Bliv klog på flygtningesituationen

Kom indenfor i Center Sandholm og bliv klogere på flygtningesituationen. Internationale eksperter giver dig indsigt i regler og overblik over de nyeste tal og tendenser, så du kan bedrive kvalificeret og kritisk journalistik.

Dansk politik og debat er præget af holdninger og hurtige udspil på flygtningeområdet. Men hvad er fakta?

Med dette kursus får du den grundlæggende viden, du skal bruge for at stille skarpe spørgsmål og rapportere kritisk med perspektiv.

Vælg dette kursus og bliv bedre til at skelne mellem varm luft og substans i debatterne og de politiske udspil på flygtningeområdet.

På kurset:

 • Bliver du klædt på til at stille skarpe spørgsmål til de politikere og meningsdannere, som profilerer sig i flygtningedebatten.
   
 • Lærer du at skelne mellem spin og fakta  i politiske udmeldinger.
   
 • Får du grundlaget for, at kunne finde dine egne historier og vinkler ud fra tal, tendenser og danske og internationale initiativer.
   
 • Får du overblik over tal og fakta og samtidig indsigt i love og regler i Danmark og internationalt på udlændingeområdet.

Hvem bør deltage i kurset?
Kurset henvender sig til journalister, som arbejder med flygtningesituationen - fx på politiske indlands- og udlandsredaktioner eller i forbindelse med kommunikationsarbejde for fx organisationer og kommuner.

Sådan foregår undervisningen
Kurset veksler mellem oplæg og diskussion, med udgangspunkt i nogle af de stærkeste eksperter på området.

Vi besøger også Danmarks største asylcenter, Center Sandholm, som huser nyankomne asylansøgere.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

På kurset møder du

Lisbeth Pilegaard

Ekspert i flygtninge og humanitært arbejde, senest som rådgiver for FNs High Level Panel om Humanitarian Financing. Tidligere udstationeret på Balkan og i Afghanisatan for fx Norsk Flyktinghjelp.
Profil

Jesper Lindholm

Ph.d, adjunkt ved juridisk institut på Aalborg Universitet med Menneskerettigheds- og Flygtningekonventionerne og dansk og europæisk udlændingepolitik som forskningsområder.
Profil

Morten Kjærum

Direktør for det svenske Raoul Wallenberg Institute of Human Rights and Humanitarian Law. Tidligere formand for EU's Agency for Fundamental Rights og direktør for Institut for Menneskerettigheder.
Profil

Mai Rasmussen

Journalist og konsulent. Arbejder freelance med globale, humanitære problemstillinger for danske og internationale medier og organisationer. Tidligere udstationeret i bl.a. Uganda og Sydsudan.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • To dages hårdt arbejde og en helt bunke artikler i sagen om en bortvist topchef i Aarhus Kommune #jpaarhus #jp #newspaper #news #avis #papiravis #journalistik #prakkerliv #journolife #journalist #journalism #work #fun #aarhus #dmjx #jyllandsposten #medier #aarhuskommune
 • Presset stemning i boksen. Magnus har fået en Mammut T-shirt. Det har jeg ikke. I protest har jeg taget min Monte Carlo T-shirt på under aftenens udsendelse 👊🏼
Hvis I vil have fingrene i en limited edition Mammut T-shirt, så husk at lyt med hver onsdag mellem 18-19 👌🏼🎈
Podcasten er på Mixcloud - den er go'!
#mammut #genlüd #radio #dmjx #montecarlo #drp3 #dr3 #journalist #mitaarhus #aarhus
 • // FRIENDS' GO-TO // Der er en stærk tendens til at opdele højskolen i Emdrup i "de kreative" og "de andre" (som MPL er en del af), men helt tabt bag en vogn er vi altså ikke. 
Rent faktisk har vi brugt rigtigt meget tid på konceptudvikling, og én af gangene skulle vi skabe en hjemmeside, vi (og andre) syntes, der manglede i the World Wide Web. Jeg mente, der manglede et site, der lader dig finde inspiration til spisesteder i dit netværk, og derfor lavede jeg Friends' Go-To. Her kan du gå ind på et stort interaktivt kort og se, hvor dine venner anbefaler dig at spise henne. Du bestemmer helt selv, hvilke venner du kunne tænke dig at få anbefalinger fra, og du kan også vælge at følge forskellige bloggere og personligheder. Derudover skulle der være et samarbejde med Sweetdeal, så man kan se om stedet, der er anbefalet, har et tilbud på sig i øjeblikket. Derudover får de så også annoncepladser.

På billederne ser du prototyperne, jeg endte med at designe. Jeg ved godt, det er tydeligt at se, at jeg ikke er InDesign-uddannet, men stadig... det er jo bare en prototype #navnetkunnemanmåskeogsåhavearbejdetmed #menstadig #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
 • 2 ugers opgaveskrivning endelig færdig 🙏🏼🙏🏼 er rigtig tilfreds med resultatet 😍
#dmjx #forprøve #kvote2 #twoweeks #hardwork #brainstorm #mindmap #drawings #photoediting #lovingtheresult #finallydone #crossingfingers 🤞🏻
 • Man smiler lidt, når en af de ældste former for kommunikation ankommer mens man er i praktik. Et håndskrevet brev simpelthen! #kommunikationshistorie #dmjx #prakkerliv #kommunikation
 • //BANGS// I formiddags har jeg været til frisør og fået klippet og farvet lokkerne til søndagens barnedåb, hvor jeg skal være gudmor 🙊

De fleksible tider er en del af det at være MPL'er på 4. semester - især hvis man som mig har valgt at tage valgfag på CBS. Vi er den første årgang MPL'ere, der ikke får mulighed for at vælge valgfag på skolen, og derfor har nogle af os søgt mod CBS, hvor vi selv kunne få lov til at forme semesteret. Jeg studerer bl.a. management in cultural projects, processes and organisations og cultural entrepreneurship, så helt frit for kultur og kreativitet er det ikke - heldigvis!#bareroligjegharikkefarvetdetgrønt #jegharbareværetlidtfriskifiltervalget #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
 • Are you free this saturday? Then join when we are going to Kalø and Ebeltoft- Two cozy places near Aarhus! It's 300 kroner, and you can find the event on Facebook: "Trip to Kalø and Ebeltoft" 👊🚌 .
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #eaaadk #frivilligtarbejde
 • An old drawing brought back to life with animations and colors. What do you think of the new version? 
#cellanimation #framebyframe #motiongraphic #animation #motiondesign #drawing #handgun #paintandstick #adobe #aftereffects #2d #mgcollective @motiongraphics_collective #dmjx #interactivedesign #rasmotion