Bag magten

Kom med et skridt om bag ved magten og se, hvem der egentlig trækker i trådene i den politiske verden og den offentlige debat

Hvem skubber til politikerne og medierne?
Danmark er et åbent og gennemsigtigt land. Alligevel er der hundredvis af lobbyister, tænketanke, organisationer og myndigheder, der hver eneste dag arbejder med at skubbe magthavere – og medier – i en eller anden retning.

Det er professionelle påvirkningsinstitutioner, der i nogen grad agerer uden for offentlighedens og journalisternes tætte opmærksomhed.

Men hvad laver de egentlig? Hvordan arbejder de? Og hvem hyrer dem? 

Hvis du som journalist ofte er i kontakt med politikere, myndigheder, organisationer eller andre institutioner med magt over borgerne, så kræver det indsigt i denne verden bag ved magten.

Lær at navigere i magtlandskabet
På dette kursus lærer du at forstå magtlandskabet - og du lærer, hvordan du som journalist kan holde øje med aktørerne. 

Kurset giver dig mulighed for at komme bag om magten, og se, hvem der trækker i trådene i den offentlige debat og den politiske verden. 

Du bliver klogere på magtspillet og lærer, hvordan du som journalist kan styrke dit journalistiske holde øje med aktørerne.

Undervisningen foregår primært i marken
Med Orla Borg og Troels Mylenberg som guider og sparringspartnere besøger vi tænketanke, organisationer og partier på Christiansborg og taler med centrale personer, der støber magt-kugler i deres daglige arbejde.

Desuden dykker vi ned i cases og løser opgaver i fællesskab.

Hvem bør deltage i kurset? 
Journalister og kommunikatører, som vil blive bedre til at forstå politikere, myndigheder, organisationer eller andre institutioner med magt over borgerne.

Prisen omfatter
Undervisning, undervisningsmaterialer og forplejning på undervisningsdagene.

På kurset møder du

Troels Mylenberg

Chefredaktør på Fyens Amts Avis. Tidligere journalist, politisk redaktør, højskoleforstander og leder af journalistuddannelsen på SDU. Forfatter til flere bøger om medier og politik.
Profil

Orla Borg

Journalist, tidligere reportagechef og medlem af Jyllands-Postens gravegruppe. Underviser i flere kurser på DMJX.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Paneldebat. Rektor kigger ned i bordet og Lisbeth Knudsen sender mig et skeptisk blik. Det er ikke det fedeste emne at debattere om. En forkortelse af praktikperioden er utvivlsomt en forringelse af vores uddannelse. Tak til alle jer, der kom, og til dem, som fulgte med på FB live. Nu må næste skridt være et høringssvar til ministeriet. Vi giver ikke op så let😊 i #KaJ #dsr #journalist #nejtilforkortepraktikken #tøvenkendebestyrelse #overenskomstforhandlinger #snart #journaliststuderende #dmjx 📸 foto: Alex Ladime
  • Great session today with 3 danish typedesigner Ole Søndergaard, Henrik Brikvig and Morten Rostgaard Olsen from Fontpartners, talking about there latest realese of Copenhagens new font "FB København". Is interesting to see how they came up with the idea and the story. #fontdesign #type #fontpartners #typography #typeface #typespire #typenerd #typefoundry #dmjx #process #lecture #typematters #typeface #letter #talking #drawingletters #copenhagen #københavn #danmark #typographie #typeoftheday #font #typedesigner #meeting #greatday #legends
  • I aften står den på Hint med nogle fra klassen. Eller det vil sige, jeg står på en skammel og tager billeder af de andre, der spiller hint 🎲 #DMJX #DMJXminuge  @mrevereth
  • Tribute to motion designer Robert Abel. #motiondesign #dmjx #id1619
  • This is what it looks like when you rearrange Stars in space👆⭐️ #tbt #stopmotion #stars #space #animation #sand #lighttable #dmjx
  • Hvem har ansvaret!? #rygersvin #dmjx #sigsif #yesjesper #rydopefterdig #rygningdræber
  • Sådan samler du et påskeæg #nevertoolate #tbt #eastern #dmjx #slikpåden #chokolade #fuckit
  • Farvel til Texas, farvel til New Orleans, farvel til Kentucky og de gamle never greens never greens. Farvel til #dmjx. Frederik har i dag fået et håndtryk og at vide, at han kan kalde sig journalist uden at lyve af en underviser i #bunkeren - men det har han nu kunnet længe. #stadigbareslemdreng #mitlivminem8s #denimaddicted #lillebror #smagerdetdrenge #modelpæn #diskotekslysten #strygerstilen #frokosttid #gainsequalchange #bigswolbrah