Infografik med tal og data

Sidder du med tal og data, der skal visualiseres? På dette kursus får vi det bedste frem i de klassiske diagrammer, og vi afprøver også noget af det helt nye.

Visualisér data meningsfuldt
God visualisering af tal og data kan give helt nye indsigter og fortælle historier på en måde, som ellers ikke er muligt. "Big data" og diagrammer finder man overalt, men alt for meget giver ikke mening og er ikke konstrueret optimalt. 

Søjler og lagkager er kendt af de fleste, men der er nogle fif, du skal kende for at få dem så effektive, men også så flotte som muligt. Hele dette kursus har fokus på at formidle tal og data i diagrammer. 

Når du har fået styr på de klassiske metoder, er der mulighed for at afprøve helt nye og eksperimenterende måder at visualisere på: Streamgraph, Treemap,  Voronoi, Sunburst etc.

På kurset får du:

 • metoder til at  vælge hvilken visualiseringsform der fungerer bedst til hvilke data?
 • kendskab til det helt store katalog af forskellige metoder.
 • de grundlæggende regler for gode diagrammer og visualiseringer
 • viden til at undgå faldgruberne i datavisualisering

Hvem bør deltage i kurset?
Kommunikationsmedarbejdere, journalister, grafikere og webredaktører. Du sidder tit med tal, som skal formidles i din arbejdshverdag.

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset er bygget op som et mix af praktiske øvelser og teori. Du vil få en visuel oversigt over de forskellige undervisningsområder, som du kan tage med hjem.

Hovedvægten ligger på, at du skal blive fortrolig med de diagramtyper, som du selv finder mest anvendelige i dit daglige arbejde, men også at du får prøvet nogle ting, som du ikke havde kendskab til på forhånd.

Du skal medbringe din egen bærbare computer og mus til kurset, og kan også vælge at medbringe en konkret opgave fra dit arbejde, som du arbejder med undervejs på kurset.

Inden kurset vil deltagerne modtage en mail med informationer om evt. programmer etc.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene

På kurset møder du

Gert K. Nielsen

Selvstændig med firmaet Emotion, der med fokus på infografik hjælper virksomheder, aviser og magasiner. Gert har tidligere arbejdet som grafikredaktør på flere aviser og har arbejdet professionelt med infografik siden 1993.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Vi er i fuld sving med at kigge alle de fuldstændig fremragende rusværtsansøgninger igennem. Vi kan konkludere følgende: I. ER. VILDE! 😘❤️🍻 #dmjx #dmjxrus
 • Jeg har taget et billede, der hvor beg bor. Jeg synes her er flot #postkortfraårhus #dmjx #denfjerdestatsmagt #åboulevarden #mølleparken #aros
 • I løbet af weekenden har man ofte noget i avisen, og så er det skønt at kunne holde fri, og se hvad man har lavet i løbet af ugen. Her har vi Søren Huss, som jeg brugte lidt tid med i forrige uge. #dmjx #dmjxminuge @madsjoakim
 • I guess shit just got real...
#DMJX #erjegvoksennu #pressekort #danskjournalistforbund
 • #Kurtstrandbar gør noget ved folk...
#DMJX
 • Object X
.
.
.
 #cinema4d #c4d #3d #maxon #maxon3d #design #photoshop #conceptart #octane #scifi #octanerender #render #abstract #digitalart #surreal #graphics #awesome #effects #imagination #something_new #sodern #dmjx #id_dmjx #interactivedesign #intern @aforox_com @amcopenhagen
 • Leger lige grafiker 👩🏻‍🎨 #indesign#magasin#magasinskrivnibg#dmjx#journalistiskformidling#grafiker#grafikerforendag
 • 12 Angry Men - typographic animation