Mød en kursist og hendes arbejdsgiver

Fra den ene dag til anden steg Tove Skou Roer i graderne. Pludselig havde hun mere ansvar, men manglede at være klædt på til at være dén, der nu skulle træffe beslutningerne.

Tove Skou Roer
- Tove Skou Roer

Take it or leave it. Sådan lød beskeden til Tove Skou Roer, da forandringerne i hendes virksomhed bankede på døren.  Hun tog jobbet. Og fra den ene dag til den anden var hun ikke længere ansat som grafiker, men som produktionskoordinator, der skulle lede folk under sig.  

Der var en lang panikperiode, hvor vi bare prøvede at redde stumperne, for nu at sige det som det er. Vi gik fra at være mange mennesker, der lavede et blad sammen, til at være ikke så mange mennesker, der nu sad spredt for alle vinde, der skulle lave det samme. Så der var en lang periode med en masse brandslukning, og det var der jeg tænkte, hvis jeg skal varetage det her, så må jeg også have et eller andet, der hjælper mig.

Så midt i al panikken valgte Tove Skou Roer at sætte sig på skolebænken i Projektledelse i mediebranchen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Først var jeg faktisk lidt skeptisk. Vores underviser svarede ikke rigtig på de spørgsmål jeg havde, og da jeg sad i toget på vej hjem de første par gange, tænkte jeg over, hvad vores underviser egentlig havde sagt. Underviseren havde ikke sagt så meget. Men så gik det op for mig, at underviseren fik os selv til at sige det. Underviseren fik os til at komme med løsningerne og svarene på spørgsmålene, så det var os selv, der selv fik gravet os frem til det, vi spurgte om. Det var jeg helt vild med, det synes jeg var virkelig fedt. Underviseren var egentlig genial. Det er nemt at sidde med et svar, men det som man virkelig får noget ud af, det er selv at tænke sig frem til det.

Fra panik til orden
I de tre måneder Tove Skou Roer brugte sine weekender på DMJX, fik hun to vigtige redskaber til at kunne lede et projekt fra start til slut.

Det har været fantastisk at gå på kurset. Jeg fik øjnene op for, hvor vigtig god intern kommunikation er. Hvis ikke alle ved, hvad der foregår, så kan et projekt let løbe af sporet. Og i tråd med det, er det vigtigt at gennemtænke alt i et projekt. Jeg lærte, at man som projektleder skal gennemgå alle kanter og alle scenarier, udefrakommende og indefrakommende. Hvilke personer kan være en stopklods eller en drivkraft, og at man ikke bare sætter i gang med det samme og kører derudaf. Det ender kun i dårlige hovsa-løsninger, som er spild af tid og penge.

Vil mere
’Projektledelse’ er en del af akademiuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. På akademiuddannelsen kan man tage ét enkelt kursus eller hele uddannelsen, for at styrke sine kompetencer og fylde mere på CV’et. Tove Skou Roer er ikke færdig med at blive klogere.

Jeg vil gerne tage det kursus, det hedder forretningsforståelse. Jeg har planer om, at jeg gerne vil rykke op i hierarkiet på et tidspunkt. Og hvis jeg skal blive en god leder, så skal jeg bruge de kompetencer, man kan få på akademiuddannelsen.

Tove Skou Roer tog en hurtig beslutning, og den har vist sig at være den helt rigtige.

Det har jeg har lært på kurset, det bruger jeg. Jeg har blod på tanden. Hvis der kommer et projekt her, så vil jeg gerne være den, der er tovholder på det.

Toves arbejdsgiver siger:

Ulrich Ellegaard
- Ulrich Ellegaard Andersen, Produktionschef, Ugeskrift For Læger

Hun er blevet mere sikker på de beslutninger, hun tager. Hun har et større overblik. Hun kendte produktionen her, men fra en anden side. Nu skal hun sørge for, at tingene bliver færdig til tiden, det har ikke været hendes ansvar før, men det kan hun nu. Det har hun lært. Pengene er blevet givet godt ud, hun er simpelthen blevet bedre til at udføre det arbejde, efter hun har taget kurset.

Vi vil gerne satse på Tove, derfor vil vi gerne give hele akademiuddannelsen, så hun bliver uddannet og rustet til de udfordringer, der er. 

 

black
 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Vi starter en god aften med god mad. Hvis nogen skulle spørge, så er Arnth kokken. Masterchef #dmjx #denfjerdestatsmagt #masterchef #arnthleverer
  • London, baby 😏 De første tre-fire semestre var jeg med i bestyrelsen i @hejfrakaj. Udover at lære en masse om den branche jeg skal ud i, så lærte jeg også en masse cool mennesker at kende fra forskellige uddannelser gennem @mediestuderende. I den her weekend er jeg taget til London sammen med @ppstorgaard (journalist), hvor vi er mødtes med @laulefholm (TVM) til en pint. Søndag skal vi se Amerikansk Fodbold, når Arizona Cardinals og Los Angeles Rams spiller. 🏈😎 Fagforeninger og fagligt arbejde er cirka ligeså kedeligt, som det lyder - men sammenholdet er noget helt særligt ✌️😋 #dmjx #dmjxminuge @danielhjepsen
  • Officially done with the EU workshop today 🙏🏻 thankful we had this great journalist as a teacher! This is the sencond time our class gave the teacher a thank-you gift 🎁 🍫 #workshopwhichI'vesctuallyliked #easygoingteacher #dmjx #exhangestudents #internationals
  • Louise Alenius, komponist. Louise Alenius opsætter "Porøset #8" på det Kongelige Teater som kun bliver fremført for en person ad gangen. Hvad "Porøset #8" indeholder er dog en hemmelighed. #dmjx #dmjxphoto #børsenfoto #portrait #makeportraits #photojournalism #composer #art #detkglteater
  • Føler mig simpelthen så voksen med mine visitkort. Ved at være klar til det store praktikræs! ☘️💚🥝 #tvm#tvtilrettelægger#dmjx#internship#green#luck#or#random#tv#production#love
  • Louise🌹
.
.
#prakkerliv #dmjx #dmjxphoto #portrait #photooftheday #politiken #red
  • Min onsdag var en fornøjelse. Min favoritkvinde kom forbi med kage og brød. Hun var glad, for hendes yngste afkom er stadig i live og har mere sul på kroppen end længe #dmjx #denfjerdestatsmagt #morsdreng #briancon
  • We were caught in the rain, but it's ok, cause we got some cool photos ☔