Hovedmenu

Eyetrack 3F

Sådan læser 3F´ere på nettet.

Resumé
Eyetrack 3F er den første større eyetrack-undersøgelse af danske internetbrugeres læsemønstre på nettet. Undersøgelsen blev gennemført i et samarbejde mellem 3F og  Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Formål
Målet med undersøgelsen var at få belyst, hvordan typiske brugere af en hjemmeside som 3F´s søger information på nettet og læser webtekster.

Resultaterne blev sammenholdt med internationale undersøgelser med det formål at få be- eller afkræftet, uddybet og nuanceret disse konklusioner og opnå øget viden om læsning på nettet.

Konklusionerne blev af 3F anvendt til at udvikle organisationens webkommunikation, mens de af Danmarks Medie- og Journalisthøjskole blev integreret i den journalistiske efteruddannelse.   

Indhold/aktiviteter
Eyetrack 3F er et længerevarende samarbejde med 3F om redaktionel udvikling med eyetracking. Projektet er inddelt i 3 faser:

 1. test blev gennemført i 2008-2009 og affrapporteret i 2009.
 2. test blev gennemført i 2011 (forventet afrapportering i 2012)
 3. test forventes gennemført i slutningen af 2012.

Rapport
Resultaterne af 1. Eyetrack-test er udgivet i en rapport, der kan hentes her:

Hent rapporten ' Eyetrack 3F - Sådan læser 3F'ere på nettet

Eyetrack 3F blev gennemført af en projektgruppe bestående af:

 • Webredaktør Susanne Fasting, 3F
 • Onlinechef Henrik Lilholt, 3F
 • Lektor Haakon Lund, Danmarks Biblioteksskole
 • Journalist og underviser Nils Ulrik Pedersen, Siteways Webkommunikation
 • Fagmedarbejder Peter From Jacobsen, UPDATE, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Projektperiode
2008-2009

Finansiering
Projektet blev finansieret af 3F og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i fællesskab.

Kontakt:

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Louise🌹
.
.
#prakkerliv #dmjx #dmjxphoto #portrait #photooftheday #politiken #red
 • Min onsdag var en fornøjelse. Min favoritkvinde kom forbi med kage og brød. Hun var glad, for hendes yngste afkom er stadig i live og har mere sul på kroppen end længe #dmjx #denfjerdestatsmagt #morsdreng #briancon
 • We were caught in the rain, but it's ok, cause we got some cool photos ☔
 • Football goals at Ipanema Beach. #rio #football #football_brazil #soccergoals #praiadeipanema #ipanemabeach #night #greenlandphoto #green #leica #dmjxphoto #dmjx #leicamp240 #leicam240 #travel #brasil #brazil #leicabrasil #landscapephotography #beachscape @christiansolbeck
 • A star caught at birth, beyond the fabric of time.
 • Fra burhøns til burgris - og Lukas Grahaam 🐣🐷 På kommunikationsuddannelsen skal vi i praktik to gange af seks måneder. I foråret var jeg hos @dyrenesbeskyttelse, hvor jeg lavede kampagner og meget andet. Især én kampagne fik nationalt fokus, da vi forsøgte at rebrande den konventionelle gris som #burgris - en betegnelse, som drager paralleler til burhøns' elendige forhold, som desværre også gør sig gældende for mange af de danske grise. Det var vildt spændende at lave strategien og udførslen af kampagnen - og endnu federe at den havde så stor succes med 33.000 underskrifter, ministersamråd og senest da Lukas Graham af egen vilje blandede sig markant i debatten 🐷🎉 Jeg kan klart anbefale at søge praktik hos en NGO, hvor det er den gode sag, og ikke finansielle interesser, der er i fokus 🖒 #dmjx #dmjxminuge @danielhjepsen
 • Fis og ballade 💥💨 Jeg har haft fornøjelsen af at være rusvært/tutor alle tre år på uddannelsen, de sidste to år som formand - og det har været en kæmpe succes! Jeg ku' sige, at jeg har gjort det for at lære 157 potentielt kommende kollegaer at kende, udvide mit netværk og bla bla, men i virkeligheden har jeg bare gjort det for at danse solen tynd, ha' det sjovt og give de nye nogle fede oplevelser - det har jeg selv haft, især takket være mine 13 dejlige medrusværter! 🎉❤ ...desværre blev vores gruppebillede ødelagt, da for meget alkohol åbenbart går lige i tarmene 😬😷 #dmjx #dmjxminuge #forlækkertiluni @danielhjepsen
 • Watch This Face by @sebastiantthorsted