Bag Christiansborgs tykke mure

Få et unikt overblik over dansk politik - fra de aktuelle politiske og økonomiske udfordringer til direkte dialog med toppolitikere, ministre og rådgivere

Sæsonens vigtigste emner
Den politiske dagsorden skifter fra sæson til sæson. På 5 dage kommer du rundt i det aktuelle politiske landskab og får indsigt i de udfordringer, som præger folketingssamlingen i 2017.

Det kræver, at du som journalist konstant skal holde dig opdateret på de emner, der påvirker den politiske debat. Samtidig bør du være godt klædt på med baggrundsinformation, så du kan stille kritiske spørgsmål til politikerne og komme bag  de indøvede budskaber.

Det komplette overblik
Kurset er tilrettelagt, så vi kommer hele kompasset rundt fra – fra regering til opposition – hvilket giver dig et unikt overblik over dansk politik.

Klædt på med baggrundsinformation
For at være godt klædt på til møderne med politikerne indledes kurset med et besøg hos vismandsinstitutionen. Her får du  en pædagogisk indføring i udfordringerne for dansk økonomi og du får overblik over de seneste års reformer og deres betydning.

I dialog på Slotsholmen

Derfra rykker vi til Folketinget og ministerierne på Slotsholmen, hvor du kommer i dialog med ministre, partiledere og rådgivere, som alle giver deres analyse af de væsentlige punkter på den politiske agenda.

Centrale ministre, partiledere og politikere fra alle partier møder op og giver deres bud på de vigtigste punkter på den politiske dagsorden – og der bliver hver gang tid til spørgsmål og debat.

På kurset får du:

 • En unik mulighed for at indgå i dialog med ministre og partiledere
 • En øget viden om de enkelte partiers mærkesager og strategier for folketingsåret
 • Et øget kendskab til  folketingets væsentligste sager og temaer som de ser ud lige nu
 • En introduktion til de væsentligste udfordringer for dansk økonomi

Undervejs trækker Thomas Larsen historiske og aktuelle linjer op for dansk politik.

Kurset henvender sig til Journalister med pressekort

Undervisningsform
Størstedelen af kurset er bygget op omkring seminarer af en times varighed, hvor centrale politiske beslutningstagere - off record - giver deltagerne en unik viden om såvel konkrete politiske sager som om deres politiske strategier.

Der er ikke opgaver undervejs, men det forventes, at du som deltager er bredt orienteret om dansk politik, når du møder op på kurset.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

Tidligere kursister om kurset:

“Politikere og journalister går også ofte fejl af hinanden. Kurset er en god lejlighed til at få indsigt i, hvordan hinanden arbejder og tænker.”

- Tine Marie Borresø, journalist, DR – blandt andet på ”Detektor” og ”Hængt ud på forsiden”.

“Man får både viden om noget af det, der er aktuelt lige her og nu og en indsigt i hele processen omkring, hvordan politik bliver til.”

- Michael Mogensen, journalist, JydskeVestkysten, Haderslev.

På kurset møder du

Thomas Larsen

Analytiker på Berlingske. Har arbejdet for bl.a. Det Fri Aktuelt, Jyllands-Posten, Børsens Nyhedsmagasin og Berlingske Nyhedsmagasin. Har skrevet bøger om bl.a. Poul Schlüter, Niels Helveg Petersen, Uffe Ellemann-Jensen, Mogens Lykketoft, Anders Fogh Rasmussen og Lars Løkke Rasmussen samt portrætbøger om Haldor Topsøe og Mærsk Mc-Kinney Møller.

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • FRA i dag af kan jeg officielt kalde mig københavner!! 😱#somom #forevigtjyde #skalbareboher #lejlighedihus #sammenmedhamher #ikketræls #nøgler #dmjx #indflytning #vinogpizzafest #startenpåenæra #farvelskønneÅrhusogdejligevenner
 • Circular 17 poster
 • Vi har også en uniform til dig 🎓
#universitetshuen #aalborguniversitet #aalborguniversity
#københavnsuniversitet #copenhagenuniversity
#aarhusuniversitet #aarhusuniversity #syddanskuniversitet
#sdudk #sdustudieliv #roskildeuniversitet #roskildeuniversity
#rucliv #dtudk #kualiv #dmjx #ucsj #ucsjnæstved #ucsjroskilde
#ucsjvordingborg #sygeplejerskeuddannelsen #phmetropol
#ucndk #ucnaalborg #uccliv #mitau #aarhusuni #cphuni
#viadk
 • DMJX Photographic Communications group exhibition is extended to 2. July. 🌞 #photography #dmjx #photographic #communications #art #Copenhagen #lotsoflove
 • I går dimitterede jeg og fik beviset for min bachelor i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Og til efteråret starter jeg på kandidaten på CBS 👩🏼‍🎓💥 #dmjx #seeyouontheotherside #hergårdetfandmestrålende #kommunikandethele
 • Nu Cannes vi altså ikke mere! En uge er gået, og vi har fået tørlagt Cannes for rosé og suget til os af alt, hvad vi har mødt at vanvittigt inspirerende kreativt arbejde, og nogen af verdens sejeste mennesker! 
Nu står den på sommerferie, så en god sommer skal lyde herfra. @baltzeraltzer is over and out! #dmjxminuge #dmjx #hvadlaveroliver
 • Den dag @jennifer_tonndorff mødte @mildenhall, CMO fra Airbnb. @baltzeraltzer #dmjx #dmjxminuge #canneslion2017 #airbnb
 • Entangled in the heat. #DMJX