Gå-hjem-møder

Hold et inspirerende gå-hjem-møde. Vi giver to-tre timers introduktion, et brush up eller fælles inspiration til din virksomhed eller afdeling.

Undervisere fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole besøger jer og deler viden om det, de ved mest om.

Fyraftensmøde eller udviklingsdag
Besøget kan eksempelvis arrangeres som et fyraftensmøde eller som en del af et medarbejderseminar, hvor I alligevel er samlet.

Pris
Prisen for et gå-hjem-møde er 10.000 kr. + moms og transport.

 

Aktuelle gå-hjem-møder:

Multimediefortælling med gratis værktøjer

med Annegrete Skovbjerg

På dette gå-hjem-møde viser vi, hvordan I med gratis værktøjer kan lave visuelt orienteret multimedieindhold på og til smartphone og tablets. Deltagerne får også lejlighed til at prøve kræfter med deres egne visuelle multimediefortællinger. I skal derfor medbringe jeres egen smartphone eller en tablet. Fagmedarbejder Annegrete Skovbjerg fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles afdeling for Kurser og Videreuddannelse tager deltagerne med på en rejse ind i et - for mange - ukendt territorium, som du meget snart bare MÅ kende!

 

Kom i gang med video på mobilen

med Annegrete Skovbjerg

Selv om de fleste smartphone-ejere er klar over, at deres telefoner kan producere video i HD-kvalitet, er det de færreste, der bruger denne mulighed i deres formidling.  Med en smartphone i lommen har du en unik mulighed for at lave fine videoklip, der kan bidrage effektivt til din formidling på nettet.

På dette gå-hjem-møde kommer du i gang med at lave videoklip, redigere dem let på telefonen og uploade dem til nettet. Du får input til, hvordan du arbejder med videokameraet på din smartphone og ser eksempler på, hvordan mobilvideo kan bruges som fortællemæssigt element i dit webindhold.

Undervisningen består af korte oplæg, visning af videoeksempler og praktiske øvelser

 

Gør din smartphone til dit lommekontor

Med Annegrete Skovbjerg / Steen K. Rasmussen / Torben Nielsen

Mange er ikke klar over, hvordan en smartphone kan gøre det daglige arbejde lettere. På dette gå-hjem-møde præsenterer vi og afprøver en række af de værktøjer og apps, som gør din smartphone til et kontor i lommeformat.

Fokus på gå-hjem-mødet vil være på nogle af de funktioner, som er indbygget i telefonen og relevante apps som du kan hente på markedet eller i app-store. Telefonen kan for eksempel bruges som dokumentscanner, modem til wifi, diktafon, systematisk arkivering og indsamling af noter. Dertil kommer, at du i en række situationer kan udnytte telefonens gps-muligheder.

Underevisningen består af korte introduktioner og afprøvning af de præsenterede værktøjer.

 

Sådan arbejder du mere effektivt

Med Marianne Hansen

Gå-hjem-mødet handler ikke om stress. Det handler om, hvordan du bruger din tid - og undgår stress.

Vi gennemgår de forskellige tidstyper - og du finder ud af, i hvilken kategori du hører hjemme - og hvad det betyder for din hverdag. Vi får diskuteret, hvorfor og hvordan Fanden har skabt de overspringshandlinger, der æder så megen tid og energi. Og vi gennemgår, hvordan du planlægger din tid bedst muligt - og dermed skaber overblik og kontrol i din hverdag.

Vi lukker munden på den indre arbejdsgiver, der kværner løs med "men du bør jo også". Og vi fører salig Tøger Seidenfadens "honningdepoter" ind i en travl hverdag.

 

Portrættet i hverdagens journalistik

med Marianne Hansen

Portrættet er meget mere end markering af mærkedage. Portrættet er fortællingen om personen, der hver uge bruger fritid på at træne børn og unge i forskellige idrætsgrene. Det er fortællingen om hende, der startede den lokale afdeling af "Vågekonerne". Eller om den unge, der hver uge går ned på plejehjemmet som besøgsven for den gamle kvinde, som ellers aldrig ville få besøg. Og andre end de mennesker, der konstant markerer sig på den offentlige scene fortjener en nekrolog - eller en livsfortælling, som man også kunne kalde nekrologen.

Dette gå-hjem-møde handler om, hvordan man bruger portrættet i hverdagens journalistik - og de redskaber og metoder, der giver det bedste resultat på den kortest mulige tid.

 

Det gode citat i dine historier

med Peter From Jacobsen

Gå-hjem-mødet sætter fokus på citaters funktion i såvel stramme nyhedshistorier som i reportager og features. Det handler dels om at forstå, hvordan citater indgår i artiklens flow og struktur, og om at have en klar bevidsthed om, hvordan kildernes viden og erfaringer bedst udtrykkes og repræsenteres.

Ofte ser man artikler, hvor citaterne er for lange og spiller en uklar rolle i den journalistiske fortælling, samtidig med at "fortællerens stemme" fortoner sig. Det kan betyde, at artiklen savner klarhed, og skribenten taber autoritet. Større bevidsthed om brugen af både indirekte og direkte citater vil kunne hjælpe til at styrke læserens forståelse.

Vi vil også se på regler og konventioner i forbindelse med anvendelse af citater og gå lidt dybere ned i journalistens ansvar og magt i forbindelse med anvendelse af kilder.

Gå-hjem-mødet trækker på viden og erfaringer fra talrige efteruddannelses- og udviklingsprojekter i danske mediehuse.

Undervisningen har form af korte oplæg, flere øvelser og dialog om brugen af citater i journalistikken.

 

Hvad er eyetracking - og hvad kan det bruges til?

med Peter From Jacobsen

På gå-hjem-mødet samler og præsenterer vi resultater fra de seneste års vigtigste eyetracking-undersøgelser af læsning på print, web og tablets. I vil få indblik i, hvordan vi generelt orienterer os, læser og klikker på de forskellige medieplatforme, og vi vil gå i dybden med, hvad det betyder for den måde, I strukturerer, skriver og præsenterer jeres historier på de forskellige platforme.

I lærer at tænke på, hvordan I skriver til forskellige typer af læsere, først og fremmest de såkaldte "scanners" og "methodical readers". Vi vil desuden se nærmere på brug af forskellige indgange, fotos, bokse og andet udstyr, samt hvordan I i det hele taget strukturerer jeres historier bedst muligt.

Du vil desuden på indsigt i den bagvedliggende viden, og hvordan den er blevet til via eyetracking.  

Gå-hjem-mødet er som nævnt bygget op omkring den centrale viden fra eyetrackingundersøgelser verden over, men trækker også på eyetracking-undersøgelser gennemført af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole selv.

Undervisningen består af korte oplæg og diskussioner suppleret med små konkrete opgaver.

 

Medieudviklingen anno 2016

med Steen K. Rasmussen

Avisen, radio og tv har fået nye konkurrenter som nyhedsformidlere. Vi henter i dag nyheder på mange og nye medier. Blandt andet derfor er dagbladene truet af faldende oplag og annonceindtjening samtidig med, at de ikke har fundet alternative forretningsmodeller.

De traditionelle medier udfordres også i forhold til nye platforme. Medierne kæmper for at udvikle deres indhold til nye mobile platforme som smartphones og iPad. Hvad betyder det for vores adgang til journalistisk stof og det journalistiske indhold?

Også den traditionelle journalistrolle som gatekeeper og 4. statsmagt er under pres. Nye former for brugergenereret indhold vinder frem. Hvad betyder det for udviklingen af journalistrollen?

 

 

Kontakt for mere information

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Vi er i fuld sving med at kigge alle de fuldstændig fremragende rusværtsansøgninger igennem. Vi kan konkludere følgende: I. ER. VILDE! 😘❤️🍻 #dmjx #dmjxrus
  • Jeg har taget et billede, der hvor beg bor. Jeg synes her er flot #postkortfraårhus #dmjx #denfjerdestatsmagt #åboulevarden #mølleparken #aros
  • I løbet af weekenden har man ofte noget i avisen, og så er det skønt at kunne holde fri, og se hvad man har lavet i løbet af ugen. Her har vi Søren Huss, som jeg brugte lidt tid med i forrige uge. #dmjx #dmjxminuge @madsjoakim
  • I guess shit just got real...
#DMJX #erjegvoksennu #pressekort #danskjournalistforbund
  • #Kurtstrandbar gør noget ved folk...
#DMJX
  • Object X
.
.
.
 #cinema4d #c4d #3d #maxon #maxon3d #design #photoshop #conceptart #octane #scifi #octanerender #render #abstract #digitalart #surreal #graphics #awesome #effects #imagination #something_new #sodern  #dmjx #id_dmjx #interactivedesign #intern @aforox_com @amcopenhagen
  • Leger lige grafiker 👩🏻‍🎨 #indesign#magasin#magasinskrivnibg#dmjx#journalistiskformidling#grafiker#grafikerforendag
  • 12 Angry Men - typographic animation