Stereotyper

En undersøgelse af hvordan sproget påvirker dannelsen af stereotyper og vores reaktioner på andre mennesker.

Formål
Formålet med projektet er at undersøge basale psykologiske mønstre og årsager til handlinger. Blandt andet i forhold til dannelse af stereotyper og associering med ingrupper og outgrupper.

Det undersøges, om der er forskelle i, hvordan danskere reagerer i forhold til mennesker, de kan forventes enten at associere sig tæt til eller modsat ikke umiddelbart at associere sig med.

Indhold
Målet er at undersøge ovenstående ved at holde alle andre størrelser konstante, mens sproget varierer og har tydeligt præg af sjællandsk, midtjysk eller københavnsk.

Undersøgelsen gennemføres som netbaseret og som en kvantitativ undersøgelse. Målet er at nå op over 5-6.000 deltagere, således, at der kan beregnes valide og signifikante resultater.

Sprog er valgt som konstant identifikationsfaktor, da det er en del af menneskets personlighed og identitet, og da sprogets grundstruktur og tone vurderes ikke at kunne fakes.

På den måde danner sproget grundlag for at kunne undersøge og beskrive basale psykologiske mønstre og årsager til reaktioner i forhold til både bevidste og ubevidste stereotype vurderinger i hverdagen. Vurderinger, hvor især de ubevidste er vigtige for journalister at kende for at kunne agere professionelt.

Deltagere:

Projektet gennemføres som en del af ph.d.-stipendiat Niels Munk Jensens afhandling og i samarbejde med professor Henrik Høgh Olesen; begge Institut for psykologi ved Aarhus Universitet.

Fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole deltager sprogforsker Michael Ejstrup.

Kontakt
For yderligere information om projektet.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Photobooth fun 📸 #brussels #belgium #photo #photobooth #fun #friends #dmjx #blackwhite #travel #journolife
  • Team Trump er klar til den traditionsrige Barsport på @dmjx
#dmjx #dmjxrus #makedmjxgreatagain
  • #denmark #danemark #dinamarca #aarhus #DMJX #aarhus2017 #visitaarhus #aarhusguide  #explore #guide #instatraveling #igersdenmark #igersaarhus #kirstenkkester #storytelling #travel #traveling #travelgram #cold #night #solitude #silence #ig_captures #master_shots #livefolk #streetphotography #streetphoto #follow #followme #photooftheday
  • favorit sted 🌴 #dmjx #oldskool
  • Friday on top #dmjx #design #graphic #illustration #sketch #croquis #drawing
  • magasinlayout 🍿💯 #dmjx #yndlingsopgave
  • Journalistspire 📽👍 #dmjx
  • ⚪️⚫️#portrait #beautiful @nathalieprieme #swing #london #zebrastripes #canon #dmjx