Innovation - fra brugerbehov til færdigt koncept

Brug dine journalistiske og kommunikative kompetencer i arbejdet med innovation. På dette kursus bliver du i stand til at planlægge og gennemføre kreative løsninger, der tager udgangspunkt i brugernes behov.

Journalister og kommunikationsfolk er gode til at udvikle nyt
Der er mange kreative derude, men som journalist eller kommunikatør kan du noget særligt. Din evne til at lytte og til at skaffe og formidle information, giver dig et godt afsæt for at udvikle nyt i tæt samspil med brugere og samarbejdspartnere.

På dette kursus lærer du at omsætte dine journalistiske og kommunikative kompetencer i arbejdet med innovation. Du bliver i stand til at planlægge og gennemføre kreative løsninger der tager udgangspunkt i brugernes behov.

Fra brugerbehov til færdigt koncept
Kurset er tilrettelagt, så vi følger innovationsprocessens forskellige faser fra identifikation af brugernes/kundernes behov over idéudvikling og -kvalificering til udvikling af et koncept for det nye produkt.

Kursets 3 seminarer har hvert sit fokus:

 1. seminar: Innovation, journalistiske kompetencer, projektstyring og brugerinddragelse.
 2. seminar: Kreativ tænkning, idéudvikling og -kvalificering
 3. seminar: Koncept, visualisering og pitch

Brug dine færdigheder på en ny måde
Vi har alle forskellige styrker og svagheder, når det handler om at tænke nyt. På kurset undersøger vi, hvordan deltagernes journalistiske og kommunikative kompetencer kan bruges som en styrke i kreativ tænkning og i innovative processer.

Undersøg brugernes behov
Om nye produkter bliver en succes afhænger fuldt ud af brugernes vurdering. Det er derfor vigtigt, at vi fra starten undersøger, om vores ideer giver mening for målgruppen.

På kurset arbejder du med at inddrage brugerne i hele processen fra behovsafdækning til færdigt koncept. På første seminar bliver du præsenteret for forskellige former for brugerinddragelse, og du vil selv afprøve nogle af dem i udvikling af dit eget koncept.

Kreativ idéudvikling
På kursets andet seminar arbejder vi med metoder til idéudvikling. Kurset bygger på principper for, hvordan vi tænker og arbejder kreativt. Du får indblik i principper og teorier bag metoder til idégenerering, -udvikling og -vurdering. Men det primære fokus er på, hvordan kreativ tænkning kan omsættes i deltagernes egen praksis. Teorier bruges til at forstå egen og andres praksis.

Gør din idé konkret og sælg den
Når vi kommer til tredje seminar er du - med sparring fra medstuderende og undervisere - nået så langt i din proces, at du kan begynde at konkretisere dit koncept. Vi arbejder med visualisering og prototyper som hjælpemidler til at virkeliggøre din idé.

Endelig skal vi arbejde med at pitche ideer. Enhver idé får først for alvor værdi, når den kan sælges til andre. Derfor bliver du klædt på til at pitche, som også vil være en del af den afsluttende eksamen.

På kurset møder du

Koordinerer og gennemfører interne udviklingsprojekter i medieorganisationer, offentlige organisationer og private virksomheder.

Annegrete Skovbjerg

Planlægger og underviser på en række kurser, bl.a. diplomkurserne ”Video i virksomhedens kommunikation”, ”Video til nettet”, ”Smartphone som journalistisk værktøj”, ”Mobilvideo” og ”Innovation – fra brugerbehov til færdigt koncept”.

Profil

Torben Nielsen

Underviser i fler- og tværmedialitet, mobiljournalistik og projektledelse

Profil

Undervisningsform
Deltagerne kommer til kurset med en udfordring/et problem eller en idé til løsning af et erkendt behov. Udfordringen eller ideen bliver afsæt for dit gennemgående projekt på kurset.

Undervisningen er tilrettelagt med korte oplæg, hvor teori, begreber og redskaber præsenteres. Teorien omsættes i praksis gennem øvelser, der efterfølgende diskuteres i forhold til deltagernes egne projekter.

Vi lægger vægt på, at det lærte på kurset overføres til din praksis. Gennem omhyggelig erfaringsopsamling udvikler du din evne til at bruge metoder og redskaber.

Som forberedelse vil der være læsning af en række tekster og arbejde med et selvvalgt projekt – gerne fra egen organisation.

Eksamen
Mundtlig eksamen på baggrund af afleveret konceptbeskrivelse og refleksionsrapport over proces, metoder og begreber. Eksamen foregår som en pitch.

Prisen omfatter
Prisen dækker undervisning, vejleding, eksamen samt forplejning på undervisningsdagene. Du skal derudover påregne udgifter til bøger og materialer.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud. Læs mere om regler for framelding.

Undervisningssted

1. seminar:
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Olof Palmes Allé 11
8200 Aarhus N.

2. seminar:
Ideon Science Park
Scheelevägen 17
223 70 Lund
Sverige

3. seminar:
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 København NV.

Niveau
Kurset er kompetencegivende på diplomniveau. Overblik over niveauerne i det danske uddannelsessystem

Omfang
Kurset har et omfang på 10 ECTS. Læs mere om ECTS

Adgangskrav
For at blive optaget på kurset skal du mindst have:

 • en relevant kort videregående uddannelse
 • 2 års relevant erhvervserfaring efter din uddannelse.

Opfylder du ikke adgangskravene? Sådan søger du om dispensation

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Hello! I’m @mariebentzon and I’m a third term student. I’ll be sharing my series about a traditional icelandic family living on the northwestern coast of Iceland. In the middle of an inlet and the municipality Skagafjordur three generations of farmers are living side by side on the farm Sydri-Hofdalir. All of them has a strong connection to their homeland and all with dreams of maintaining the local society and the traditions of Iceland. #dmjxphoto #dmjx
 • Together or apart? #dmjx #project #conceptualillustration #community #some #streaming #illustrator #illustration #illustagram #illustratorsofinstagram #illustrationoftheday #illustrationart #illustrate #simplelines #artistic #artist #artwork #artoftheday #artgram #graphic #graphicdesign #blackandwhite #drawing #sketch #conceptualart #illustrationnow #illustratorlife
 • @sebastiantthorsted 
Det er ikke kun fotograf, man kan ende ud som efter en bachelor på fotografisk kommunikation. Den her weekend stod på photoshoot/editorial film for mærket Escada i Berlin. En lang arbejdsdag (morgen), der varede lige knap 8 timer, hvor jeg fik muligheden for at være art director. Spændende spændende, vil jeg selv have lov at sige.

I dag har stået på location-scouting til vores nye projekt om innovation og arkitektur, hvor jeg har valgt at arbejde ud fra hvad der sker før arkitektur bliver til. Hvis i følger med i min story, kan i se lidt fra Carlsberg byen, der er mit hovedfokus med alle de nye byggerier. 
Knus, 
Seb

#dmjx #dmjxminuge
 • Farvelade smagsprøver #muslingesmag #dmjx #colourful #graphicdesign
 • Så blev det 12. December – halvvejs til jul! Dagens værk er: Evgeny Makarov:⠀
Dennc, Buka u Tons, 1999. Silver Gelatin Print, 40 x 40 cm, Ed. 3/20. Han dimitterede fra den internationale linje på Danmarks Journalisthøjskole i 2014. I 2015 var han valgt til 2015 Joop Swart Masterclass af World Press Photo. Han er bosat i Hamburg, hvor han arbejder som freelancer for nationale og internationale udgivelser. Vores julekalender er bygget op omkring vores nuværende udstilling Ex Cathedra. Uden at det står til diskussion, udstiller Tom Christoffersen et udvalg af, hvad han mener, god kunst er. ”Ex cathedra” bruges for at udtrykke at en udtalelse siges med stor autoritet eller opfattes som belærende, og at der ikke gives mulighed for diskussion, indsigelse eller kritik oprindelig kun vedr. særlige udtalelser fremsat af paven i overensstemmelse med det katolske dogme om pavens ufejlbarlighed. #EvgenyMakarov #dmjxphoto #dmjx #worldpressphoto
 • Ikke mere fitness og Fie. Nu laver vi bæredygtige videoer med fake konfetti for UNDP 🙅🏼🎥🎬 #taktilmig #tvm11 #dmjx #wuhu
 • Eleven.
We call it the Editor's Slump. 
#fromcairotoaarhus 
#erasmus
#aarhus 
#dmjx
 • Josephine📸 .
.
.
.
.
.
.
#portrait #canonphotography #canon #photography #photograph #model #dmjx #portraits #85mm #fineart #beauty #canonshoot #fashion #photoshoot #photo #profoto