Stereotyper

En undersøgelse af hvordan sproget påvirker dannelsen af stereotyper og vores reaktioner på andre mennesker.

Formål
Formålet med projektet er at undersøge basale psykologiske mønstre og årsager til handlinger. Blandt andet i forhold til dannelse af stereotyper og associering med ingrupper og outgrupper.

Det undersøges, om der er forskelle i, hvordan danskere reagerer i forhold til mennesker, de kan forventes enten at associere sig tæt til eller modsat ikke umiddelbart at associere sig med.

Indhold
Målet er at undersøge ovenstående ved at holde alle andre størrelser konstante, mens sproget varierer og har tydeligt præg af sjællandsk, midtjysk eller københavnsk.

Undersøgelsen gennemføres som netbaseret og som en kvantitativ undersøgelse. Målet er at nå op over 5-6.000 deltagere, således, at der kan beregnes valide og signifikante resultater.

Sprog er valgt som konstant identifikationsfaktor, da det er en del af menneskets personlighed og identitet, og da sprogets grundstruktur og tone vurderes ikke at kunne fakes.

På den måde danner sproget grundlag for at kunne undersøge og beskrive basale psykologiske mønstre og årsager til reaktioner i forhold til både bevidste og ubevidste stereotype vurderinger i hverdagen. Vurderinger, hvor især de ubevidste er vigtige for journalister at kende for at kunne agere professionelt.

Deltagere:

Projektet gennemføres som en del af ph.d.-stipendiat Niels Munk Jensens afhandling og i samarbejde med professor Henrik Høgh Olesen; begge Institut for psykologi ved Aarhus Universitet.

Fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole deltager sprogforsker Michael Ejstrup.

Kontakt
For yderligere information om projektet.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Louise🌹
.
.
#prakkerliv #dmjx #dmjxphoto #portrait #photooftheday #politiken #red
  • Min onsdag var en fornøjelse. Min favoritkvinde kom forbi med kage og brød. Hun var glad, for hendes yngste afkom er stadig i live og har mere sul på kroppen end længe #dmjx #denfjerdestatsmagt #morsdreng #briancon
  • We were caught in the rain, but it's ok, cause we got some cool photos ☔
  • Football goals at Ipanema Beach. #rio #football #football_brazil #soccergoals #praiadeipanema #ipanemabeach #night #greenlandphoto #green #leica #dmjxphoto #dmjx #leicamp240 #leicam240 #travel #brasil #brazil #leicabrasil #landscapephotography #beachscape @christiansolbeck
  • A star caught at birth, beyond the fabric of time.
  • Fra burhøns til burgris - og Lukas Grahaam 🐣🐷 På kommunikationsuddannelsen skal vi i praktik to gange af seks måneder. I foråret var jeg hos @dyrenesbeskyttelse, hvor jeg lavede kampagner og meget andet. Især én kampagne fik nationalt fokus, da vi forsøgte at rebrande den konventionelle gris som #burgris - en betegnelse, som drager paralleler til burhøns' elendige forhold, som desværre også gør sig gældende for mange af de danske grise. Det var vildt spændende at lave strategien og udførslen af kampagnen - og endnu federe at den havde så stor succes med 33.000 underskrifter, ministersamråd og senest da Lukas Graham af egen vilje blandede sig markant i debatten 🐷🎉 Jeg kan klart anbefale at søge praktik hos en NGO, hvor det er den gode sag, og ikke finansielle interesser, der er i fokus 🖒 #dmjx #dmjxminuge @danielhjepsen
  • Fis og ballade 💥💨 Jeg har haft fornøjelsen af at være rusvært/tutor alle tre år på uddannelsen, de sidste to år som formand - og det har været en kæmpe succes! Jeg ku' sige, at jeg har gjort det for at lære 157 potentielt kommende kollegaer at kende, udvide mit netværk og bla bla,  men i virkeligheden har jeg bare gjort det for at danse solen tynd, ha' det sjovt og give de nye nogle fede oplevelser - det har jeg selv haft, især takket være mine 13 dejlige medrusværter! 🎉❤ ...desværre blev vores gruppebillede ødelagt, da for meget alkohol åbenbart går lige i tarmene 😬😷 #dmjx #dmjxminuge #forlækkertiluni @danielhjepsen
  • Watch This Face by @sebastiantthorsted