Styrk din digitale tilstedeværelse (eller dø)

Din tilstedeværelse på sociale medier styrker dit personlige brand og giver samtidig adgang til netværk, kilder, viden og et publikum, som du i fremtiden vil være lost foruden 

Astrid Haug og Peter Svarre. Fotos: Joachim Ladefoged
af Dan Hansen d. 12.11.2013 i Holdninger

Næste gang du søger job, vil arbejdsgiveren med stor sandsynlighed ikke alene læse din ansøgning og cv men også tjekke, hvordan du udnytter digitale muligheder for at styrke dine historier, netværk og dit personlige brand.
Det mener Peter Svarre, som er ekspert i sociale medier og forfatter til ”Den perfekte storm”, om digital strategi.
 
- Folk bliver ikke længere bare vurderet på kunnen og personlighed. At du kan begå dig på de sociale medier eller at du slet ikke er til stede, fortæller to helt forskellige historier om dig, siger Peter Svarre.

Den holdning deler Astrid Haug, som rådgiver om digital strategi og blandt andet har en fortid som Community Manager hos Berlingske.

- Hvis du siger nej til sociale medier, siger du nej til al den viden og alle de muligheder, som er derude. Har du derimod 5000 følgere, så medbringer du dit eget publikum. Jeg ved godt, hvem jeg ville ansætte, siger hun.

Samspil og deling
Begge eksperter undrer sig over, at man stadig møder skepsis og ligefrem fornægtelse af de arbejdsværktøjer, som eksempelvis Twitter, facebook og LinkedIn stiller til rådighed.

- På mig virker det totalt antikvarisk at diskutere, om man skal bruge sociale medier. De giver adgang til samtale og samspil og til nye måder at nå sine målgrupper på – både før, under og efter at produktet formes, siger Astrid Haug.

"På mig virker det totalt antikvarisk at diskutere, om man skal bruge sociale medier"

- En stor del af den research, netværksdannelse og lobbyarbejde, som før foregik i andre fora, finder i dag sted i de sociale rum. I USA er man praktisk taget lost, hvis man ikke er digitalt tilstede. Der er vi ikke helt endnu, men det vil også ske herhjemme, forudser Peter Svarre.

- For ikke så længe siden skrev man sin artikel eller pressemeddelelse og havde fri, når den var færdig. I dag foregår rigtig meget af arbejdet, når teksten er skrevet og delt. Så starter diskussionerne, samtalen, kommentarerne, spredningen osv.. Det er her nye vinkler og historier opstår, siger han.

Brug dig selv
Digital tilstedeværelse kræver derfor mere fleksibilitet i arbejdsdagen end traditionel 8-16, og udfordringen for den enkelte er, ifølge Peter Svarre, at disponere sin tid og også give sig selv offline-pauser og rum til fordybelse.

"I USA er man praktisk taget lost, hvis man ikke er digitalt tilstede"

For mange er det desuden grænseoverskridende at bruge sig selv og sin private profil professionelt.

- Hvis man vil noget, kræver det, at man involverer sig personligt. Det giver den enkelte et stort ansvar. Men også store muligheder, siger Astrid Haug.

En lang række pressechefer, kommunikatører, politikere og journalister er da også for længst begyndt at høste gevinsterne af personlig involvering.

Link til facebook like and share

- Det brander den enkelte men bestemt også virksomheden. Derfor bør arbejdspladser stille krav til medarbejderens engagement på de sociale medier og ikke frygte at miste noget, når hun en dag skifter arbejdsplads. Så ansætter man en ny, attraktiv medarbejder. Og på den måde vinder alle, siger Peter Svarre.

Relevante kurser:

Professionel profil i sociale medier

Udbyg din faglige profil med Twitter

Facebook til professionelt brug

LinkedIn for journalister

I samspil med brugerne

Sociale medier i strategi og kommunikation

Kategori:  Holdninger

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Louise🌹
.
.
#prakkerliv #dmjx #dmjxphoto #portrait #photooftheday #politiken #red
  • Min onsdag var en fornøjelse. Min favoritkvinde kom forbi med kage og brød. Hun var glad, for hendes yngste afkom er stadig i live og har mere sul på kroppen end længe #dmjx #denfjerdestatsmagt #morsdreng #briancon
  • We were caught in the rain, but it's ok, cause we got some cool photos ☔
  • Football goals at Ipanema Beach. #rio #football #football_brazil #soccergoals #praiadeipanema #ipanemabeach #night #greenlandphoto #green #leica #dmjxphoto #dmjx #leicamp240 #leicam240 #travel #brasil #brazil #leicabrasil #landscapephotography #beachscape @christiansolbeck
  • A star caught at birth, beyond the fabric of time.
  • Fra burhøns til burgris - og Lukas Grahaam 🐣🐷 På kommunikationsuddannelsen skal vi i praktik to gange af seks måneder. I foråret var jeg hos @dyrenesbeskyttelse, hvor jeg lavede kampagner og meget andet. Især én kampagne fik nationalt fokus, da vi forsøgte at rebrande den konventionelle gris som #burgris - en betegnelse, som drager paralleler til burhøns' elendige forhold, som desværre også gør sig gældende for mange af de danske grise. Det var vildt spændende at lave strategien og udførslen af kampagnen - og endnu federe at den havde så stor succes med 33.000 underskrifter, ministersamråd og senest da Lukas Graham af egen vilje blandede sig markant i debatten 🐷🎉 Jeg kan klart anbefale at søge praktik hos en NGO, hvor det er den gode sag, og ikke finansielle interesser, der er i fokus 🖒 #dmjx #dmjxminuge @danielhjepsen
  • Fis og ballade 💥💨 Jeg har haft fornøjelsen af at være rusvært/tutor alle tre år på uddannelsen, de sidste to år som formand - og det har været en kæmpe succes! Jeg ku' sige, at jeg har gjort det for at lære 157 potentielt kommende kollegaer at kende, udvide mit netværk og bla bla,  men i virkeligheden har jeg bare gjort det for at danse solen tynd, ha' det sjovt og give de nye nogle fede oplevelser - det har jeg selv haft, især takket være mine 13 dejlige medrusværter! 🎉❤ ...desværre blev vores gruppebillede ødelagt, da for meget alkohol åbenbart går lige i tarmene 😬😷 #dmjx #dmjxminuge #forlækkertiluni @danielhjepsen
  • Watch This Face by @sebastiantthorsted