Creative Media Management

Lær at lede kreative medarbejdere og fremme en innovativ virksomhedskultur, så I kan holde på talenterne og følge med udviklingen i mediebranchen. Tag på et eksperimenterende ledelseskursus sammen med Kaospiloterne, og bliv en leder, som andre har lyst til at følge.

Mellemlederens udfordringer (05:00). Underviser Nottelmann fortæller her om nogle af de udfordringer, du som mellemleder i mediebranchen står overfor hver dag.

Virksomheder er som makreller. De skal bevæge sig konstant for ikke at dø.
Kreativitet, fornyelse, og innovation er derfor nøglen til overlevelse. Det har du hørt før.

Ikke mindst i medie- og kommunikationsbranchen som er under et højt konkurrencetryk og et kontinuerligt krav om at genopfinde sig selv.

Alligevel virker det som om alle får de samme idéer:

”Vi skal da også have en app. Vi skal da også være på Twitter. Vi skal da også lave det dér crowdsourcing.”

Det har du også hørt før.

I skal finde på noget nyt. Sammen.
Du står i spidsen for en gruppe dedikerede medarbejdere, som skal udvikle noget nyt. På dit visitkort står der projektleder, teamleder eller redaktionschef eller noget helt fjerde.

Det er under alle omstændigheder dig, som skal lede udviklingsprocessen frem til en original løsning.

Det kan være hvad som helst; et nyt produkt, en ny forretningsidé, et nyt koncept, en ny journalistisk historie. Måske er det lige dét nye, der i sidste ende kan sikre din virksomheds overlevelse.

Du sidder på guldet. Får du nok ud af det?
Dine kreative medarbejdere er fulde af gode idéer og har masser af drive.

Men de er også utålmodige, højtråbende og svære at styre, fordi de er så engagerede. Og får de det ikke som de vil have det, er de hurtige til at skifte job.

Hvis du vil holde på guldet og få de kreative talenter til at følge dig, skal der mere end almindelig ledelse til. Derfor har vi indgået et samarbejde med Kaospiloterne.

Et ledelseskursus ud over det sædvanlige. Det garanterer Kaospiloterne for.
Målet er at udvikle dig som kreativ leder, så du kan sikre en vedvarende strøm af nyskabelse og innovation.

Kaospiloterne vil lære dig at skabe rum og rammer for kreative medarbejdere, så de kan  udfolde deres potentiale

I det hele taget lærer du at skabe de bedste betingelser for kreativitet i din virksomhed.

Du får ingen store systemer og tung ledelsesteori med hjem. Kaospiloterne arbejder ikke med en one-size fits-all tilgang til ledelse. Til gengæld får du mulighed for at eksperimentere dig frem til, hvad der virker for lige netop dig som leder.

Det handler om at prøve sig frem med små skridt, som du kan implementere i din hverdag.

På kurset lærer du at:

 • få det bedste ud af dit kreative team
 • skabe en bæredygtig og innovativ virksomhedskultur
 • styre dynamiske og kreative projekter
 • lede og facilitere teams sammensat på tværs af fagligheder
 • videreudvikle eksisterende og nye talenter i teamet.

På kurset møder du

Morten Nottelmann

Rådgiver for virksomheder i den kreative industri, foredragsholder og konceptdesigner for museer og teatre. Tilknyttet reklamebranchen som "idémand" og udvikler af visuelle identiteter. Fast underviser og inspirator på bl.a. Rytmisk Musikkonservatorium, Frederikshavn Kommune, Kaospiloterne og Umeå Universitet.

Profil

Undervisningsform
Kurset fokuserer på læring gennem oplevelse. Derfor bliver kurset gennemført som en workshop, hvor du får lov til at udforske teorier og metoder i praktiske eksperimenter.

Mellem kursusdagene skal du afsætte tid til hjemmeopgaver og læsning. Du skal regne med at bruge ca. 15-18 timer om ugen.

Eksamen
Mundtlig eksamen på baggrund af et mindre skriftligt oplæg. Bedømmelsen sker efter 7-trins-skalaen med intern censur.

Prisen omfatter
Prisen dækker undervisning, vejleding, eksamen samt forplejning på undervisningsdagene. Du skal derudover påregne udgifter til bøger og materialer.

Niveau
Kurset er kompetencegivende på diplomniveau. Overblik over niveauerne i det danske uddannelsessystem

Omfang
Kurset har et omfang på 10 ECTS. Læs mere om ECTS

Adgangskrav
For at blive optaget på kurset skal du mindst have:

 • en relevant kort videregående uddannelse
 • 2 års relevant erhvervserfaring efter din uddannelse.

Opfylder du ikke adgangskravene? Sådan søger du om dispensation

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • A star caught at birth, beyond the fabric of time.
 • Fra burhøns til burgris - og Lukas Grahaam 🐣🐷 På kommunikationsuddannelsen skal vi i praktik to gange af seks måneder. I foråret var jeg hos @dyrenesbeskyttelse, hvor jeg lavede kampagner og meget andet. Især én kampagne fik nationalt fokus, da vi forsøgte at rebrande den konventionelle gris som #burgris - en betegnelse, som drager paralleler til burhøns' elendige forhold, som desværre også gør sig gældende for mange af de danske grise. Det var vildt spændende at lave strategien og udførslen af kampagnen - og endnu federe at den havde så stor succes med 33.000 underskrifter, ministersamråd og senest da Lukas Graham af egen vilje blandede sig markant i debatten 🐷🎉 Jeg kan klart anbefale at søge praktik hos en NGO, hvor det er den gode sag, og ikke finansielle interesser, der er i fokus 🖒 #dmjx #dmjxminuge @danielhjepsen
 • Fis og ballade 💥💨 Jeg har haft fornøjelsen af at være rusvært/tutor alle tre år på uddannelsen, de sidste to år som formand - og det har været en kæmpe succes! Jeg ku' sige, at jeg har gjort det for at lære 157 potentielt kommende kollegaer at kende, udvide mit netværk og bla bla, men i virkeligheden har jeg bare gjort det for at danse solen tynd, ha' det sjovt og give de nye nogle fede oplevelser - det har jeg selv haft, især takket være mine 13 dejlige medrusværter! 🎉❤ ...desværre blev vores gruppebillede ødelagt, da for meget alkohol åbenbart går lige i tarmene 😬😷 #dmjx #dmjxminuge #forlækkertiluni @danielhjepsen
 • Watch This Face by @sebastiantthorsted
 • (5/5) "I needed her to be real, even though she almost didn't exist. You do not have to have to be big in order to leave deep footsteps." On November 20, 2016, Sine Damgaard Muusmann was told that her unborn daughter had an incurable spinal cord infection, and that she would not survive the birth. Anna Winsløv has written a heartbreakingly beautiful article about Sine's story for @magasinetcitat, accompanied by my photograph of Sine and the wilderness near her house. © Aleksander Klug / COMA

#comaimages #dmjxphoto #dmjx #photojournalism #health #infantloss @comaimages @dmjxphoto
 • Ingen radio fra Mammut i dag. Der er nemlig efterårsferie 🍂 Det er Magnus ked af. 
#MAMMUT #GENLÜD #DMJX
 • Throwback to this Friday: last day at school before our first internship.
We are so lucky to start as interns at MediaCom Beyond Advertising this coming monday ✌️ Oh, and the picture? airbnbtoilet was our last school project. So long, school!👋📓 #dmjx #kreativkommunikation @mediacombeyondadvertising #interns #yay
 • Der lægges sidste hånd på panik-praktik-ansøgningen! Jeg ber' til Gud om, at det snart er overstået! #panikpraktik #snartoverstået #video #dmjx #ananasiegenjuice