Forfør dit publikum med dramaturgi

Bliv bedre til at fortælle dine historier dramaturgisk bevidst, så seerne og kunderne bliver hængende til enden af din video, dit tv-program, din reklame, osv.

Fasthold dine seere
Som mediefolk vil vi ofte gerne lægge alt indsamlet materiale frem i en pærevælling, fordi vi er så opsatte på at komme af med stoffet, men på dette kursus lærer du at dosere materialet ved brug af konflikter, karakterer, identifikation, motiver, set ups, varsler osv.

For når du vil engagere dine seere eller kunder, skal de fanges ind af historiens helte og skurke. De dramaturgiske kneb lærer du på dette kursus.

Du får konkrete redskaber i form af tegnede modeller, der skaber fremdrift i dine produkter. Så modtagerne får lyst til at få slutningen med.

På kurset lærer du at: 

 • tilføje de elementer til et programkoncept, som sikrer at det færdige tv-program fremstår som en medrivende historie.
   
 • finde elementer i researchen og under optagelserne, som sigter mod historiefortælling - du bliver bevidst om, “hvad der kan bruges” tids nok.
   
 • sikre dig, at du har alt fra karakterer og handlingens udvikling på plads, før kameraet bliver slukket.
   
 • bruge de dramaturgiske modeller til at strukturere materialet i redigeringen.

Hvem bør deltage i kurset? 
Fotografer, tv-journalister, tilrettelæggere, kreative på bureauer, medielærere, osv.

Kurset kræver ingen forudsætninger

Hvordan foregår undervisningen?
Lars Gudmund Hansen demonstrerer heldige og mindre heldige dramaturgiske forløb fra den danske tv-skat. Han tegner dramaturgi, så kursister uanset baggrund kan putte tegningen i lommen og bruge den efterfølgende til  web-video, tv-indslag, korte film tiltænkt mobiltelefoner osv.

Oplev for eksempel Robinson Ekspeditionen tegnet med seriebuer, episodebuer og klimaks.

Instruktør Sune Hjort fra Hawaii Film demonstrerer i praksis, hvordan han dramaturgisk fortæller historier i korte formater i reklamespots.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

På kurset møder du

Lars Gudmund Hansen

Exam.art. i filmvidenskab. Han har arbejdet som tilrettelægger og instruktør i DR og i produktionsselskaber. Har undervist mediefolk i manuskriptskrivning, dramaturgi og tv-produktion indenlands og i udlandet. Lars er beskikket af Kulturministeriet som børnesagkyndig i Børnerådet for Børn og Unge.
Profil

Sune Hjort

Medejer af Hawaii Film, som blandt andet producerer reklamespots til TV2-familien. Han skriver manuskripterne til og instruerer film. Sune er tidligere lektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole på linjen, Kreativ Kommunikation.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Stretch out to work it out 💅 #stretching #graphicdesign #poster #dmjx #typography
 • Praktiklivet handler ikke kun om at arbejde. Husk at nyde omgivelserne :) #prakkerliv #DMJX #londonlife
 • "Three women having a break between games."
#dmjxphoto #dmjx 
Thanks for watching! 🏁 Follow my work at @emmalinehs
 • Kommunikationsuddannelsen på #DMJX åbner en masse forskellige døre til fremtiden. #mindthegap #prakkerliv #london
 • Første dag med bachelorprojektet er gået, og jeg er spændt på at se, hvordan fremtiden ser ud, når den sidste eksamen er afleveret og studielivet er slut 😄 #school #working #work #workspace #lastexam #exam #almost #done #dmjx #journalist #excited #apple #macbookpro #plants #vsco #vscocam #instadaily #instagood #instamoments #photooftheday #picoftheday
 • Er du gået død i kartoflerne? Så har vi heldigvis et par opskrifter, der forhåbentligt kan inspirere dig til at spise mere af den billige knold! 🥔👌 link i bio! .
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #eaaadk #frivilligtarbejde
 • "Each player has their own personal arrangement, which makes them feel lucky. But for most of them, 'Banko' isn't about winning money - it's a feeling of community and a rush of adrenaline" #dmjx #dmjxphoto @emmalinehs
 • Er lidt i tvivl, om jeg må sige "godmorgen", nu hvor klokken er halv tolv, og det kun er morgen for mig, fordi jeg har sovet længe i dag. "Godformiddag" er nok mere passende. I hvert fald hej og velkommen til denne uges takeover, hvor det er det mig, Cecilie Børch, I skal høre fortælle om livet som en MPL'er på 4. semester - for helt ærligt, der er jo ingen af jer, der ved, hvad vi laver. Vi skal også røre ved en smule studenter"politik", for som just afgået formand for De Studerendes Råd Øst gennem 1,5 år OG som nyt bestyrelsesmedlem i DMJX's bestyrelse kommer vi vist ikke uden om det. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang! #jegvarforudseendeogtogetbilledeigårhvorforåretstadigvisteansigt #modsatidag #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch