Bag Christiansborgs tykke mure

På dette kursus får du indsigt i de vigtigste sager på den politiske dagsorden og møder toppolitikere på Borgen. Kurset er en institution blandt danske journalister, som får et unikt overblik over de aktuelle politiske og økonomiske udfordringer.

Sæsonens vigtigste emner
Den politiske dagsorden skifter fra sæson til sæson.

Det kræver, at du som journalist konstant holder dig opdateret på de emner, der præger den politiske debat. Samtidig bør du være godt klædt på med baggrundsinformation, så du kan stille kritiske spørgsmål til politikerne og komme bag om de indøvede budskaber.

Dette kursus er en institution blandt danske journalister. Her får du på 5 dage et unikt overblik over aktuelle politiske og økonomiske udfordringer, som vil præge folketingssamlingen i 2016-2017.

Det komplette overblik
Kurset er tilrettelagt, så vi kommer hele kompasset rundt – fra regering til opposition – hvilket giver deltagerne et unikt overblik over dansk politik. Centrale ministre, partiledere og politikere fra alle partier møder op og giver deres bud på de vigtigste punkter på den politiske dagsorden – og der bliver hver gang tid til spørgsmål og debat. 

Klædt på med baggrundsinformation
For at være godt klædt på til møderne med politikerne indledes kurset med et besøg hos vismandsinstitutionen. Her får du som kursist en pædagogisk indføring i udfordringerne for dansk økonomi og du får overblik over de seneste års reformer og deres betydning.

I dialog på Slotsholmen
Derfra rykker vi til Folketinget og ministerierne på Slotsholmen, hvor du kommer i dialog med ministre, partiledere og rådgivere, som alle giver deres analyse af de væsentlige punkter på den politiske agenda.

På kurset får du:

 • En introduktion til de væsentligste udfordringer for dansk økonomi
   
 • Et øget kendskab til en ny folketingssæsons væsentligste sager og temaer
   
 • En unik mulighed for at indgå i dialog med ministre og partiledere samt få øget viden om de enkelte partiers mærkesager og strategier for folketingsåret

Undervejs trækker Thomas Larsen historiske og aktuelle linjer op for dansk politik.

Undervisningsform
Størstedelen af kurset er bygget op omkring seminarer af en times varighed, hvor centrale politiske beslutningstagere - off record - giver deltagerne en unik viden om såvel konkrete politiske sager som om deres politiske strategier.

Der er ikke opgaver undervejs, men det forventes, at du som deltager har holdt dig bredt orienteret om dansk politik, når du møder op på kurset.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

Tidligere kursister om kurset:

“Politikere og journalister går også ofte fejl af hinanden. Kurset er en god lejlighed til at få indsigt i, hvordan hinanden arbejder og tænker.”

- Tine Marie Borresø, journalist, DR – blandt andet på ”Detektor” og ”Hængt ud på forsiden”.

“Man får både viden om noget af det, der er aktuelt lige her og nu og en indsigt i hele processen omkring, hvordan politik bliver til.”

- Michael Mogensen, journalist, JydskeVestkysten, Haderslev.

På kurset møder du

Thomas Larsen

Analytiker på Berlingske. Har arbejdet for bl.a. Det Fri Aktuelt, Jyllands-Posten, Børsens Nyhedsmagasin og Berlingske Nyhedsmagasin. Har skrevet bøger om bl.a. Poul Schlüter, Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann-Jensen, Mogens Lykketoft, Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen samt portrætbøger om Haldor Topsøe og Mærsk Mc-Kinney Møller.

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Fejrede min fødselsdag forleden med nogle dejlige mennesker. Der prikkede mig i øjet.
#fødselsdag #loveyouguys #dmjx #journalisthøjskolen #københavn
 • Trying different things on spare time. #blackandwhite #logo #logodesign #blackandwhite#animal #dmjx #illustration #chiken #graphicdesign #simplelogodesign
 • Nu hvor børnene er lagt i seng, tør jeg godt give jer en teaser for mit eksamensprojekt 'Amsterdam Theme Park' om turismens udfordringer i Amsterdam. Det her billede skal jeg bl.a. forsvare i morgen i min BA. Slikkepinden var ikke det mest vulgære, jeg kunne vise dernede fra, men jeg vil næppe smides ud af Instagram her på førstedagen 😅😅@simonskippz #DMJXminuge #dmjx #dmjxphoto
 • That's it 👌🏻👨🏻‍🎓
#journalist #obligatorisk #dmjx #farvelbunkerlivhejvoksenliv
 • ❤️ Min lille Mallemus er nu journalist, med et STORT FEDT 12 tal👍Såå sejt og velfortjent🇩🇰🌹kæmpe TILLYKKE🇩🇰 @amalietborup #journalist #dmjx #bachelor #stordag #detskalfejres
 • A still from a musicvideo that I filmed, styled and directed with my classmate @ditteweber - A special shout out to Nevermind for allowing us to film inside their club. #musicvideo #dmjx #satin #drink #club #nails
 • Man bliver nu aldrig for gammel til at blive hentet. 😍🎉 @simonskippz #DMJXminuge #dmjx #dmjxphoto #taknemmelig
 • I dag kan jeg tilføje en ny titel til mit CV. Jeg er nemlig uddannet kommunikatør!!! 🙌 #dmjx #kommunikation #farveltilbunkeren #hejtildagpenge