Bedre professionsforståelse giver Helle Tougaard positiv lektorbedømmelse

DMJX har fået sin 3. lektor. Helle Tougaard Andersen fra Kommunikationsuddannelsen har gennemført adjunkturforløbet med ’professionsforståelse’ som rød tråd

af Dan Hansen d. 24.11.2017 i Viden

Helle Tougaard Andersen fra Kommunikationsuddannelsen har som 3. adjunkt på Danmarks Medie- og Journalisthøjskolen gennemført adjunktforløbet – og kan nu kalde sig lektor.

Hun er den første journalist og den første med daglig base på Campus i Aarhus til at gennemføre det 2-årige forløb, som over 40 af højskolens undervisere er i gang med.

Netop det faktum at Helle Tougaard er journalist – blandt andet mange år som skrivende på Jyllands-Posten – og underviser på Kommunikationsuddannelsen har været omdrejningspunktet i hendes lektoranmodning.

Hun har nemlig som en rød tråd gennem forløbet beskæftiget sig med ’professionsforståelse’ og blandt andet arbejdet på at definere, hvad der – rent professionelt - kendertegner en kommunikatør, hvordan journalister og kommunikatører adskiller sig fra hinanden og hvad de kan lære og forvente af hinanden.

Forskning, nyt efteruddannelseskursus og didaktik på grunduddannelsen
Undervejs i adjunktforløbet har Helle Tougaard udviklet et helt nyt efteruddannelseskursus for folk, som arbejder med kommunikation i det daglige. Kurset hedder ’Journalistik for kommunikatører’  og er netop blevet gennemført for 3. gang.

Sideløbende har hun arbejdet med didaktiske aspekter i undervisningen af sine studerende på BA-uddannelsen i Kommunikation - og blandt andet diskuteret etik og professionsforståelse.

Endelig har hun spillet en vigtig rolle i den store medieundersøgelsen Lokale og regionale mediers indhold, rolle og betydning, som Danmarks Medie- og Journalist højskole 2015-17 har lavet for Kulturstyrelsen.

Det projekt var ledet af forskningslektor, Flemming Tait Svith, som blandt andet er medforfatter til bogen ’Professioner under pres’ – og har været Helle Tougaards vejleder på adjunktforløbet.

I undersøgelsen interviewede Helle Tougaard en række nøglepersoner fra lokal- og regionalpressen om ’den journalistiske bearbejdningsgrad’ – herunder hvordan journalisterne bruger og samarbejder med de mange kommunikatører, som vil have dem til at bringe deres historier, nyheder og pressemeddelelser.

De 2 øvrige nyslåede lektorer er:
Merete Nilsson Koch, som har beskæftiget sig med værdibaseret ledelse
Henrik Pedersen, som har undersøgt Issues Management i danske og internationale virksomheder

Kategori:  Viden

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Dagens låge er lavet af @oliver_elias 
#thestruggleisreal #id1518 #dmjx
  • My class has made a christmas calendar where we each make a short animation. I animated a drunk fellow trying to catch a ride home from christmas party.
Checkout all the good stuff at christmas.interaktivt-design.dk
.
.
.
#christmas #calendar #interactivedesign #dmjx #drunk #taxi #party #animation #motion #motiongraphics #motiondesign #character #characterdesign #mograph #hey_explainninja #mgcollective #loop
  • Hola Hola. Jeg hedder @sebastiantthorsted og det her er en uge i mit liv (har længe drømt om at sige den sætning)

Spøg til side, får i æren af at følge mit liv på de sociale medier i mit tredje semester på Fotografisk Kommunikation, som jeg studerer i Emdrup, København. 
Det er mandag, og mandage er altid sørgelige. Men her er et billede af mig og en kanin fra min første introuge på DMJX sidste år. Knus, Seb 
#dmjx #dmjxminuge
  • My contribution to this years Christmas calendar... Check it out! Link in bio #interaktivtdesign #dmjx #id1518 #animation #illustrator #aftereffects #interactive #christmas #trump #xmas #politics
  • Chrille klædte sig ud som Gadaffi til en 1001 Nats Eventyr-temafest
#gadaffi #dmjx #fest #dmjxlookalike #party #lookalike #copenhagen #københavn
  • Allison.
  • Viborg, din gamle spiller! 🔥 Du bliver ved med at overraske mig! ⛄️💫🎄
#DENGAMLEHOVEDSTAD #PRAGTFULDPROVINS #DMJX
  • Så blev det d. 10. december. Indholdet bag dagens låge er lavet af @cathrineklamer #dmjx #interaktivtdesign #id1518 @dmjx