Service menu

Det er spændende at opleve politikerne i deres eget miljø

Kristian Lindberg er kulturjournalist på Berlingske og har taget kurset Bag Christiansborgs tykke mure


- Kurset var både øjenåbnende og meget brugbart, siger Kristian Lindberg. Foto: Sofie Amalie Klougart
 

- Kurset gav en spændende mulighed for at opleve politikerne i deres eget miljø. Den oplevelse er god at have i baghovedet, når man ringer til Christiansborg. Det geniale er, at man møder partilederne og højtstående embedsmænd, som har god tid og giver et åbent indblik i arbejdsliv og strategier – helt uden for citat.

Jeg fik utroligt meget ud af det. Blandt andet en forståelse for, hvor meget relationer på tværs af partier betyder, og hvor meget, der bliver tænkt i strategier og opinion.

Som kulturjournalist er det ikke hver dag, jeg taler med politikere, og kulturpolitikken fylder heller ikke så meget på Christiansborg til daglig. Derfor var det virkelig interessant at få en fornemmelse af, at kulturen virkelig betyder meget for en minister som Bertel Haarder. Det er mere end kroner og ører - det er livsværdier.

En anden væsentlig indsigt er at opleve, hvor meget de sociale medier betyder for politikernes tænkning, strategier og kommunikation. Det er endnu mere, end man forestiller sig, og man fornemmer, at de gamle medierne virkelig skal op på den store klinge for at følge med.

Thomas Larsen har kørt kurset i mange år, og han gør det virkelig godt. Den tillidssituation, han har opbygget mellem politikerne og kursusdeltagerne er helt unik.

Det var desuden værdifuldt at gå på kurset med journalister fra hele landet og høre, hvilke udfordringer og historier, de står med i deres hverdag.

Jeg kan kun sige, at det er et virkelig godt kursus. Meget øjenåbnende og meget brugbart.

Læs om kurset Bag Christiansborgs tykke mure her

 


Kristian Lindberg er kulturjournalist og filmredaktør på Berlingske. Foto: Sofie Amalie Klougart
 

 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Mono + outline combi font 🤓

#typography #typedesign #graphicdesign #font #dmjx
  • Det her MC Einar-pladecover hænger på væggen i Einar Enemarks stue. Han spillede den plade og meget andet for Nicolai og mig, da vi for to uger siden interviewede ham om at stamme, og hvordan det er for ham ikke at stamme, når han rapper. Det er en oplevelse, jeg vil huske længe. 
#stammerneogmusikkensfrieord #detheddervoresfeature #radio #dmjx #journaliststuderende #påturtilkøbenhavn
  • The long wait before the stars collide and shower gold around the universe.
  • The birth place of Harry Potter, Sherlock Holmes & Nessie. #scotland #FranDoesEurope #dmjx #wkuabroad
  • First NFL-game and a stadium - and sideline tour. Crazy good day! Thanks Tim and Paula 🙏🏈🔴#chiefs #chiefskingdom #chiefsvssteelers #nfl #stadiumtour #usa #kansascity #dmjx #udveksling @bacht99
  • VAFLER TIL AFTENSMAD! Som kommunikatør er det vigtigt at holde sig opdateret på de store trends. Derfor har jeg med min gode ven @carlssonpataget inviteret gutterne på et fagligt oplæg om en af de helt store trends netop nu: Vafler til aftensmad. Forretten består af vafler med tomat, basilikum og hvidløg vendt i ekstra jomfru olivenolie. Til hovedret har vi vafler med oksekød fra højlandskvæg badet i kærlighed og avokado, tomat og en skyblød dressing med erotiske undertoner af hvidløg. Desserten består af vafler med vaniljeis, nutella, flødeskum og jordbærmarmelade. Vi håber, at @mikkel.kryger, @poulkrebsmusik og @natholdet er stolte - velbekomme. #dmjx #dmjxminuge @danielhjepsen
  • (2/5) "I needed her to be real, even though she almost didn't exist. You do not have to have to be big in order to leave deep footsteps." On November 20, 2016, Sine Damgaard Muusmann was told that her unborn daughter had an incurable spinal cord infection, and that she would not survive the birth. Anna Winsløv has written a heartbreakingly beautiful article about Sine's story for @magasinetcitat, accompanied by my photograph of Sine and the wilderness near her house. © Aleksander Klug / COMA

#comaimages #dmjxphoto #dmjx #photojournalism #health #infantloss @comaimages @dmjxphoto
  • Subculture by Nivikka. @by.nma