5 tips der øger dine chancer for at blive rekrutteret via LinkedIn

LinkedIn er rekrutteringsbranchens foretrukne netværk, når de skal finde kandidater til ledige stillinger. Her giver en rekrutteringskonsulent dig 5 gode råd som øger dine chancer for at blive spottet via LinkedIn.

Winnie Rechnagel
af Dan Hansen d. 3.07.2013 i Viden

Winnie Rechnagel er researcher hos Mercuri Urval hvor hun matcher jobansøgere med virksomheder, blandt andet i IT-branchen.

1. Opbyg og vedligehold en detaljeret profil med konkrete nøgleord
Når rekrutteringsfolk leder efter nye medarbejdere har de mulighed for at søge på en lang række nøgleord.

Nøgleord kan være alt fra PRINCE 2 certificeringer over koordinator-erfaring, ansættelser i gas og olie industrien, marketingassistent ansættelser – kort sagt; det kan være alt.

For at blive fundet, er det derfor vigtigt at du uddyber alle dine ansættelser gennem tiden.

Beskriv dine ansvarsområder, hvilke resultater du opnåede, hvilke typer af opgaver og projekter du sad med, m.m.

Sørg for at fremhæve de kompetencer, du gerne vil arbejde videre med i fremtiden. Hvis du fx gerne vil være projektleder, skal de steder, hvor du har erfaring som projektleder fremgå tydeligt under dine respektive ansættelser.

Nogle søgealgoritmer gør, at jo flere gange bestemte ord er til stede under en profil, jo højere op i søgningen kommer den.

Hvis rekrutteringskonsulenten leder efter en profil, der uomtvisteligt skal have erfaring med ASP.NET MVC4 eller eye tracking teknologi, og du faktisk arbejdede med dette gennem dine tre sidste ansættelser, skal det fremgå under de respektive steder, for at du kan blive fundet.

2. Afvis aldrig en anmodning
Medmindre det er en tvivlsom herre, der for den nette sum af 1200 USD vil overføre din onkels totale arv på et ottecifret beløb, bør du have tillid til nye ”connections”.

Rekrutteringsbranchen lever af at have et godt og stort netværk af forskellige typer af profiler, så derfor linker rekrutteringsvirksomheder op med alle, de finder interessante, går ledige eller har efterspurgte kompetencer.

På Facebook hvor du har dit nære og kendte netværk, kan det være en god idé at være forsigtig og være mistænkelig overfor personer du ikke kender i forvejen. Men hele idéen med LinkedIn er netop, at opbygge fagligt relevante netværk; det er en slags online cv-bank, hvor man kan blive fundet af folk, man end ikke vidste, havde brug for én.

3. Følg dine favoritvirksomheder
Flere og flere virksomheder har efterhånden erfaret, at de for relativt mindre beløb, kan nå en stor og aktiv masse ved at lægge deres stillinger ud på LinkedIn. Det er en stor fordel for dig som ansøger.

I stedet for at skulle halse rundt på de respektive virksomheders hjemmesider og klikke dig ind under mere eller mindre let tilgængelige ’ledige stillinger’-sektioner, får du dem serveret i dit nyhedsflow, når du logger ind på LinkedIn.

Jo større netværk du har, jo større flow af stillinger vil ramme din news feed, når du er inde og tjekke.

Nogle virksomhedsejere og HR-chefer smider også et uformelt opslag på LinkedIn før de lægger det på deres egen hjemmeside eller et jobsøgningssite.

Så følg de virksomheder du finder relevante og interessante.

4. Vær tilstede
Tjek jævnligt LinkedIn for nyheder, connection anmodninger og ikke mindst for eventuelle mails mindst én gang om dagen.

Jobbet er væk, hvis du venter for lang tid med at acceptere en connection eller hvis du ikke svarer hurtigt på en besked fra en rekrutteringsmedarbejder.

5. Opdatér dine kontaktoplysninger
Det kan lyde banalt, men hvis en rekrutteringskonsulent skal kunne få fat i dig, skal din mailadresse eller dit telefonnummer stå på din profil.

Bryder du dig ikke om at offentliggøre din mailadresse og/eller telefonnummer, skal du være åben overfor at kunne modtage inmails (og selvfølgelig huske at tjekke din LinkedIn mailbox)

Kategori:  Viden

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Louise🌹
.
.
#prakkerliv #dmjx #dmjxphoto #portrait #photooftheday #politiken #red
  • Min onsdag var en fornøjelse. Min favoritkvinde kom forbi med kage og brød. Hun var glad, for hendes yngste afkom er stadig i live og har mere sul på kroppen end længe #dmjx #denfjerdestatsmagt #morsdreng #briancon
  • We were caught in the rain, but it's ok, cause we got some cool photos ☔
  • Football goals at Ipanema Beach. #rio #football #football_brazil #soccergoals #praiadeipanema #ipanemabeach #night #greenlandphoto #green #leica #dmjxphoto #dmjx #leicamp240 #leicam240 #travel #brasil #brazil #leicabrasil #landscapephotography #beachscape @christiansolbeck
  • A star caught at birth, beyond the fabric of time.
  • Fra burhøns til burgris - og Lukas Grahaam 🐣🐷 På kommunikationsuddannelsen skal vi i praktik to gange af seks måneder. I foråret var jeg hos @dyrenesbeskyttelse, hvor jeg lavede kampagner og meget andet. Især én kampagne fik nationalt fokus, da vi forsøgte at rebrande den konventionelle gris som #burgris - en betegnelse, som drager paralleler til burhøns' elendige forhold, som desværre også gør sig gældende for mange af de danske grise. Det var vildt spændende at lave strategien og udførslen af kampagnen - og endnu federe at den havde så stor succes med 33.000 underskrifter, ministersamråd og senest da Lukas Graham af egen vilje blandede sig markant i debatten 🐷🎉 Jeg kan klart anbefale at søge praktik hos en NGO, hvor det er den gode sag, og ikke finansielle interesser, der er i fokus 🖒 #dmjx #dmjxminuge @danielhjepsen
  • Fis og ballade 💥💨 Jeg har haft fornøjelsen af at være rusvært/tutor alle tre år på uddannelsen, de sidste to år som formand - og det har været en kæmpe succes! Jeg ku' sige, at jeg har gjort det for at lære 157 potentielt kommende kollegaer at kende, udvide mit netværk og bla bla,  men i virkeligheden har jeg bare gjort det for at danse solen tynd, ha' det sjovt og give de nye nogle fede oplevelser - det har jeg selv haft, især takket være mine 13 dejlige medrusværter! 🎉❤ ...desværre blev vores gruppebillede ødelagt, da for meget alkohol åbenbart går lige i tarmene 😬😷 #dmjx #dmjxminuge #forlækkertiluni @danielhjepsen
  • Watch This Face by @sebastiantthorsted