Fotograferende journalister

Fotokurset for journalister - med fokus på de genrer og den teknik der er nødvendig for at kunne levere billeder til brug i medierne. Flere hundrede journalister har siden midten af 0’erne haft glæde af dette målrettede og praktisk orienterede kursus.

Dine billeder skal også fortælle historier
Endnu engang er du alene på opgaven, og nu er det – igen – op til dig at tage billeder til din artikel.

Men hvordan skaber du ”det gode billede”, som både fortæller og sælger historien?

Hvordan hæver du dig over det jævne og begynder at bruge billeder som en mere aktiv del af dine historier?

Det er faktisk ikke så svært. Og du lærer det på dette kursus.

Bliv bedre til at fotografere
På dette grundkursus lærer du dit kamera og dets teknik bedre at kende, så du kan lave de rette kameraindstillinger.

Du lærer også det grundlæggende omkring billedets sprog. Du får en indføring i at finde det gode lys og bruge enkel lyslægning. Og så lærer du at planlægge og tænke din historie visuelt, så du fremover kan tage meget bedre billeder til dine artikler.

På kurset lærer du at:

 • bruge kameraets forskellige funktioner
 • arbejde med fotogenrerne portræt og reportage
 • bruge blitz
 • bruge billedet som et journalistisk redskab - og ikke kun som fyld
 • gøre dit kamera bedre med det rette tilbehør

Hvem bør deltage i kurset?
Kurset er for dig der er journalist eller kommunkatør, og som selv ønsker at fotografere til dine historier.

BEMÆRK. Den praktiske del af kurset tager udgangspunkt i dit eget digitalkamera. Medbring dit eget kamera og alt hvad dertil hører af opladere, ekstra objektiver, flash, hukommelseskort, kortlæsere og manualer.

Et digital spejlreflekskamera vil give absolut størst udbytte, men tidligere kursister har deltaget med alt fra lommekameraer til professionelt udstyr.

Hvordan foregår undervisningen?

Fordelt på 2 moduler af hver 2 dage i København begynder vi med de helt grundlæggende kameraindstillinger og teori bag gode billeder, mens små øvelser hele tiden skal øge din forståelse for dit eget kamera samt for de krav der stilles til gode portrætter og enkle reportager. 

Med en hjemmeopgave mellem modulerne øges chancen for at få den rutine, som er vigtig for at kameraet bliver en naturlig del af den journalistiske værktøjskasse. Fokus ligger på det journalistiske portræt og den korte reportage.

På kurset arbejder vi primært med følgende emner:

 • Kameraets funktioner, fordele og begrænsninger og hvordan du indstiller det bedst muligt til den aktuelle opgave. Kurset ender med, at du og dit kamara tager hjem som de bedste venner.
   
 • Billedets formsprog, og hvordan du kan gøre dine billeder meget bedre.
   
 • Portrætbilleder som en væsentlig del af de fleste journalister og kommunikatørers arbejdsområde hvor det ikke er nok at tage et billede - men skabe billedet i samarbejde med den portrætterede.
   
 • Reportagebilleder, hvor du omvendt skal fange de sigende øjeblikke, se og fortælle historien uden at arrangere den for læseren.
   
 • Din rolle med kameraet - om, hvorfor du skal have en anden mental kasket på hovedet, når kameraet skal i brug.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

Tidligere kursister om kurset:

“Jeg har lært, hvordan man tager gode billeder med få greb. Det er ekstremt kompetente undervisere, som differentierede undervisningen til alles niveau.”

- Kirstine Jensen Christensen, journalist, Dagbladet Holstebro-Struer.

“Jeg har fået idéer til, hvordan jeg kan tage bedre portrætfotografier og også inspiration til at eksperimentere blandt andet med lys og vinkler.”

- Kenneth Lynghøj Christensen, journalist, Midtjyllands Avis

På kurset møder du

Jesper Voldgaard

Freelancefotograf og underviser på fotojournalistuddannelsen ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Profil

Gregers Kirdorf

Pressefotograf, arbejder freelance primært for uge- og fagblade samt for offentlige institutioner.

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • FRA i dag af kan jeg officielt kalde mig københavner!! 😱#somom #forevigtjyde #skalbareboher #lejlighedihus #sammenmedhamher #ikketræls #nøgler #dmjx #indflytning #vinogpizzafest #startenpåenæra #farvelskønneÅrhusogdejligevenner
 • Circular 17 poster
 • DMJX Photographic Communications group exhibition is extended to 2. July. 🌞 #photography #dmjx #photographic #communications #art #Copenhagen #lotsoflove
 • I går dimitterede jeg og fik beviset for min bachelor i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Og til efteråret starter jeg på kandidaten på CBS 👩🏼‍🎓💥 #dmjx #seeyouontheotherside #hergårdetfandmestrålende #kommunikandethele
 • Sådan! Nu har jeg også papir på, at jeg har en bachelor i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 👩🏼‍🎓Og jeg er så klar til at starte som kommunikationskonsulent i DAB til august 📝 😀 - men først ferie.

#kommunikationsuddannelsen #færdiguddannet #dmjx #bachelor #klarpålivet
 • Nu Cannes vi altså ikke mere! En uge er gået, og vi har fået tørlagt Cannes for rosé og suget til os af alt, hvad vi har mødt at vanvittigt inspirerende kreativt arbejde, og nogen af verdens sejeste mennesker! 
Nu står den på sommerferie, så en god sommer skal lyde herfra. @baltzeraltzer is over and out! #dmjxminuge #dmjx #hvadlaveroliver
 • Den dag @jennifer_tonndorff mødte @mildenhall, CMO fra Airbnb. @baltzeraltzer #dmjx #dmjxminuge #canneslion2017 #airbnb
 • Entangled in the heat. #DMJX