Fængende features

Brug featurens virkemidler og skriv vedkommende historier, som fastholder læserne. Lær hvordan på dette kursus i feature-journalistik.

Giv dine læsere vedkommende og fængende fortællinger
Skab fængende journalistik fra det virkelige liv med hjælp fra fiktionens fortælleteknikker. På kurset bliver du introduceret til både teorier og teknikker fra litteraturens og filmens verden og og du får praktisk erfaring med at bruge dem i en journalistisk sammenhæng.

Skriv litterær journalistik
Med udgangspunkt i fortælleteori fra journalistik, litteratur og film får du et teoretisk fundament til at træffe de rette formidlingsvalg. Du får en lang række værktøjer til at arbejde med featurejournalistik - både i omfattende long reads og korte nyhedshistorier. Endelig bliver du udfordret til at lave små ændringer af din indsamlings- interview- og skriveproces.

Rundt om den featuren 
Alle områder af feature-journalistikken bliver berørt på kurset. Fra udvikling af historier over egnede kilder til de svære skrivestunder, når stoffet og fortællemodellen ikke passer sammen. Vi læser en række eksempler og diskuterer, hvad der gør genren unik.

I dit daglige arbejde
Vi kommer også til at diskutere og arbejde praktisk med følgende

 • Hvor passer featuren ind i de medier, du til hverdag skriver for?
 • Kan du nå nye målgrupper ved at benytte feature?
 • Kan du gøre dine egne tekster bedre og  mere vedkommende?

Samtidig slipper vi din skrivelyst fri gennem en række øvelser, hvor det er legitimt at skrive for sjov og levere underholdende læsning.

På kurset lærer du, at

 • tænke historier på nye måder.
 • idéudvikle, researche og interviewe til featuren.
 • observere, rekonstruere, skrive i scener og bruge dialog
 • fokusere og organisere historien, så du fremhæver dens tema og dybere mening.
 • at flytte historien op og ned på abstraktionsstigen i din formidling.
 • plotte, strukturere og afprøve fortællemodeller.
 • reflektere over metode, teori og arbejdsproces.

Hvem bør deltage i kurset?
Journalister og andre kommunikatører som ønsker at styrke deres arbejde med features og tortællinger.

Hvordan foregår undervisningen?
De første to kursusdage bliver en introduktion til feature-journalistikken og dens særlige kendetegn og metoder. Undervejs kommer vi også omkring reportagen og fortællende journalistik,  inden vi runder struktur og fortællemodeller.

Før vi skilles bliver du sat til at arbejde praktisk med det, du har lært på kursets første to dage. Du skal skrive mindst en feature, som vi giver feedback på, når vi mødes på tredje kursusdag.

Vi afslutter med at reflektere over og samle op på forløbet, og understrege de pointer, vi har lært, så du bliver klar til at gå i krig med featuren, når du vender tilbage til dit eget skrivebord.

Vi bygger med andre ord hele tiden nyt ovenpå fundamentet. Øvelser og opgaver er væsentlige både under og imellem kursusdagene.

Det nøjagtige program sendes til deltagerne ca. 2 uger før kursusstart sammen med læsestof og en lille skriveøvelse.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

 

På kurset møder du

Marcus Aggersbjerg

Uddannet journalist. Han er fast tilknyttet Berlingske Tidende og skriver desuden portrætter og features for en række danske og udenlandske magasiner. Desuden underviser han på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Paneldebat. Rektor kigger ned i bordet og Lisbeth Knudsen sender mig et skeptisk blik. Det er ikke det fedeste emne at debattere om. En forkortelse af praktikperioden er utvivlsomt en forringelse af vores uddannelse. Tak til alle jer, der kom, og til dem, som fulgte med på FB live. Nu må næste skridt være et høringssvar til ministeriet. Vi giver ikke op så let😊 i #KaJ #dsr #journalist #nejtilforkortepraktikken #tøvenkendebestyrelse #overenskomstforhandlinger #snart #journaliststuderende #dmjx 📸 foto: Alex Ladime
 • Great session today with 3 danish typedesigner Ole Søndergaard, Henrik Brikvig and Morten Rostgaard Olsen from Fontpartners, talking about there latest realese of Copenhagens new font "FB København". Is interesting to see how they came up with the idea and the story. #fontdesign #type #fontpartners #typography #typeface #typespire #typenerd #typefoundry #dmjx #process #lecture #typematters #typeface #letter #talking #drawingletters #copenhagen #københavn #danmark #typographie #typeoftheday #font #typedesigner #meeting #greatday #legends
 • I aften står den på Hint med nogle fra klassen. Eller det vil sige, jeg står på en skammel og tager billeder af de andre, der spiller hint 🎲 #DMJX #DMJXminuge @mrevereth
 • Tribute to motion designer Robert Abel. #motiondesign #dmjx #id1619
 • This is what it looks like when you rearrange Stars in space👆⭐️ #tbt #stopmotion #stars #space #animation #sand #lighttable #dmjx
 • Hvem har ansvaret!? #rygersvin #dmjx #sigsif #yesjesper #rydopefterdig #rygningdræber
 • Sådan samler du et påskeæg #nevertoolate #tbt #eastern #dmjx #slikpåden #chokolade #fuckit
 • Farvel til Texas, farvel til New Orleans, farvel til Kentucky og de gamle never greens never greens. Farvel til #dmjx. Frederik har i dag fået et håndtryk og at vide, at han kan kalde sig journalist uden at lyve af en underviser i #bunkeren - men det har han nu kunnet længe. #stadigbareslemdreng #mitlivminem8s #denimaddicted #lillebror #smagerdetdrenge #modelpæn #diskotekslysten #strygerstilen #frokosttid #gainsequalchange #bigswolbrah