Bliv klog på flygtningesituationen

Kom indenfor i Center Sandholm og bliv klogere på flygtningesituationen. Internationale eksperter giver dig indsigt i regler og overblik over de nyeste tal og tendenser, så du kan bedrive kvalificeret og kritisk journalistik.

Dansk politik og debat er præget af holdninger og hurtige udspil på flygtningeområdet. Men hvad er fakta?

Med dette kursus får du den grundlæggende viden, du skal bruge for at stille skarpe spørgsmål og rapportere kritisk med perspektiv.

Vælg dette kursus og bliv bedre til at skelne mellem varm luft og substans i debatterne og de politiske udspil på flygtningeområdet.

På kurset:

 • Bliver du klædt på til at stille skarpe spørgsmål til de politikere og meningsdannere, som profilerer sig i flygtningedebatten.
   
 • Lærer du at skelne mellem spin og fakta  i politiske udmeldinger.
   
 • Får du grundlaget for, at kunne finde dine egne historier og vinkler ud fra tal, tendenser og danske og internationale initiativer.
   
 • Får du overblik over tal og fakta og samtidig indsigt i love og regler i Danmark og internationalt på udlændingeområdet.

Hvem bør deltage i kurset?
Kurset henvender sig til journalister, som arbejder med flygtningesituationen - fx på politiske indlands- og udlandsredaktioner eller i forbindelse med kommunikationsarbejde for fx organisationer og kommuner.

Sådan foregår undervisningen
Kurset veksler mellem oplæg og diskussion, med udgangspunkt i nogle af de stærkeste eksperter på området.

Vi besøger også Danmarks største asylcenter, Center Sandholm, som huser nyankomne asylansøgere.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

På kurset møder du

Lisbeth Pilegaard

Ekspert i flygtninge og humanitært arbejde, senest som rådgiver for FNs High Level Panel om Humanitarian Financing. Tidligere udstationeret på Balkan og i Afghanisatan for fx Norsk Flyktinghjelp.
Profil

Jesper Lindholm

Ph.d, adjunkt ved juridisk institut på Aalborg Universitet med Menneskerettigheds- og Flygtningekonventionerne og dansk og europæisk udlændingepolitik som forskningsområder.
Profil

Mai Rasmussen

Journalist og konsulent. Arbejder freelance med globale, humanitære problemstillinger for danske og internationale medier og organisationer. Tidligere udstationeret i bl.a. Uganda og Sydsudan.
Profil

Søren Jessen-Petersen

Ph.d., ekstern lektor ved Johns Hopkins School of Advanced International Studies. Tidligere særlig repræsentant for FN på Balkan og blandt andet vicehøjkommissær for FNs flygtningeagentur, UNHCR.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • FRA i dag af kan jeg officielt kalde mig københavner!! 😱#somom #forevigtjyde #skalbareboher #lejlighedihus #sammenmedhamher #ikketræls #nøgler #dmjx #indflytning #vinogpizzafest #startenpåenæra #farvelskønneÅrhusogdejligevenner
 • Circular 17 poster
 • Vi har også en uniform til dig 🎓
#universitetshuen #aalborguniversitet #aalborguniversity
#københavnsuniversitet #copenhagenuniversity
#aarhusuniversitet #aarhusuniversity #syddanskuniversitet
#sdudk #sdustudieliv #roskildeuniversitet #roskildeuniversity
#rucliv #dtudk #kualiv #dmjx #ucsj #ucsjnæstved #ucsjroskilde
#ucsjvordingborg #sygeplejerskeuddannelsen #phmetropol
#ucndk #ucnaalborg #uccliv #mitau #aarhusuni #cphuni
#viadk
 • DMJX Photographic Communications group exhibition is extended to 2. July. 🌞 #photography #dmjx #photographic #communications #art #Copenhagen #lotsoflove
 • I går dimitterede jeg og fik beviset for min bachelor i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Og til efteråret starter jeg på kandidaten på CBS 👩🏼‍🎓💥 #dmjx #seeyouontheotherside #hergårdetfandmestrålende #kommunikandethele
 • Nu Cannes vi altså ikke mere! En uge er gået, og vi har fået tørlagt Cannes for rosé og suget til os af alt, hvad vi har mødt at vanvittigt inspirerende kreativt arbejde, og nogen af verdens sejeste mennesker! 
Nu står den på sommerferie, så en god sommer skal lyde herfra. @baltzeraltzer is over and out! #dmjxminuge #dmjx #hvadlaveroliver
 • Den dag @jennifer_tonndorff mødte @mildenhall, CMO fra Airbnb. @baltzeraltzer #dmjx #dmjxminuge #canneslion2017 #airbnb
 • Entangled in the heat. #DMJX