Bag Christiansborgs tykke mure

Få et unikt overblik over dansk politik - fra de aktuelle politiske og økonomiske udfordringer til direkte dialog med toppolitikere, ministre og rådgivere

Sæsonens vigtigste emner
Den politiske dagsorden skifter fra sæson til sæson. På 5 dage kommer du rundt i det aktuelle politiske landskab og får indsigt i de udfordringer, som præger folketingssamlingen i 2017.

Det kræver, at du som journalist konstant skal holde dig opdateret på de emner, der påvirker den politiske debat. Samtidig bør du være godt klædt på med baggrundsinformation, så du kan stille kritiske spørgsmål til politikerne og komme bag  de indøvede budskaber.

Det komplette overblik
Kurset er tilrettelagt, så vi kommer hele kompasset rundt fra – fra regering til opposition – hvilket giver dig et unikt overblik over dansk politik.

Klædt på med baggrundsinformation
For at være godt klædt på til møderne med politikerne indledes kurset med et besøg hos vismandsinstitutionen. Her får du  en pædagogisk indføring i udfordringerne for dansk økonomi og du får overblik over de seneste års reformer og deres betydning.

I dialog på Slotsholmen

Derfra rykker vi til Folketinget og ministerierne på Slotsholmen, hvor du kommer i dialog med ministre, partiledere og rådgivere, som alle giver deres analyse af de væsentlige punkter på den politiske agenda.

Centrale ministre, partiledere og politikere fra alle partier møder op og giver deres bud på de vigtigste punkter på den politiske dagsorden – og der bliver hver gang tid til spørgsmål og debat.

På kurset får du:

 • En unik mulighed for at indgå i dialog med ministre og partiledere
 • En øget viden om de enkelte partiers mærkesager og strategier for folketingsåret
 • Et øget kendskab til  folketingets væsentligste sager og temaer som de ser ud lige nu
 • En introduktion til de væsentligste udfordringer for dansk økonomi

Undervejs trækker Thomas Larsen historiske og aktuelle linjer op for dansk politik.

Kurset henvender sig til Journalister med pressekort

Undervisningsform
Størstedelen af kurset er bygget op omkring seminarer af en times varighed, hvor centrale politiske beslutningstagere - off record - giver deltagerne en unik viden om såvel konkrete politiske sager som om deres politiske strategier.

Der er ikke opgaver undervejs, men det forventes, at du som deltager er bredt orienteret om dansk politik, når du møder op på kurset.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

Tidligere kursister om kurset:

“Politikere og journalister går også ofte fejl af hinanden. Kurset er en god lejlighed til at få indsigt i, hvordan hinanden arbejder og tænker.”

- Tine Marie Borresø, journalist, DR – blandt andet på ”Detektor” og ”Hængt ud på forsiden”.

“Man får både viden om noget af det, der er aktuelt lige her og nu og en indsigt i hele processen omkring, hvordan politik bliver til.”

- Michael Mogensen, journalist, JydskeVestkysten, Haderslev.

På kurset møder du

Thomas Larsen

Analytiker på Berlingske. Har arbejdet for bl.a. Det Fri Aktuelt, Jyllands-Posten, Børsens Nyhedsmagasin og Berlingske Nyhedsmagasin. Har skrevet bøger om bl.a. Poul Schlüter, Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann-Jensen, Mogens Lykketoft, Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen samt portrætbøger om Haldor Topsøe og Mærsk Mc-Kinney Møller.

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Paneldebat. Rektor kigger ned i bordet og Lisbeth Knudsen sender mig et skeptisk blik. Det er ikke det fedeste emne at debattere om. En forkortelse af praktikperioden er utvivlsomt en forringelse af vores uddannelse. Tak til alle jer, der kom, og til dem, som fulgte med på FB live. Nu må næste skridt være et høringssvar til ministeriet. Vi giver ikke op så let😊 i #KaJ #dsr #journalist #nejtilforkortepraktikken #tøvenkendebestyrelse #overenskomstforhandlinger #snart #journaliststuderende #dmjx 📸 foto: Alex Ladime
 • Great session today with 3 danish typedesigner Ole Søndergaard, Henrik Brikvig and Morten Rostgaard Olsen from Fontpartners, talking about there latest realese of Copenhagens new font "FB København". Is interesting to see how they came up with the idea and the story. #fontdesign #type #fontpartners #typography #typeface #typespire #typenerd #typefoundry #dmjx #process #lecture #typematters #typeface #letter #talking #drawingletters #copenhagen #københavn #danmark #typographie #typeoftheday #font #typedesigner #meeting #greatday #legends
 • I aften står den på Hint med nogle fra klassen. Eller det vil sige, jeg står på en skammel og tager billeder af de andre, der spiller hint 🎲 #DMJX #DMJXminuge @mrevereth
 • Tribute to motion designer Robert Abel. #motiondesign #dmjx #id1619
 • This is what it looks like when you rearrange Stars in space👆⭐️ #tbt #stopmotion #stars #space #animation #sand #lighttable #dmjx
 • Hvem har ansvaret!? #rygersvin #dmjx #sigsif #yesjesper #rydopefterdig #rygningdræber
 • Sådan samler du et påskeæg #nevertoolate #tbt #eastern #dmjx #slikpåden #chokolade #fuckit
 • Farvel til Texas, farvel til New Orleans, farvel til Kentucky og de gamle never greens never greens. Farvel til #dmjx. Frederik har i dag fået et håndtryk og at vide, at han kan kalde sig journalist uden at lyve af en underviser i #bunkeren - men det har han nu kunnet længe. #stadigbareslemdreng #mitlivminem8s #denimaddicted #lillebror #smagerdetdrenge #modelpæn #diskotekslysten #strygerstilen #frokosttid #gainsequalchange #bigswolbrah