Hovedmenu

Undersøgende journalistik med digitale værktøjer

I samarbejde med tre nyhedsredaktioner udvikles nye muligheder for at bruge digitale metoder og værktøjer i forbindelse med undersøgende journalistik.

Resumé
Projektets mål er at analysere og tilvejebringe ny viden om "undersøgende journalistik ved hjælp af digitale hjælpemidler" med det formål at lette adgangen til og brugen af sådanne metoder og værktøjer på danske redaktioner.

Indhold
I samarbejde med tre nyhedsredaktioner analyseres mulighederne, hvorefter der udvikles projekter, som gør brug af digitale metoder og værktøjer i forbindelse med undersøgende journalistik.

Projektet har som underliggende dagsorden at udvikle metoder og værktøjer, hvor de digitale teknologier og værktøjer kan udnyttes til at højne kvaliteten af den undersøgende journalistik ved hjælp af relativt få ressourcer.

De tre involverede redaktioner er:

 • DR Østjylland
 • TV 2 Fyn
 • Holbæk Amts Venstreblad/Nordvestnyt.

Disse redaktioner er valgt på baggrund af to ting:

 1. Et udtrykt ønske om at arbejde med undersøgende journalistik, og
 2. Et ønske om at afprøve metodikken i provinsen, hvor undersøgende journalistik ofte har trangere vilkår på grund af ringere adgang til ressourcer.

Deltagere:

Bruno Ingemann, DR Østjylland, Nordvestnyt, TV 2 Fyn, Tomy Kaas, Kaas og Mulvad

Fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole:

Steen K. Rasmussen, Peter From Jacobsen, Nils Mulvad, Kresten Roland Johansen og Jan Dyberg

Projektperiode
2011-2012

Finansiering
Pressens Uddannelsesfond yder støtte til projektet

Kontakt
For yderligere information.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Jeg har taget et billede, der hvor beg bor. Jeg synes her er flot #postkortfraårhus #dmjx #denfjerdestatsmagt #åboulevarden #mølleparken #aros
 • I løbet af weekenden har man ofte noget i avisen, og så er det skønt at kunne holde fri, og se hvad man har lavet i løbet af ugen. Her har vi Søren Huss, som jeg brugte lidt tid med i forrige uge. #dmjx #dmjxminuge @madsjoakim
 • I guess shit just got real...
#DMJX #erjegvoksennu #pressekort #danskjournalistforbund
 • #Kurtstrandbar gør noget ved folk...
#DMJX
 • Object X
.
.
.
 #cinema4d #c4d #3d #maxon #maxon3d #design #photoshop #conceptart #octane #scifi #octanerender #render #abstract #digitalart #surreal #graphics #awesome #effects #imagination #something_new #sodern #dmjx #id_dmjx #interactivedesign #intern @aforox_com @amcopenhagen
 • Leger lige grafiker 👩🏻‍🎨 #indesign#magasin#magasinskrivnibg#dmjx#journalistiskformidling#grafiker#grafikerforendag
 • 12 Angry Men - typographic animation
 • Model : @liv.lunoe from @lemanagement 
Makeup : @nadjastriibmua