Blitz for fotograferende journalister

Dette korte kursus giver dig kontrol over blitz’en, så du med enkle midler kan tage meget bedre billeder.

Få styr på blitzen, og tag bedre billeder
Når du står i idrætshallen, på kontoret, i butikken eller midt på åben gade er det ind i mellem svært at lave gode billeder. Der kan være for lidt lys, for meget, det kan være for hårdt eller komme fra det forkerte sted.

Med blitzen oven på kameraet kan du med de rette tricks ændre lys og stemning, være mere uafhængig af tid og sted og ikke mindst få meget bedre billeder. Hvis du så også kan tage blitzen væk fra kameraet ind i mellem, er der næsten ubegrænsede muligheder for kreativiteten.

Her får du alle fif´ene og mulighed for at prøve dem af i praksis.

Gennem masser af øvelser får du brugt blitzen til at forme, fremhæve, styre og skjule elementer i billedet - så betragteren fremover ser det, som du vil have dem til at se.

På kurset lærer du at bruge blitz til, at:

 • tage flotte portrætter
 • lave mere dramatiske portrætter
 • “rydde op” i billederne

 • forstærke den eksisterende stemning og lys
 • adskille dine billeder fra amatørernes

Hvem bør deltage i kurset?
Kurset henvender sig primært til fotograferende journalister, der vil kunne lave bedre og mere fortællende billeder - også under svære lysforhold.

Hvordan foregår undervisningen?
På kurset vil vi arbejde i små hold med øvelser i forskellige realistiske fotografiske problemstillinger og på kun én dag give dig en vifte af muligheder for at bruge din flash til at lave billederne bedre.

Du arbejder med eget kamera og blitz, og vi vil meget gerne vide på forhånd hvilket udstyr du har med, så du kan få den mest personlige vejledning.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

På kurset møder du

Jesper Voldgaard

Freelancefotograf og underviser på fotojournalistuddannelsen ved Danmarks Medie og Journalisthøjskole.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Mød Carlo og Helena. Det italienske/svenske ægtepar er gået fra Toscana sammen med deres æsler. Og i går ramte de udkanten af Aarhus på deres vej til Sverige. 
De har kun brugt 500 euro, siden de forlod Italiens grænser. De banker nemlig på dørene på tilfældige gårde, når det er tid til sove for natten. Og sover helst samme sted som æslerne. Jeg fulgte dem en eftermiddag og aften i deres jagt efter ly for natten.
De bød endda på aftensmad. 
#dmjx #journalistik #denmark #reportage #journalist #aarhus
 • Portrait of Bue, My classmate and photo-buddy this week 📷
 • Skinhead inspired photo series 5/5 #skinhead #mirror #blackandwhite #tattoo #bald #copenhagen #dmjx
 • Portraits from my class this week
 • InDesign uge på skolen ✌🏻️ #dmjx #gd #grafiskdesign #indesign #danmarksmedieogjournalisthøjskole
 • Portrait of Silas @silasstaal #portrait #photography #blackandwhite #dmjx
 • Spread from magazine layout #layout #indesign #typography #graphic #design #dmjx
 • De nye TVM'ere er ved at lægge sidste hånd på deres "håndværks-film", som er afslutning på deres første forløb. Jeg har assisteret den kære TVM- og FK-lære, Svenne Friis, som her udleverer kamera til den lykkelige @marieallerslev Foto: @christinahanson #DMJX #DMJXminuge @bygballer