Bag magten

Kom med et skridt om bag ved magten og se, hvem der egentlig trækker i trådene i den politiske verden og den offentlige debat

Hvem skubber til politikerne og medierne?
Danmark er et åbent og gennemsigtigt land. Alligevel er der hundredvis af lobbyister, tænketanke, organisationer og myndigheder, der hver eneste dag arbejder med at skubbe magthavere – og medier – i en eller anden retning.

Det er professionelle påvirkningsinstitutioner, der i nogen grad agerer uden for offentlighedens og journalisternes tætte opmærksomhed.

Men hvad laver de egentlig? Hvordan arbejder de? Og hvem hyrer dem? 

Hvis du som journalist ofte er i kontakt med politikere, myndigheder, organisationer eller andre institutioner med magt over borgerne, så kræver det indsigt i denne verden bag ved magten.

Lær at navigere i magtlandskabet
På dette kursus lærer du at forstå magtlandskabet - og du lærer, hvordan du som journalist kan holde øje med aktørerne. 

Kurset giver dig mulighed for at komme bag om magten, og se, hvem der trækker i trådene i den offentlige debat og den politiske verden. 

Du bliver klogere på magtspillet og lærer, hvordan du som journalist kan styrke dit journalistiske holde øje med aktørerne.

Undervisningen foregår primært i marken
Med Orla Borg og Troels Mylenberg som guider og sparringspartnere besøger vi tænketanke, organisationer og partier på Christiansborg og taler med centrale personer, der støber magt-kugler i deres daglige arbejde.

Desuden dykker vi ned i cases og løser opgaver i fællesskab.

Hvem bør deltage i kurset? 
Journalister og kommunikatører, som vil blive bedre til at forstå politikere, myndigheder, organisationer eller andre institutioner med magt over borgerne.

Prisen omfatter
Undervisning, undervisningsmaterialer og forplejning på undervisningsdagene.

På kurset møder du

Troels Mylenberg

Chefredaktør på Fyens Amts Avis. Tidligere journalist, politisk redaktør, højskoleforstander og leder af journalistuddannelsen på SDU. Forfatter til flere bøger om medier og politik.
Profil

Orla Borg

Journalist, tidligere reportagechef og medlem af Jyllands-Postens gravegruppe. Underviser i flere kurser på DMJX.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • "Three women having a break between games."
#dmjxphoto #dmjx 
Thanks for watching! 🏁 Follow my work at @emmalinehs
  • Kommunikationsuddannelsen på #DMJX åbner en masse forskellige døre til fremtiden. #mindthegap #prakkerliv #london
  • Første dag med bachelorprojektet er gået, og jeg er spændt på at se, hvordan fremtiden ser ud, når den sidste eksamen er afleveret og studielivet er slut 😄 #school #working #work #workspace #lastexam #exam #almost #done #dmjx #journalist #excited #apple #macbookpro #plants #vsco #vscocam #instadaily #instagood #instamoments #photooftheday #picoftheday
  • Er du gået død i kartoflerne? Så har vi heldigvis et par opskrifter, der forhåbentligt kan inspirere dig til at spise mere af den billige knold! 🥔👌 link i bio! .
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #eaaadk #frivilligtarbejde
  • "Each player has their own personal arrangement, which makes them feel lucky. But for most of them, 'Banko' isn't about winning money - it's a feeling of community and a rush of adrenaline" #dmjx #dmjxphoto @emmalinehs
  • Er lidt i tvivl, om jeg må sige "godmorgen", nu hvor klokken er halv tolv, og det kun er morgen for mig, fordi jeg har sovet længe i dag. "Godformiddag" er nok mere passende. I hvert fald hej og velkommen til denne uges takeover, hvor det er det mig, Cecilie Børch, I skal høre fortælle om livet som en MPL'er på 4. semester - for helt ærligt, der er jo ingen af jer, der ved, hvad vi laver. Vi skal også røre ved en smule studenter"politik", for som just afgået formand for De Studerendes Råd Øst gennem 1,5 år OG som nyt bestyrelsesmedlem i DMJX's bestyrelse kommer vi vist ikke uden om det. Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang! #jegvarforudseendeogtogetbilledeigårhvorforåretstadigvisteansigt #modsatidag #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
  • Emmasvej. #home #photo1 #photostories #dmjx #family #denmark🇩🇰
  • M O N D A Y