Mød en kursist og hans arbejdsgiver

En dag skulle Frederik Liberti lave en statistik i InDesign. Det havde han aldrig gjort før, men han blev fanget og fandt ud af, at han ville være en del af den kreative kerne i virksomheden.

Frederik Liberti
Frederik Liberti, Logistikchef, FREECARD, - har taget kurset ’Layout’

I Frederik Libertis virksomhed lever de af at sælge kreativitet på postkort. I de ni år han har været i virksomheden Freecard, har han udelukkende stået for logistikken, indtil en dag han tilfældigvis fik en ekstra arbejdsopgave.

Jeg fik en opgave, hvor jeg skulle layoute nogle statistikker, vi sender til vores kunder. Der gik det sådan rimelig nemt for mig at komme ind i InDesign, så jeg blev enig med min chef om, at jeg også skulle prøve med postkortene.

Den ene opgave tog den anden, men Frederik Liberti kunne mærke, at han gerne ville være bedre. Han søgte på nettet, fandt kurset ’Layout’ på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, og så var han sendt af sted. Og efter den første weekend på det tre måneder lange kursus, begyndte han at tænke anderledes.

Jeg kunne mærke det med det samme, da jeg kom tilbage i firmaet. Jeg havde længe arbejdet med et postkort til en café inde i byen. Jeg kunne godt mærke, at det skulle være federe, men jeg kunne ikke helt knække koden. Men efter de to dage på kurset, så gik jeg til det på en helt anderledes måde. Det var ligesom nemmere at gøre det federe, fordi jeg havde lært, hvordan det egentlig skulle gøres. Jeg skulle holde det til få elementer, placere elementerne korrekt og gøre det endnu mere simpelt. Det endte med at blive nøgleordet for mig: Simplicitet.

Idéerne erstattede bogholderiet
På kurset ’Layout’ lærte Frederik Liberti de overordnede principper for, hvordan han optimalt kunne layoute postkort og flyers til virksomhedens kunder. Men vigtigst af alt, så fandt han ud af, hvordan kreativitet ikke foregår foran en computerskærm.

Jeg lærte, at det er vigtigt at slå bogholderhjernen fra, og så bare kaste sig ud i idéerne.

Det er faktisk en vigtig proces, som man skal have tålmodig med og give sig tid til. Det, at jeg laver idéen før, jeg laver produktet, så bruger jeg den kreative del af hjernen. På kurset lavede jeg moodboards og tog idéerne væk fra computeren. Jeg brugte nettet meget, og fik min inspiration der, til sidst endte det med at være min egen unikke idé. Det var en udfordrende øvelse, at vores underviser gav mig fem minutter til at printe noget tilfældigt ud, hænge det op og så derefter blive vurderet af mine medkursister. Det var et pres på den positive måde, der gjorde, at jeg var umiddelbar og brugte min kreativitet. 

Frederik Liberti ved, at han kommer til at bruge idéudvikling meget, da kunderne i hans virksomhed ofte kommer med materialet dagen før, det skal i trykken. Ved at have lært at være under pres, så kan han være mere kreativ på kort tid. Kurset har også været med til at inspirere Frederik Liberti til at få idéer til nye produkter i virksomheden.

Jeg har fået lyst til at lave flere og andre produkter. Vi har i virksomheden talt om at begynde at lave foldere. Og jeg får kun de idéer, fordi jeg ved, at jeg sagtens kan udføre dem.

’Layout’ er en del af akademiuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. På akademiuddannelsen kan man tage ét enkelt kursus eller hele uddannelsen, for at styrke sine kompetencer og fylde mere på CV’et. Frederik Liberti håber, at han kan få tid til at tage hele akademiuddannelsen eller bare ét kursus til.

Det har været utrolig givende at være på det kursus. Det har været så fedt, at der har været sjove foredragsholdere fra designbranchen, så det ikke kun har været holdundervisning.

Derfor vil jeg også gerne på det kursus, der hedder ’Den kreative proces’, så jeg kan bedre til at kunne styre processen fra idé til produkt, men nu må vi se, om jeg får tid til det, nu når der pludselig er kommet flere arbejdsopgaver i virksomheden.

Frederiks arbejdsgiver siger: 

Ulrik Bøgedal
- Ulrik Bøgedal, Ejer, FREECARD

Lige pludselig er der en mere, der har en idé og en interesse i det kreative produkt.

Jeg er overrasket over niveauet på kurset. Man kommer ikke bare sovende til det. Faktisk så vil jeg gerne selv tage det.

Det har givet Frederik en god indsigt i, hvordan man gør og hvilke regler, man skal arbejde efter. Det gør, at nu når han sidder med postkort, så sidder han og er enormt kreativ, det har givet ham et godt spark udover den tryghedszone, der var før. Så derfor er det naturligt, at han kommer til at få mere ansvar og arbejde på det kreative område.

 

 

 

 

black
 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Min studiegruppe er vild med post-its 🙈🙉🙊 #dmjx
  • Rimelig træt type arbejder med InDesign 💻 #kk #dmjx #indesign #lignerlidtharrypotter
  • Croquis drawing session 1 minute #croquis #drawing #illustration #doodle #sketch #dmjx #
  • AI-concepts
_
#dmjxkk #dmjx #machinelearning #artificialintelligence #ai #technology
  • Exhausted
_
#dmjx #dmjxkk
  • Reflecting 
_
#learningbyreflection #learning #reflection #dmjxkk #dmjx
  • Reflecting on the past experience using reflection cards
_
#dmjx #dmjxkk #reflection #learning #learningbyreflection
  • AI-concept
_
#technology #dmjx #dmjxkk #artificialintelligence #machinelearning