Sådan skriver du sjovere

Redaktør Mikkel Andersson fra RokokoPosten afslører, hvilke 7 steder han selv lurer for at finde humor og inspiration

Mikkel Andersson fra RokokoPosten leverer et dagligt skud satire til omkring 11,9 mio. danskere. Her kan du se, hvor han selv henter humor og inspiration. Privatfoto
af Dan Hansen d. 28.09.2016 i Viden

Mikkel Andersson leverer hver dag satiriske vinkler på aktueller begivenheder og debatter sammen med kollegerne på RokokoPosten.
Her viser den kursusaktuelle redaktør 7 af sine egne inspirationskilder til god humor og satire

1. Den Korte Radioavis
Naturligvis er Den Korte Radioavis programmet, man som dansk satiriker skal følge. Rasmus Brun og Frederik Cilius har radikalt fornyet den danske satiregenre og bruger mange af de samme fake-news-værktøjer som RokokoPosten, men langt tættere sammenvævet med virkeligheden og serveret af den charmerende og aldeles psykopatisk seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm.

2. The Onion
På RokokoPosten har vi aldrig lagt skjul på, at vores primære inspirationskilde var det amerikanske The Onion, der blev grundlagt i 1988 og faktisk udkom på helt almindeligt papir, før de blev nettets førende nyhedssatiriske website.

De har en redaktion på adskillige fuldtidsansatte samt en enhed, der producerer fantastiske tv-indslag om eksempelvis hvordan Prags nye Franz Kafka Lufthavn er verdens mest fremmedgørende - den slags, vi på RokokoPosten drømmer længselsfuldt om at have ressourcer til.

3. Debatsektioner som pol.dk/debat og b.dk/debat
Nyhedssatire er altid et spejl af den aktuelle mediestrøm. Hvis man vil satirisere, skal der været noget at satirisere over. Mine foretrukne steder er Politiken og Berlingskes debatsektioner.

På Politiken kan man som regel finde noget med, at der er nogen, det er synd for.
På Berlingske er der som regel noget med muslimer, der enten er en trussel mod noget eller har gjort noget træls (muligvis forfattet af undertegnede, der i mere seriøse øjeblikke blogger her).

4. Waterford Whispers News
I de fleste lande findes efterhånden fake-news websites. Et af de absolut bedre, hvis ideer jeg tit misundeligt skæver til, er det irske Waterford Whispers News.

Der er naturligvis lokale nyheder, som er svært tilgængelige for andre end irere, men også guldkorn som US Cop Too Upset About Brangelina To Shoot Black People og Miracle Teenager Survives On His Own For Almost 6 Hours With No Wi-Fi.

5. Cracked
Cracked er kongen af "listicals" - herligt opstillede lister af ting, der ikke har nogen oplagt fællesnævner, men er skrevet i en let og humoristisk tone.
Her kan man læse artikler som 5 Real Places Whose Economies Are Based On Insanity og 31 Inconsequential Things That Make You Insanely Angry.

Som underholdende og lejlighedsvist informativt tidsfordriv er det der helt perfekte sted at overspringshandle, mens man forsøger at fortrænge truende deadelines.

6. Philip Ytournel
Indenfor den tegnede satire er jeg stor fan af Politikens Philip Ytournel, der har fornyet genren med en unik streg og humor.
Når man kan lave et tegnet, 16-siders langt og hamrende originalt tillæg om Søren Kirkegaard, så har men et talent ud over det sædvanlige.

7. Flyverskjul
Hvis man interesserer sig for humor og satire i Danmark, er Pelle Lundbergs "Flyverskjul" ikke til at komme udenom. Her interviewer han kompetent og over en time sjove danskere om deres motivation og håndværk.


Mikkel Andersson i selskab med Zenia Larsen og Marta Sørensen fra RokokoPosten
 

Kategori:  Viden

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • "The small, colored plastic pieces are stored in a lot of different and creative ways. This basket is made from the fur of a seal, others keep theirs in knitted cups or hollowed sponges." #dmjx  #dmjxphoto @emmalinehs
  • Et sidste portræt får I lige med.. ☕️🦉#søndagsfeeling#louise#melankoli#eller#stoner#DMJXminuge #DMJX @linneajoe
  • Så er min insta takeover ved at være færdig... det har været sjovt at prøve 👌🏻! I kan følge mig på @linneajoe eller se min hjemmeside miaphotographs.com 🙏🏻🦇 #DMJXminuge #DMJX #tilbagetilbleerne#gammelmandbagmigibaren#creepy#peaceout ☝🏻💅🏼
  • "Two rows, ten numbers. You have to be completely sure before you yell out 'BANKO'. If the numbers aren't right, you are out of the game for the rest of the night." #dmjxphoto #dmjx @emmalinehs
  • En gammel opgave fra sidste år, hvor vi skulle efterligne kendte fotografer. Her er et fra en serie vi skød, hvor vores fotograf selvfølgelig var David Lachapelle med-fotograf -@trinestanley og jeg @linneajoe og model, den smukke @emmaheythunbo #flottestænger#lachapelle#wannabe#DMJXminuge #DMJX #flash#farveorgie#vaskeri#nørrebro
  • Minimalistic logo design for the ping pong bar Dupong in Copenhagen.
The logo contains the lettere D + P from the Dupong name.

#dmjx #homework #graphicdesign
#graphic #logo #illustration #illustrator #dupong #pingpong
  • Hej Hej 👋🏻 Jeg sidder bare lige her helt naturligt og venter på en praktikplads 😇 #heltsåroligerjegnokikkedekommendeuger #bærovermedmig #praktikpanik #dmjx #happy #æøå Katrine Sønderby
  • Portrait of Ditte #photography #portrait #surreal #dmjx #metamarphosis