udgangspunkt i brugernes behov.

Fra brugerbehov til færdigt koncept
Kurset er tilrettelagt, så vi følger innovationsprocessens forskellige faser fra identifikation af brugernes/kundernes behov over idéudvikling og -kvalificering til udvikling af et koncept for det nye produkt.

Kursets 3 seminarer har hvert sit fokus:

 1. seminar: Innovation, journalistiske kompetencer, projektstyring og brugerinddragelse.
 2. seminar: Kreativ tænkning, idéudvikling og -kvalificering
 3. seminar: Koncept, visualisering og pitch

Brug dine færdigheder på en ny måde
Vi har alle forskellige styrker og svagheder, når det handler om at tænke nyt. På kurset undersøger vi, hvordan deltagernes journalistiske og kommunikative kompetencer kan bruges som en styrke i kreativ tænkning og i innovative processer.

Undersøg brugernes behov
Om nye produkter bliver en succes afhænger fuldt ud af brugernes vurdering. Det er derfor vigtigt, at vi fra starten undersøger, om vores ideer giver mening for målgruppen.

På kurset arbejder du med at inddrage brugerne i hele processen fra behovsafdækning til færdigt koncept. På første seminar bliver du præsenteret for forskellige former for brugerinddragelse, og du vil selv afprøve nogle af dem i udvikling af dit eget koncept.

Kreativ idéudvikling
På kursets andet seminar arbejder vi med metoder til idéudvikling. Kurset bygger på principper for, hvordan vi tænker og arbejder kreativt. Du får indblik i principper og teorier bag metoder til idégenerering, -udvikling og -vurdering. Men det primære fokus er på, hvordan kreativ tænkning kan omsættes i deltagernes egen praksis. Teorier bruges til at forstå egen og andres praksis.

Gør din idé konkret og sælg den
Når vi kommer til tredje seminar er du - med sparring fra medstuderende og undervisere - nået så langt i din proces, at du kan begynde at konkretisere dit koncept. Vi arbejder med visualisering og prototyper som hjælpemidler til at virkeliggøre din idé.

Endelig skal vi arbejde med at pitche ideer. Enhver idé får først for alvor værdi, når den kan sælges til andre. Derfor bliver du klædt på til at pitche, som også vil være en del af den afsluttende eksamen.

På kurset møder du

Karen Tambo

Koordinerer og gennemfører interne udviklingsprojekter i medieorganisationer, offentlige organisationer og private virksomheder.

Profil

Annegrete Skovbjerg

Planlægger og underviser på en række kurser, bl.a. diplomkurserne ”Video i virksomhedens kommunikation”, ”Video til nettet”, ”Smartphone som journalistisk værktøj”, ”Mobilvideo” og ”Innovation – fra brugerbehov til færdigt koncept”.

Profil

Torben Nielsen

Underviser i fler- og tværmedialitet, mobiljournalistik og projektledelse

Profil

Undervisningsform
Deltagerne kommer til kurset med en udfordring/et problem eller en idé til løsning af et erkendt behov. Udfordringen eller ideen bliver afsæt for dit gennemgående projekt på kurset.

Undervisningen er tilrettelagt med korte oplæg, hvor teori, begreber og redskaber præsenteres. Teorien omsættes i praksis gennem øvelser, der efterfølgende diskuteres i forhold til deltagernes egne projekter.

Vi lægger vægt på, at det lærte på kurset overføres til din praksis. Gennem omhyggelig erfaringsopsamling udvikler du din evne til at bruge metoder og redskaber.

Som forberedelse vil der være læsning af en række tekster og arbejde med et selvvalgt projekt – gerne fra egen organisation.

Eksamen
Mundtlig eksamen på baggrund af afleveret konceptbeskrivelse og refleksionsrapport over proces, metoder og begreber. Eksamen foregår som en pitch.

Prisen omfatter
Prisen dækker undervisning, vejleding, eksamen samt forplejning på undervisningsdagene. Du skal derudover påregne udgifter til bøger og materialer.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud. Læs mere om regler for framelding.

Undervisningssted

1. seminar:
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Olof Palmes Allé 11
8200 Aarhus N.

2. seminar:
Ideon Science Park
Scheelevägen 17
223 70 Lund
Sverige

3. seminar:
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 København NV.

Niveau
Kurset er kompetencegivende på diplomniveau. Overblik over niveauerne i det danske uddannelsessystem

Omfang
Kurset har et omfang på 10 ECTS. Læs mere om ECTS

Adgangskrav
For at blive optaget på kurset skal du mindst have:

 • en relevant kort videregående uddannelse
 • 2 års relevant erhvervserfaring efter din uddannelse.

Opfylder du ikke adgangskravene? Sådan søger du om dispensation

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • To dages hårdt arbejde og en helt bunke artikler i sagen om en bortvist topchef i Aarhus Kommune #jpaarhus #jp #newspaper #news #avis #papiravis #journalistik #prakkerliv #journolife #journalist #journalism #work #fun #aarhus #dmjx #jyllandsposten #medier #aarhuskommune
 • Presset stemning i boksen. Magnus har fået en Mammut T-shirt. Det har jeg ikke. I protest har jeg taget min Monte Carlo T-shirt på under aftenens udsendelse 👊🏼
Hvis I vil have fingrene i en limited edition Mammut T-shirt, så husk at lyt med hver onsdag mellem 18-19 👌🏼🎈
Podcasten er på Mixcloud - den er go'!
#mammut #genlüd #radio #dmjx #montecarlo #drp3 #dr3 #journalist #mitaarhus #aarhus
 • // FRIENDS' GO-TO // Der er en stærk tendens til at opdele højskolen i Emdrup i "de kreative" og "de andre" (som MPL er en del af), men helt tabt bag en vogn er vi altså ikke. 
Rent faktisk har vi brugt rigtigt meget tid på konceptudvikling, og én af gangene skulle vi skabe en hjemmeside, vi (og andre) syntes, der manglede i the World Wide Web. Jeg mente, der manglede et site, der lader dig finde inspiration til spisesteder i dit netværk, og derfor lavede jeg Friends' Go-To. Her kan du gå ind på et stort interaktivt kort og se, hvor dine venner anbefaler dig at spise henne. Du bestemmer helt selv, hvilke venner du kunne tænke dig at få anbefalinger fra, og du kan også vælge at følge forskellige bloggere og personligheder. Derudover skulle der være et samarbejde med Sweetdeal, så man kan se om stedet, der er anbefalet, har et tilbud på sig i øjeblikket. Derudover får de så også annoncepladser.

På billederne ser du prototyperne, jeg endte med at designe. Jeg ved godt, det er tydeligt at se, at jeg ikke er InDesign-uddannet, men stadig... det er jo bare en prototype #navnetkunnemanmåskeogsåhavearbejdetmed #menstadig #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
 • 2 ugers opgaveskrivning endelig færdig 🙏🏼🙏🏼 er rigtig tilfreds med resultatet 😍
#dmjx #forprøve #kvote2 #twoweeks #hardwork #brainstorm #mindmap #drawings #photoediting #lovingtheresult #finallydone #crossingfingers 🤞🏻
 • Man smiler lidt, når en af de ældste former for kommunikation ankommer mens man er i praktik. Et håndskrevet brev simpelthen! #kommunikationshistorie #dmjx #prakkerliv #kommunikation
 • //BANGS// I formiddags har jeg været til frisør og fået klippet og farvet lokkerne til søndagens barnedåb, hvor jeg skal være gudmor 🙊

De fleksible tider er en del af det at være MPL'er på 4. semester - især hvis man som mig har valgt at tage valgfag på CBS. Vi er den første årgang MPL'ere, der ikke får mulighed for at vælge valgfag på skolen, og derfor har nogle af os søgt mod CBS, hvor vi selv kunne få lov til at forme semesteret. Jeg studerer bl.a. management in cultural projects, processes and organisations og cultural entrepreneurship, så helt frit for kultur og kreativitet er det ikke - heldigvis!#bareroligjegharikkefarvetdetgrønt #jegharbareværetlidtfriskifiltervalget #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
 • Are you free this saturday? Then join when we are going to Kalø and Ebeltoft- Two cozy places near Aarhus! It's 300 kroner, and you can find the event on Facebook: "Trip to Kalø and Ebeltoft" 👊🚌 .
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #eaaadk #frivilligtarbejde
 • An old drawing brought back to life with animations and colors. What do you think of the new version? 
#cellanimation #framebyframe #motiongraphic #animation #motiondesign #drawing #handgun #paintandstick #adobe #aftereffects #2d #mgcollective @motiongraphics_collective #dmjx #interactivedesign #rasmotion