Flygtningekrise i nærområderne Jordan og Libanon

Hvordan ser livet ud i flygtningelejrene? Tag med til to af de lande, der huser flest flygtninge, og få et indblik i, hvordan nærområderne omkring Syrien er påvirket af den massive tilstrømning af flygtninge.

Skal flygtningekrisen løses i nærområderne?
EU indgik i 2015 en bekostelig aftale med Tyrkiet, der lukkede ruten gennem Grækenland og over Balkan - den såkaldte Balkanrute..

For europæiske politikere har løsningen på flygtningekrisen generelt været, at holde flygtningene i nærområderne dvs. tæt på konflikt- og krigszonerne i især Syrien.

Men er det løsningen? Og hvordan har flygtningene det faktisk i nærområderne?

Oplev livet i nærområderne i Libanon og Jordan
På dette kursus får du med egne øjne lov til, at se leveforholdene for flygtningene i de store lejre i Jordan. Og hvordan man forsøger at integrere flygtninge i det libanesiske samfund - uden brug af lejre.

Du får en dybtgående viden om helt centrale emner som flygtninge, migration, politiske og økonomiske løsninger m.m. Og du får ny aktuel viden og nye kilder til dækningen af flygtninge- og integrationsproblematikker.

På kurset får du indblik i:

 • Hvilke konsekvenser har fattigdom blandt flygtningene for samfundene i modtagerlandene, deres infrastruktur herunder forsyning af vand og el, arbejdsmarkedet og økonomien?
   
 • Hvad betyder det for samfundet at regeringen i Libanon konsekvent har fulgt en ”No camp policy” med det resultat, at flygtningene selv skal betale deres fornødenheder samt betale en afgift til staten? Hvad har situationen medført for de ’gamle’ flygtninge, palæstinenserne?
   
 • Hvad er de politiske og økonomiske konsekvenser for modtagerlandene?

Hvem bør deltage i kurset?
Kurset henvender sig til skrivende og redigerende medarbejdere, som arbejder med internationale spørgsmål og/eller dansk/europæisk udvikling omkring indvandring og flygtningemodtagelse.

Kurset er også relevant for NGO’er og medarbejdere på offentlige institutioner, der arbejder med flygtninge.

Hvordan foregår undervisningen?
Kurset bringer dig ud i flygtningelejre, ind på lokale medieredaktioner og til møder med nærområdernes diplomater og hjælpearbejdere.

Det vil være en blanding af feltstudier, præsentationer af mere principiel karakter og møder med NGO’er og forskere og analytikere på universiteter og tænketanke.

Donor-situationen diskuteres med EU-repræsentationer samt UNHCR og UNWRA.

Prisen omfatter
Flyrejse, overnatning og morgenmad er inkluderet i prisen.

 

På kurset møder du

Anders Jerichow

Seniorkorrespondent, Politiken
Profil

Lars Erslev Andersen

Seniorforsker, Dansk institut for internationale studier, DIIS
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Når man studerer film og tv, ved man at selv den korteste lille video tager lang tid at lave. Der er tit langt imellem sejrene, og det er bl.a. derfor jeg også er meget glad for at tage billeder. Det er så dejligt enkelt at gå til og mindst lige så tilfredsstillende. Jeg finder et godt billede frem til imorgen. #dmjx #dmjxminuge @antonbestle
 • #DMJX #dmjxmpl #København
 • Simon mente, at der manglede julehygge under vores projektskrivning. Nu har vi et fyrfadslys #julehygge #dmjx #aarhus #aarhus
 • Klokken har passeret 10 - og vi må til det #verdensbedstearbejdsplads #dmjx
 • There is no catharsis: I leave with just a small hope to made a first step...The first step towards a reconnection with my father - but at least a better understatement of myself.
@69thidentity @dmjxphoto #dmjx #dmjxphoto #kaliningrad #russia #portrait #indarkness #motionblur #faded #darklabyrinth #theunknown #father #againstthelight #dmjxIGtakeover #visualprojectphoto2 #neveronassignment
 • Vi kan næsten ikke få nok Union ⭐️🇪🇺 #flagfashion #DMJX #BruxellesBøller
 • Jeg kom simpelthen til at smutte en tur forbi en eller anden #årsfest for @dmjx i lørdags. Heldigvis var der masser af balloner 🎈✌🏻️#dmjx #mplslårihjel #mintcombover
 • 1+1=3 ✨ #dmjx #idea #connections #simpsons