Fremtidens danske forsvar

Terror, cyberspionage, pres fra Putin og krav fra Trump – Her er kurset, som klæder dig på til at dække Danmarks sikkerhedspolitiske udfordringer.

Aktuel debat om det danske forsvar
Danmarks sikkerhedspolitik og det danske forsvar kommer til at fylde godt på mediedagsordenen før efterårets vigtige forhandlinger om et nyt forsvarsforlig:

Skal der bruges flere penge på forsvaret? Og hvordan skal fremtidens forsvar egentlig se ud?

Dette kursus klæder dig på til at kunne vælge de rigtige vinkler og stille de centrale spørgsmål, når du skal dække sikkerhedspolitik, dansk forsvar og forhandlingerne om det kommende forsvarsforlig. 

Få eksklusiv adgang bag normalt lukkede døre
Du får unik adgang til centrale sikkerhedspolitiske og militære eksperter og topembedsmænd, ligesom du vil komme til at møde flere af de centrale politikere, som skal deltage i forhandlingerne.

Kurset tager dig med på besøg hos Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet, ligesom der vil være en række seminarer på Christiansborg.

Centrale emner på kurset:

 • de nye sikkerhedspolitiske trusler, bl.a. cybertrusler
 • aktuelle terrortrusler mod Danmark
 • situationen i Mellemøsten, Tyrkiet og Rusland.
 • det nordiske forsvarssamarbejde
 • den forsvarspolitiske dimension i EU.

De aktuelle sikkerhedspolitiske temaer:

 • Truslen fra terrororganisationer, der destabiliserer lande og regioner, er fortsat en blodig realitet, og Mellemøsten er fanget i et morads af konflikter.
   
 • I cyberspace intensiverer organisationer og fremmede magter deres spionage og misinformations-kampagner.
   
 • I vores nærområde agerer et pågående Rusland, og danske soldater er blevet sendt til Baltikum sammen med soldater fra andre NATO-lande for at vise, at NATO står sammen og bidrager til balternes suverænitetshåndhævelse.
   
 • Arktis – hvor Danmark spiller en særlig rolle – er i stigende grad blevet rammen om stormagtspolitik.
   
 • Og i USA kræver den amerikanske præsident, Donald Trump, at NATO’s medlemslande, herunder Danmark, lever op til løfterne om at investere mere i forsvaret, for amerikanerne vil have flere til at betale regningen for sikkerheden i en urolig verden.

Alle disse temaer bliver komponenter i de vigtige politiske forhandlinger om et nyt forsvarsforlig, som for alvor går i gang i efteråret 2017. Her skal en række af Folketingets partier forsøge at blive enige om et nyt budget for forsvaret, og samtidig skal de indrette forsvaret bedre til at kunne håndtere de nye udfordringer.

Prisen omfatter
Forplejning på undervisningsdagene.

 

På kurset møder du

Thomas Larsen

Analytiker på Berlingske. Har arbejdet for bl.a. Det Fri Aktuelt, Jyllands-Posten, Børsens Nyhedsmagasin og Berlingske Nyhedsmagasin. Har skrevet bøger om bl.a. Poul Schlüter, Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann-Jensen, Mogens Lykketoft, Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen samt portrætbøger om Haldor Topsøe og Mærsk Mc-Kinney Møller.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram