Forfør dit publikum med dramaturgi

Bliv bedre til at fortælle dine historier dramaturgisk bevidst, så seerne og kunderne bliver hængende til enden af din video, dit tv-program, din reklame, osv.

Fasthold dine seere
Som mediefolk vil vi ofte gerne lægge alt indsamlet materiale frem i en pærevælling, fordi vi er så opsatte på at komme af med stoffet, men på dette kursus lærer du at dosere materialet ved brug af konflikter, karakterer, identifikation, motiver, set ups, varsler osv.

For når du vil engagere dine seere eller kunder, skal de fanges ind af historiens helte og skurke. De dramaturgiske kneb lærer du på dette kursus.

Du får konkrete redskaber i form af tegnede modeller, der skaber fremdrift i dine produkter. Så modtagerne får lyst til at få slutningen med.

På kurset lærer du at: 

 • tilføje de elementer til et programkoncept, som sikrer at det færdige tv-program fremstår som en medrivende historie.
   
 • finde elementer i researchen og under optagelserne, som sigter mod historiefortælling - du bliver bevidst om, “hvad der kan bruges” tids nok.
   
 • sikre dig, at du har alt fra karakterer og handlingens udvikling på plads, før kameraet bliver slukket.
   
 • bruge de dramaturgiske modeller til at strukturere materialet i redigeringen.

Hvem bør deltage i kurset? 
Fotografer, tv-journalister, tilrettelæggere, kreative på bureauer, medielærere, osv.

Kurset kræver ingen forudsætninger

Hvordan foregår undervisningen?
Lars Gudmund Hansen demonstrerer heldige og mindre heldige dramaturgiske forløb fra den danske tv-skat. Han tegner dramaturgi, så kursister uanset baggrund kan putte tegningen i lommen og bruge den efterfølgende til  web-video, tv-indslag, korte film tiltænkt mobiltelefoner osv.

Oplev for eksempel Robinson Ekspeditionen tegnet med seriebuer, episodebuer og klimaks.

Instruktør Sune Hjort fra Hawaii Film demonstrerer i praksis, hvordan han dramaturgisk fortæller historier i korte formater i reklamespots.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

På kurset møder du

Lars Gudmund Hansen

Exam.art. i filmvidenskab. Han har arbejdet som tilrettelægger og instruktør i DR og i produktionsselskaber. Har undervist mediefolk i manuskriptskrivning, dramaturgi og tv-produktion indenlands og i udlandet. Lars er beskikket af Kulturministeriet som børnesagkyndig i Børnerådet for Børn og Unge.
Profil

Sune Hjort

Medejer af Hawaii Film, som blandt andet producerer reklamespots til TV2-familien. Han skriver manuskripterne til og instruerer film. Sune er tidligere lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på linjen, Kreativ Kommunikation.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Jonas and the fish 🐟
 • 🎥🎬⭐️ #lights #camera #action #onset #videoproduction #internship #media #production #dmjx #vj #tvm #filmbyen
 • Sketches for danish entrepreneurship awards 2017, comparing styles, #danishentrepreneurship #danishentrepreneurshipaward #danishdesign #graphicdesign #dmjx #posters
 • Inden læsningen går i gang, skal vi lige have det godt. 🤣💃🏻😇🙆🏼‍♂️🍰🍩 #studielivet #stillgoingstrong #kommunikation #dmjx #seriousbussniess #butfirst #kanelsnegle #fastelavnsboller #fråderen #frås #jatak #deterjoonsdag #kage #godtforsjælen #komm17
 • #takeover vi i Erhvervsgruppen har vores første arrangement i det her semester, i dag 😁 Og vi har indgået et samarbejde med de skønne mennesker fra Arts karriere 🙏 Her kan I se den næste times program 🤗
.
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx #viauniversitycollege #viadk #aams #eaaadk #frivilligtarbejde #mitaarhus #aarhus
 • My life has been invaded by TV #tvtvtvtv #journolyf #dmjx
 • This week's #brutalism fix at #dmjx
 • Sult af Knut Hamsun - Bogcover