Digitalt selvforsvar

Alt, hvad du foretager dig på computere og smartphones, bliver overvåget og registreret. Lær, hvordan du beskytter dig selv, din virksomhed, dine kilder og kunder mod uvedkommende digital snagen og hacking.

I dag kan alt, hvad vi foretager os på computere og smartphones, overvåges og registreres. Alligevel ved de færreste, hvordan man beskytter sig selv, sin virksomhed, sine kilder og forretningsforbindelser. Derfor er det en vigtig professionel kompetence at have styr på den digitale sikkerhed.

Digital sikkerhed med de rigtige værktøjer
Kurset her handler i høj grad om at øge sikkerhedsbevidstheden i hverdagen, forstå den digitale overvågning og kunne vælge de rigtige værktøjer i forhold til den konkrete situation, du står i.

Nogen har måske brug for at kunne kryptere deres mails, mens andre skal kunne beskytte deres udstyr mod hacking.

På kurset lærer du at:

 • beskytte dit udstyr
 • bruge kodesætninger
 • beskytte din kommunikation
 • beskytte din færden og research på nettet

Kurset kræver ingen særlige forudsætninger. Det er tiltænkt alle, der arbejder med kilder, klienter, kunder eller andre – med en forpligtigelse til at holde kommunikationen fortrolig. I det hele taget alle, der ønsker at beskytte deres kommunikation og materiale mod uvedkommende digital snagen.

Kurset veksler mellem oplæg, gruppearbejde og workshops med afsæt i deltagernes medbragte telefoner og bærbare computere.

På kurset får du udleveret bogen “Cryptoguide for journalister - Håndbog i digitalt selvforsvar” af Freja Wedenborg (2015)

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

 

På kurset møder du

Freja Wedenborg

Journalist på Ugebrevet A4 og forfatter til bogen Cryptoguide for journalister. Underviser i digital kildebeskyttelse på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, RUC og SDU.
Profil

Aslak Ransby

Programmør og sikkerhedstræner.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Søndag eftermiddag har jeg brugt på et Skypemøde med Trude fra Norsk Journalistlag og Mikael fra European Youth Press til en snak om Nordic Press Association, der har åbnet for tilmeldingerne til deres seminar på www.nordicpress.net ☺️Dét er en søndag der rykker 🎉@thildehoybye #dmjx #dmjxminuge #medieliv #politics #communication #fagpolitikerfedt #søndagslivet #nordic
 • Chefdesigner i Ivan Grundahl Roy Krejberg #dmjxphoto #børsenfoto #dmjx
 • #lunch #dmjx
 • Sarah! 🙌
-
-
-
#stinegoya #studio #people #portrait #fashion #fashionphotography #photoshoot #picoftheday #photography #photooftheday #model #girl #beauty #copenhagen #dmjx #tagsforlikes #instagood
 • #swim #man #naked #blackwhite #ocean #art #free #photography #dmjx
 • #girl #smoke #ring #lips #soft #black #white #old #kiss #photography #dmjx
 • #scream #man #water #help #black #white #photography #dmjx
 • Finansminister Kristian Jensen
#dmjx #dmjxphoto #børsenfoto