En arbejdsgiver anbefaler

Fagjournalister er i høj kurs, fordi de både kan det journalistiske håndværk og de kommunikationsstrategiske værktøjer. 

Loa Brix

Loa Brix, kommunikationschef i Gate 21.
I kommunikationsafdelingen hos Gate 21 er 3 ud af 6 medarbejdere fagjournalister.
 

"For mig som arbejdsgiver er fagjournalistuddannelsen et blåstempel" 


Når vi har søgt kommunikationsrådgivere, har fagjournalister været kompetente og kvalificerede til stillingen. Så det var dem, der fik jobbet, selvom vi ikke søgte specifikt efter dem.

I det daglige arbejde kan jeg mærke, at de tre fagjournalister har styr på det journalistisk håndværk. Det er virkelig en force.

Fagjournalisterne hos os arbejder med opsøgende pressearbejde, og de skriver artikler til vores egne medier.De laver vores hjemmeside og rådgiver vores projektledere om strategisk kommunikation. De står også for nyhedsbreve og kampagner. De supplerer hinanden rigtigt godt i deres job og kan hoppe ind og ud af opgaverne.

I en stilling som kommunikationsrådgiver skal man både kunne det journalistiske håndværk og de kommunikationsstrategiske værktøjer. Det kommunikationsstrategiske er i høj grad noget, man lærer i jobbet, men hvis man ikke har styr på det journalistiske, er det meget oppe ad bakke. Så jeg vil til hver en tid hellere starte med nogen, der kan skrive, end jeg vil starte med nogen, der kan det strategiske men som ikke kan skrive en pressemeddelelse.

Noget af det, der er ekstra fedt ved fagjournalisterne, er at de også kan layoute. De kan fx arbejde i InDesign, og det er en kæmpe fordel og er altså nogle kompetencer, de også har.

At være fagjournalist med en anden faglig baggrund har været en fordel med dem, jeg har ansat. Men i en kommunikationsafdeling er det metoden – det kommunikationsstrategiske og det journalistiske  - der er det afgørende.  Det er vigtigt at vide som fagjournalist, at man altså også vil kunne bruge uddannelsen i andre brancher end den, man oprindeligt er uddannet inden for.

black
 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • 2nd picture from an school assignment where we had to use one lamp to create different kind of light. Here's a soft frontal light. Again, hanna, my classmate, is working it. YASSSS! #dmjx #geisha #jasko #fashion #model #girl  #photography #kimono #blue
  • I dag har været en atypisk men også ret TVM-relevant dag. Har kørt Nordjylland tyndt for interviewe politikere, embedsfolk og borgere i forbindelse med en ny tværkommunal aftale. Det lyder tørt men undgik de obligatoriske kaffebrygning- og person-arbejder-ved-tastatur-optagelser💪🏼 @bygballer #dmjx #dmjxminuge
  • Why doodle on paper? #penol777 #inkmaster #dmjx #doodle #boredcreative
  • Skinhead inspired photo series 1/5 #skinhead #child #hardcore #copenhagen #dmjx
  • 😎😎 #glitter #glam #sunglasses #dmjx #boy #blonde #blue #sunglassesinside
  • På den igen ❤️🎥 #tilrettelæggerliv #tvm #dmjx #filmmaking #filmphotography #filmmaker #filmproduction
  • School assignment, create a direct and hard light using one lamp. Ihave the hottest classmates ever. #modelbutnotamodel #dmjx  #fashion #geisha #werk #jasko
  • School project going well📚📸
#portrait #girl #cloak #shadow #photography #flash #canon #dmjx