Quick-and-dirty Facebooktip

Dine bedste venner "in real life" behøver ikke at være dine bedste Facebook-venner.

Styr dine nyheder på Facebook.
af Kristian Strøbech d. 30.09.2015 i Viden

For mange af os er Facebook blevet en blanding af privat og fagligt. Vi følger med i venners og families hverdag - men vi følger også med i, hvad der rører sig i virksomheder, organisationer og lignende. Faglig leder for sociale medier, Kristian Strøbech, har et hurtigt tip, hvis du i virkeligheden er mere interesseret i det faglige end i billeder af bagværk og babyer. 

Facebook giver dig mulighed for at sortere venner i ”Nære venner” og ”Bekendte”.
Mange er tilbøjelige til at lade opdelingen diktere af virkelighedens verden og pli, hvorfor moster Karen er en "Nær ven", mens den interessante, men lidt fjernere bekendte, der altid kommer med relevante opslag, er - en "Bekendt".

På Facebook er opdelingen imidlertid med til at bestemme, hvor mange opslag, du ser fra en person. Så gør de interessante personer, der deler nyheder og deltager i diskussioner om de emner, du interesserer dig for, til "Nære venner", og moster Karen til en "Bekendt" (hvis du nu ikke synes, det er voldsomt interessant, hvad hun deler).

Du behøver jo ikke fortælle andre, hvordan du har sorteret dem.

Sådan gør du:
1. Klik ind på din egen Facebookprofil
2. Klik på kategorien "Venner" i venstre kolonne
3. Før musen hen over "Venner"- knappen til højre ud for hver af dine venner, hvilket giver dig mulighed for at ændre personens status fra "Venner" til enten "Nære venner" eller "Bekendte".

 

Kategori:  Viden

Forfatter

Kristian Strøbech
Journalist og faglig leder for nye medier på journalistuddannelsen. Har igennem de senere år ledet og deltaget i en lang række udviklingsprojekter med omdrejningspunkt i professionel brug af sociale medier.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Mød Carlo og Helena. Det italienske/svenske ægtepar er gået fra Toscana sammen med deres æsler. Og i går ramte de udkanten af Aarhus på deres vej til Sverige. 
De har kun brugt 500 euro, siden de forlod Italiens grænser. De banker nemlig på dørene på tilfældige gårde, når det er tid til sove for natten. Og sover helst samme sted som æslerne. Jeg fulgte dem en eftermiddag og aften i deres jagt efter ly for natten.
De bød endda på aftensmad. 
#dmjx #journalistik #denmark #reportage #journalist #aarhus
  • Portrait of Bue, My classmate and photo-buddy this week 📷
  • Skinhead inspired photo series 5/5 #skinhead #mirror #blackandwhite #tattoo #bald #copenhagen #dmjx
  • Portraits from my class this week
  • InDesign uge på skolen ✌🏻️ #dmjx #gd #grafiskdesign #indesign #danmarksmedieogjournalisthøjskole
  • Portrait of Silas @silasstaal #portrait #photography #blackandwhite #dmjx
  • Spread from magazine layout #layout #indesign #typography #graphic #design #dmjx
  • De nye TVM'ere er ved at lægge sidste hånd på deres "håndværks-film", som er afslutning på deres første forløb. Jeg har assisteret den kære TVM- og FK-lære,  Svenne Friis, som her udleverer kamera til den lykkelige @marieallerslev Foto: @christinahanson #DMJX #DMJXminuge @bygballer